Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Χρήστος Σκουρφαλίδης: Ο αρχηγός της Κ-19 της Κάλιαρι στην Εθνική - Αυτός είναι η πρώτη έκπληξη Πογέτ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-16 15:42:00

Ο αρχηγός της Κ-19 της Κάλιαρι στην Εθνική - Αυτός είναι η πρώτη έκπληξη Πογέτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο  αρχηγός της Κ-19 της Κάλιαρι στην Εθνική - Αυτός είναι η πρώτη έκπληξη Πογέτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον Μακεδονικό Λητής στην Ιταλία με συμβόλαιο μέχρι το 2026! Ποιος είναι ο Χρήστος Σκουρφαλίδης που κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας και πώς έχει καταφέρει να είναι περισσότερο γνωστός στο εξωτερικό, από ό,τι στην Ελλάδα.

Βλέποντας τα ονόματα που κάλεσε στην Εθνική Ελλάδος ο Γκουστάβο Πογέτ όλοι αναρωτήθηκαν για έναν συγκεκριμένο παίκτη.

 

Αναφερόμαστε φυσικά στον Χρήστο Σκουρφαλίδη, τον οποίο δεν ήξερε η πλειοψηφία του κόσμου. Πρόκειται για τον 19χρονο αρχηγό της Κ-19 της Κάλιαρι, ο οποίος αγωνίζεται στον άξονα, ως κεντρικός χαφ και το καλό του πόδι είναι το δεξί. 

 

Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μακεδονικό Λητής, από όπου και μεταπήδησε τον Οκτώβριο του 2018 για την Κ-17 της Κάλιαρι. Ο νεαρός άσος δόθηκε ως δανεικός τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Φότζια, ενώ από τον Ιούνιο του 2020 βρίσκεται στην Κ-19 της Κάλιαρι, της οποίας φορά και το περιβραχιόνιο. Ο δανεισμός στην Φότζια τον βοήθησε να ωριμάσει αγωνιστικά, από τη στιγμή που πήρε 20 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 1 γκολ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρούσα φάση η αξία του ανέρχεται στις 125 χιλ. ευρώ, ενώ πριν από 2 εβδομάδες επέκτεινε το συμβόλαιο του με την Κάλιαρι μέχρι το 2026!

 

Τη φετινή χρονιά έχει 22 συμμετοχές στην Πριμαβέρα και στο αντίστοιχο Κύπελλο, με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ. Δείγμα του πόσο τον πιστεύουν οι Ιταλοί είναι και το γεγονός ότι έχει παίξει φέτος σε δύο ματς στην Serie A ως αλλαγή, ενώ πήρε φανέλα βασικού στο Κύπελλο Ιταλίας, όπου μέτρησε 2 συμμετοχές.

Ο (με ελληνικές ρίζες) Ρικάρντο Γκουφάντι, μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Κάλιαρι, είχε μιλήσει για τότε που σ' ένα ταξίδι του στην Ελλάδα ανακάλυψε τον Κουρφαλίδη. "Φτάσαμε στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Το γήπεδο ήταν γυμνό, περισσότερο καφέ παρά πράσινο. Στο γήπεδο υπήρχαν παιδιά από διάφορα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής. Ένα από αυτά που φάνηκε να έχει διαφορετικό πνεύμα. Δυναμικό, καλά προσόντα και μεγάλη επιθυμία να ξεχωρίσει. Πήρα πληροφορίες κι έμαθα ότι για να δώσει το παρών έφτασε στο καμπ με λεωφορείο, έχοντας δανειστεί τα λεφτά για το εισιτήριο από έναν φίλο του. Είναι πεινασμένος, αποφασισμένος και του αξίζει μια ευκαιρία. Τον πήρα μαζί μου στην Ιταλία και τον πρότεινα σε κάποιες ομάδες, αλλά καμία δεν πήρε το ρίσκο. Τον Ιούνιο με προσέλαβε η Κάλιαρι και για πρώτη προσθήκη στην ομάδα της νεολαίας επέλεξα αυτόν τον νεαρό Έλληνα".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags