Facebook Pixel Μαρσέιγ: Το πλεονέκτημα ΠΑΟΚ με Μαρσέιγ - Μια ομάδα με υπογραφή προπονητή και στο βάθος... ΑΕΚ
| 2022-03-18 16:57:00

Το πλεονέκτημα ΠΑΟΚ με Μαρσέιγ - Μια ομάδα με υπογραφή προπονητή και στο βάθος... ΑΕΚ

Του Μιχάλη Σοφιανού
Το πλεονέκτημα ΠΑΟΚ με Μαρσέιγ - Μια ομάδα με υπογραφή προπονητή και στο βάθος... ΑΕΚ

Τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, η μάχη τίτλου και η φετινή πορεία στην Ευρώπη. Ο Δικέφαλος μετά την πρόκριση απέναντι στην Γάνδη θα αντιμετωπίσει την γαλλική Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Conference League που φέτος κάνει την υπέρβασή της.

Μαρσέιγ: Με τους Μασσαλούς θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference Leaugue μετά την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (18/3), με τους Γάλλους να έχουν προκριθεί στην φάση των 16 απέναντι στην Βασιλεία με δύο νίκες με το ίδιο σκορ (2-1) τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Το σύνολο του Ζόρζε Σαμπάολι την φετινή χρονιά δείχνει ανανεωμένο και αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην δεύτερη θέση, με 50 βαθμούς, και ισοβαθμεί με τη Νις με τον μεγάλο στόχο να μην  είναι άλλος από την πρόκριση στο επόμενο Chmapions League. Αυτό το γεγονός είναι και κάτι που μπορεί να ευνοήσει και τον Δικέφαλο, μιας και οι Μασσαλοί κυνηγούν τις νίκες στο πρωτάθλημα και ανάμεσα στους αγώνες με τον Δικέφαλο θα κληθούν να παίξουν παράλληλα με Μονπελιέ, Σεντ Ετιέν και Παρί.

Στο Confernce League η ομάδα του Σαμπάολι έφτασε αφού δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση από το Europa League, που αρχικά συμμετείχε, μιας και ήταν στο πέμπτο γκρουπ και τερμάτισε τρίτη, πίσω από Γαλατασαράι (12) και Λάτσιο (9), μαζεύοντας 7 βαθμούς, ενώ στο πρώτο γύρο, πριν τη Βασιλεία, απέκλεισε την Καραμπάχ με δύο νίκες (3-0,3-1).

Τα μεγάλα αστέρια της Μαρσείγ δεν είναι άλλα από τους Ντιμιτρί Παγιέ και τον Αρκάντιουζ Μίλικ, με τον Γάλλο να είναι στην ομάδα από το 2017 όταν τον αγόρασε, για δεύτερη φορά, από την Γουέστ Χαμ έναντι  29,3 εκατ. ευρώ, μετρώντας φέτος σε 35 συμμετοχές, 11 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Από την άλλη ο Πολωνός επιθετικός είναι από το 2020 στη Μασσαλία και πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν έχοντας σε 30 συμμετοχές 19 τέρματα, ενώ στην ομάδα υπάρχουν και οι πολύ γνωστοί Ματέο Γκεντουζί, Σεντρίκ Μπακαμπού και Τζενγκίζ Ουντέρ.

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι αρκετά ενεργοί στην χώρα, ενώ παράλληλα είναι αδελφοποιημένοι με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ και της Λιβόρνο, ταξιδεύοντας συχνά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγες οι φορές που είχαμε δει πανό στα ελληνικά.

Το ρόστερ της Μαρσείγ

Τερματοφύλακες: Πάου Λόπεθ, Στιβ Μανταντά, Σιμόν Simon Ngapandouetnbu

Αμυντικοί: Βιλιάμ Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Λεονάρντο Μπαλέρντι, Λουάν Πέρες, Άλβαρο Γκονθάλεθ, Σέαντ Κολάσινατς, Πολ Λιρόλα

Μέσοι: Μπουμπακάρ Καμαρά, Παπ Γκουέιγ, Πάολο Στσιορτίνο, Ματέο Γκεντουζί, Ζέρσον, Βαλντίν Ρονζιέ, Ουσαμά, Ταργκαλίν, Μπιλάλ Ναντίρ, Αμίν Χαρίτ, Ντιμιτρί Παγέτ, Ουγκό Μπερτεγί, Λουίς Ενρίκε, Κόνραντ ντε λα Φουέντε, Σαλίμ Μπεν Σεγκίρ, Τζενγκίζ Ουντέρ

Επιθετικοί: Αρκάντιους Μίλικ, Σεντρίκ Μπακαμπού, Μπαμπά Ντιένγκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags