Facebook Pixel Θρίαμβος Βιγιαρεάλ στο Τορίνο! 3-0 τη "Γιούβε" - Πέρασε η Τσέλσι και χωρίς Αμπράμοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-16 23:56:00

Θρίαμβος Βιγιαρεάλ στο Τορίνο! 3-0 τη "Γιούβε" - Πέρασε η Τσέλσι και χωρίς Αμπράμοβιτς (Vid)

Sportdog Team
Θρίαμβος Βιγιαρεάλ στο Τορίνο! 3-0 τη "Γιούβε" - Πέρασε η Τσέλσι και χωρίς Αμπράμοβιτς (Vid)

Η ισπανική ομάδα έκανε κηδεία στη "Μεγάλη Κυρία" και πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League. Νίκη για τους Λονδρέζους και στη Γαλλία.

Στα προημιτελικά του Champions League πέρασαν Βιγιαρεάλ και Τσέλσι! Η ισπανική ομάδα έκανε κηδεία στην Γιουβέντους, επικρατώντας 3-0 μέσα στο Τορίνο, ενώ οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-1 της Λιλ στη Γαλλία.

Γιουβέντους – Βιγαρεάλ 0-3

Μετά το 1-1 στην πρώτη αναμέτρηση, το παιχνίδι του Τορίνο είχε αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Η Γιουβέντους ήταν ανώτερη, έφτιαξε ευκαιρίες, βρήκε απέναντί της όμως έναν εντυπωσιακό Ρούλι, που έκανε ορισμένες τρομερές επεμβάσεις.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς συμειώθηκε στο 11' με τον Κουαδράδο να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Μοράτα να κάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Ρούλι να αποκρούει εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ρούλι, Βλάχοβιτς και Μοράτα προσπάθησαν να σουτάρουν από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο 21' η προσπάθεια του Βλάχοβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα η Βιγιαρεάλ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς με τον Σέλσο να απειλεί με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέζνι.

Στο 35' ο Βλάχοβιτς έχασε άλλη μία τρομερή ευκαιρία με τον Ρούλι να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Σέρβου από κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους διατήρησε τον έλεγχο. Δεν μπορούσε όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες με τη Βιγιαρεάλ να ανεβάζει σταδιακά τις γραμμές της. Στο 76' μάλιστα οι Ισπανοί κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Κοκλέν από τον Ντε Λιχτ, με τον διαιτητή Μαρτσίνιακ να δίνει την παράβαση μετά από θέαση του VAR. Ο Μορένο νίκησε τον Σέζνι από τα 11 βήματα και η Γιουβέντους έπαθε μπλα-άουτ.

Αυτό επιβεαιώθηκε στο 85'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πάου Τόρες βρέθηκε ολομόναχος και πλάσαρε στην κίνηση για το 0-2, ένα σκορ που μόνο εύκολα δεν μπορούσε να ανατραπεί από τους Ιταλούς στον εναπομείναντα χρόνο.

Και όχι μόνο αυτό! Τα «κίτρινα υποβρύχια» κέρδισαν πέναλτι στην εκπνοή με τον Ντανζούμα να ευστοχεί για το 0-3 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι η Βιγιαρεάλ πέρασε θριαμβικά στα προημιτελικά του Champions League.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Ντανίλο, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κουαδράδο, Άρτουρ, Μοράτα, Βλάχοβιτς.

Βιγιαρεάλ: Ρούγι, Οριέ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν, Καπού, Παρέχο, Τριγέρος, Πίνο, Λο Σέλσο, Ντανζούμα.

 

 

 

 
 

Λιλ – Τσέλσι 1-2

Με το 2-0 στο Λονδίνο, η ρεβάνς φαινόταν εύκολη υπόθεση για την Τσέλσι. Η Λιλ όμως έβαλε δύσκολα στους Άγγλους. Η γαλλική ομάδα μπήκε στο ματς με σαφή διάθεση να διεκδικήσει την ανατροπή. Με κινητήριο μοχλό τον Γιλμάζ, οι γηπεδούχοι πίεσαν την λονδρέζικη άμυνα. Το γκολ για τους Γάλλους όμως δεν ήρθε από οργανωμένη προσπάθεια.

Στο 37' η Λιλ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζορζίνιο, το οποίο ο διαιτητής έδωσε μετά τη θέαση του VAR. O Γιλμάζ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Μεντί. Οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους κράτησαν για λίγο.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ζορζίνιο έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Πούλισικ, ο οποίος πλάσαρε από διαγώνια θέση για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Λιλ ξεκίνησε πάλι δυνατά με τον Γιλμάζε να χάνει ευκαιρία με κεφαλιά στο 52'. Έξι λεπτά αργότερα η Τσέλσι στάθηκε άτυχη καθότι έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τον Γουεά να περνά αντί του Τσελίκ και ο Ονάνα αντί του Μπότμαν. Παρ' όλα αυτά, απείλησε στο 60' με σουτ του Ρίντιγκερ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Γάλλοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να επανακτήσουν το προβάδισμα. Η κεφαλιά του Τσέκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 71' η Τσέλσι όμως ήταν πιο ουσιαστική.

Ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Μάιντ από τα αριστερά, ο Αθπιλικουέτα πετάχτηκε στην απέναντι γωνία της μικρής περιοχής και με προβολή σημείωσε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, το οποίο έδινε την πρόκριση στην Τσέλσι, η οποία φαίνεται να μην την έχει πάρει από κάτω εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για τον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Λιλ (Ζοσλέν Γκουρβενέκ): Ζαρντίμ, Τσελίκ, Ντζαλό, Μπότμαν, Γκούντμουντσον, Φόντε, Μπαμπά, Τσέκα, Ντέβιντ, Γιλμάζ, Αντρέ.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρίντιγκερ, Αλόνσο, Κρίστενσεν, Ζορζίνιο, Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Κόβασιτς, Πούλισικ, Αθπιλικουέτα, Χάβερτς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags