Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Τσόλακ της... έκλεισε το σπίτι! Νέα άλωση του ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-20 21:28:00

Ο Τσόλακ της... έκλεισε το σπίτι! Νέα άλωση του ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ (BINTEO)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο Τσόλακ της... έκλεισε το σπίτι! Νέα άλωση του ΟΑΚΑ από ΠΑΟΚ (BINTEO)

Με γκολ του Κροάτη η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League έδωσε άλλον αέρα στον ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν στο ΟΑΚΑ με ψυχολογία στα ύψη και κατάφεραν να πάρουν άλλη μία νίκη φέτος κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία προβλημάτισε ξανά, γιατί ήταν εντελώς ακίνδυνη. Στην ουσία ο Πασχαλάκης δεν απειλήθηκε ούτε μία στιγμή στο ντεμπούτο του Κριχόβιακ, η προσθήκη του οποίου προκάλεσε ενθουσιασμό, αλλά στο ματς της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ φάνηκε ξεκάθαρα πλέον, ότι ακόμα και παίκτες εγνωσμένης αξίας δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση, αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης! Ύστερα από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο, σκόραρε ένα γρήγορο γκολ με τον Τσόλακ, διαφύλαξε τα μετόπισθεν και στο τέλος πέτυχε μία σημαντική νίκη.

O ΠΑΟΚ παρέμεινε δεύτερος με 59 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είναι τρίτη με 48, με τον Άρη στην 4η θέση στο -1 και τον  Παναθηναϊκό στην 5η στο -3, κάτι που δείχνει, ότι η συνέχεια των πλέι οφ αναμένεται συναρπαστική. Για την Ένωση φαίνεται όμως, ότι θα είναι μία ακόμα βασανιστική διαδικασία.

Η γιούχα του κόσμου πριν ακόμα λήξει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν χαρακτηριστική. Μόνος διασωθείς ο Σέρχιο Αραούχο, του οποίου το όνομα φώναξαν δυνατά οι Ενωσίτες.

Υπενθυμίζεται, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο ΠΑΟΚ φεύγει νικητής απο το ΟΑΚΑ, μετά τον αποκλεισμό της Ένωσης στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ΑΕΚ έχει να νικήσει τον ΠΑΟΚ από την 1η Ιουλίου 2020. Τότε η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 2-0 του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Με τη νέα προσθήκη της ΑΕΚ, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, παρέταξε την 11άδα κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο Στάνκοβιτς παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Μοχαμαντί να αποτελούν την άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Κριχόβιακ και Χατζισαφί, με τον Μάνταλο να παίζει μπροστά τους ως οργανωτής. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Τσούμπερ, στη δεξιά ο Άμραμπατ και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο.

Με αλλαγές στη σύνθεση παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προέρχεται από την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference Europa League. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τους Σίντκλεϊ, Ίνγκασον, Βαρέλα (που επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό), και τον Λύρατζη στην τετράδα της άμυνας. Στον χώρο του κέντρου, Κούρτιτς και Τσιγγάρα συνέθεσαν το δίδυμο των χαφ, με τους Ζαμπά, Αν. Ζίβκοβιτς στις πλευρές και τον Μιτρίτσα στο «10», πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αντόνιο Τσόλακ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (84' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Χατζισαφί (71' Σιμάνσκι), Κριχόβιακ, Μάνταλος (57' Γκαρσία), Τσούμπερ (84' Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Αραούχο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Ίνγκασον, Βαρέλα, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζαμπά (76' Τέιλορ), Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (85' Άκπομ)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό από πλευράς θεάματος. Παρότι οι δύο ομάδες πίεσαν ψηλά και είχαν διάθεση να δημιουργήσουν, η ένταση του παιχνιδιού συμπαρέσυρε τους ποδοσφαιριστές σε βεβιασμένες κινήσεις, αλλά και σε αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστικότερη αυτή του Τζαβέλλα από τον Κούρτιτς, στο 5', όταν ο τελευταίος λίγα δευτερόλεπτα πριν «κλάδεψε» τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Η Ένωση πάντως ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουκλία των κινήσεων, ιδιαίτερα από δεξιά, την πλευρά που κινείτο ο Άμραμπτ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος και πήρε αρκετές μπάλες για να δημιουργήσει κινδύνους. Ωστόσο στερήθηκε σωστών τελικών επιλογών, ενώ αρκετή συμμετοχή στο παιχνίδι είχε και ο Κριχόβιακ, που είχε περισσότερο ρόλο στη μεταβίβαση με τον Χατζισαφί να αναλαμβάνει το ανασταλτικό κομμάτι.

Η αθηναϊκή ομάδα πέρα από ένα παράλληλο γύρισμα του Άμραμπατ στο 14' δεν κατάφερε να βγάλει μία κλασική ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ είχε τους Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα και Ζαμπά έτοιμους να βγούνε στην κόντρα. Δεν τα κατάφεραν να φτιάξουν φάση, με εξαίρεση μία στραβοκλωτσιά του Μιτρίτσα στο 36', όταν βρήκε τη μπάλα με το καλάμι και την έστειλα πάνω από τα δοκάρια.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς το σκορ να έχει μεταβληθεί και χωρίς κάποια στιγμή που να σήκωσε τους θεατές από τη θέση τους. Ίσως το καλύτερο higlight του πρώτου ημιχρόνου να ήταν η αντίδραση του Ραζβάν Λουτσέσκου και το κιτρίνισμά του από τον Δανό διαιτητή, Μπούρχαρντ.

 

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν! Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά και κατάφερε να σκοράρει. Το κέντρο δεν υπήρχε στο 50'. Ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να πιάσει τον Μιτρίτσα που κουβάλησε τη μπάλα και έβγαλε τον Τσόλακ σε θέση τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, τον οποίο ο Κροάτης νίκησε για το 0-1.

 

 

Το γκολ των φιλοξενούμενων οδήγησε τον Οφρυδόπουλο σε αλλαγή με τον Γκαρσία να παίρνει τη θέση του Μάνταλου, προκειμένου να αυξήσει την απειλητικότητα της ΑΕΚ. Η Ένωση όμως έμοιαζε εγκλωβισμένη, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 60' ο Τσόλακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πήρε την κεφαλιά ύστερα από γέμισμα, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε, με τον Ζαμπά στην εξέλιξη της φάσης να αναδεικνύεται οφσάιντ.

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και στο 64'! Ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση για τους φιλοξενούεμενους, ο Ζίβκοβιτς έσπασε δεξιά στον ολομόναχο Τσιγγάρα, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει σωτήρια.

Η ΑΕΚ έδειχνε να μη μπορεί να ανταποκριθεί. Ο Σιμάνσκι πήρε τη θέση του Χατσζισαφί στο κέντρο, ενώ στη συνέχεια έγινε και εσωτερική αλλαγή, με τον Τσούμπερ να έρχεται στον άξονα και τον Άμραμπατ να περνά στα αριστερά. Φευ! Οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν να απειλήσουν οργανωμένα τον Πασχαλάκη. Μόνο η εκτέλεση του φάουλ του Μισελέν στο 78' προκάλεσε κίνδυνο, αλλά μέχρι εκεί.

Η ΑΕΚ είχε μία καταπληκτική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 87'. Ο Λιβάι Γκαρσία μπούκαρε από δεξιά, έβγαλε παράλληλη μπαλιά, αλλά ο Σιμάνσκι προτίμησε, αντί να αφήσει στον επερχόμενο Αραούχο να εκτελέσει, να κάνει τακουνάκι χωρίς αντίκρισμα, σπαταλώντας μία σημαντική στιγμή για την ομάδα του. Έτσι παρέμεινε το 0-1 με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με ένα ακόμα διπλό από το ΟΑΚΑ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags