Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι Γάλλοι της Άρσεναλ τραγουδούν την… Μασσαλιώτιδα
| 2022-03-18 04:33:00

Οι Γάλλοι της Άρσεναλ τραγουδούν την… Μασσαλιώτιδα

Sportdog Team
Οι Γάλλοι της Άρσεναλ τραγουδούν την… Μασσαλιώτιδα

Έχουν αθροιστικά βιώσει πέντε δανεισμούς, όμως οι Γουίλιαμ Σαλιμπά και Ματέο Γκεντουζί κάνουν θαύματα φέτος με την Μαρσέιγ, χαροποιώντας την «μαμά» Άρσεναλ.

Το «loan stigma» των ποδοσφαιριστών που παραχωρούνται με δανεισμό σε άλλες ομάδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι εφαρμόζουν πιο μελετημένα αυτήν την τακτική, δίνοντας αφενός την ευκαιρία σε νέους παίκτες να λάμψουν και αφετέρου να αποκομίσουν οι ίδιες άμεσα ή μελλοντικά οικονομικά οφέλη. Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν φέτος για την Άρσεναλ οι παίκτες που έχει δανείσει στην Μαρσέιγ!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα του Λονδίνου βρίσκεται (με τέσσερα λιγότερα παιχνίδια!) ακριβώς έξω από την τετράδα του πρωταθλήματος. Ο Μικέλ Αρτέτα αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά, αρχίζει να χτίζει ένα σύνολο που μαθαίνει πλέον να κερδίζει. Παίκτες με φουσκώμενα συμβόλαια ή άλλους που έφερναν αντιπαραθέσεις στα αποδυτήρια έχουν αποτελέσει παρελθόν και άπαντες αναμένουν την συνέχεια της υπόλοιπης σεζόν.

Ευχές όλων είναι φυσικά να επιστρέψουν οι «Κανονιέρηδες» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο αν συνεχιστεί η εξαιρετική λειτουργία της αμυντικής γραμμής της ομάδας, με τους Μπεν Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τακεχίρο Τομιγιάσου και Κίραν Τίρνει να πραγματοποιούν συνεχώς εξαιρετικές εμφανίσεις. Παρ’ όλ’ αυτά, το βάθος απουσιάζει, με τις επιλογές να είναι εξαιρετικά περιορισμένες και η οποιαδήποτε απουσία μπορεί να κοστίσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags