Facebook Pixel ΑΕΚ - Φερνάντο Σάντος: Σάντος ή.... Μαρτίνς στην ΑΕΚ - Αποφασίζουν για Τσούμπερ - Στον... αέρα κορυφαίος Έλληνας!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-22 12:38:00

Σάντος ή.... Μαρτίνς στην ΑΕΚ - Αποφασίζουν για Τσούμπερ - Στον... αέρα κορυφαίος Έλληνας!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σάντος ή.... Μαρτίνς στην ΑΕΚ - Αποφασίζουν για Τσούμπερ - Στον... αέρα κορυφαίος Έλληνας!

Τα κρίσιμα 24ωρα, οι εναλλακτικές και το παράδειγμα του Ολυμπιακού. Τι συμβαίνει στο θέμα του προπονητή στην Ένωση, οι... μουρμούρες για το συμβόλαιο του Ελβετού άσου και ποιοι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.
 

Εξελίξεις μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να υπάρξουν στο θέμα τού νέου προπονητή της ΑΕΚ, ανεξάρτητα από το αν θα είναι ο Φερνάντο Σάντος ή άλλος τεχνικός.

 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι Κιτρινόμαυροι θέλουν με το που θα ξεκαθαρίσει το θέμα τού Πορτογάλου και τις πιθανότητες να συνεχίσει στην εθνική του ομάδα (θα το κάνει μόνο αν προκριθεί), να ξεκαθαρίσουν αν τον ενδιαφέρει να έρθει στην Ελλάδα.

 

Γιατί ακόμα και αν ο Σάντος δεν συνεχίσει στην Πορτογαλία, δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφασίσει να έρθει στην ΑΕΚ και τη Σούπερ Λιγκ για να συνεχίσει την καριέρα του!

 

Παρόλα αυτά είναι πρόθεση των ανθρώπων του συλλόγου να μιμηθούν τον Ολυμπιακό τη σεζόν που είχε φέρει τον Πέδρο Μαρτίνς στην ομάδα, καθώς είχαν υπογράψει μαζί του συμβόλαιο από τον Απρίλιο! Ο Μαρτίνς είχε έρθει νωρίς στην ομάδα, είχε μάθει πρόσωπα, καταστάσεις, προετοιμάστηκε και, παρά το γεγονός ότι την πρώτη χρονιά δεν είχε πάρει το πρωτάθλημα, η ομάδα του έπειθε με την απόδοσή της και ο Μαρινάκης τον είχε διατηρήσει στον πάγκο.

 

Τα αποτελέσματα αυτής της στήριξης τα είχαμε δει στη συνέχεια, καθώς ο Ολυμπιακός κέρδισε τίτλους και καλές πορείες στην Ευρώπη.

 


Έδωσε... δικαιώματα ο Τσούμπερ
 

Τον πολύ κακό δρόμο πήρε η φετινή αγωνιστική περίοδος για την AEK, κυρίως λόγω της επιλογής προπονητών - Καθώς τόσο ο Γιαννίκη όσο και ο Μιλόγεβιτς δεν πέρασαν ποτέ τον πήχη των ελάχιστων προσδοκιών/φιλοδοξιών.

 

Σε μια τέτοια χρονιά, δηλαδή, είναι που έχει ανοίξει η κουβέντα για το αν είναι κατάλληλος για την ομάδα ο Στίβεν Τσούμπερ, που ήταν πρώτος σε ασίστ στο Euro, με πειστικές εμφανίσεις και με θητεία εφτά ετών στο γερμανικό πρωτάθλημα!

 

Να πούμε κι ένα στοιχείο του ρεπορτάζ που κυκλοφορεί λάθος δεξιά και αριστερά: Η Άιντραχτ δεν θα πάρει 2 εκατ. ευρώ τοι προσεχές καλοκαίρι από τους Κιτρινόμαυρους αλλά 1,6 εκατ. ευρώ, καθώς έχει υπάρξει ένα μικρό ποσό που έχει δοθεί (με τη μορφή του ενοικίου) από το περασμένο καλοκαίρι.

 

Κι εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όντως ο Στίβεν Τσούμπερ στον δεύτερο γύρο... δεν βλέπεται, αλλά μήπως βλέπεται η ΑΕΚ συνολικά ως ομάδα και το πρόβλημα είναι ο Αυστριακός; Γιατί δεν γίνεται από τη μία πλευρά να λέμε ότι ο Γιαννίκης δεν είχε δουλέψει την ομάδα σωστά και να ζητάμε από τον παίκτη να βγάλει μάτια ατομικά!

 

Προφανώς και όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου και για όλα αυτά θα αποφασίσει ο νέος προπονητής. Αλλά, ας πούμε, ότι ο νέος προπονητής είναι ο Σάντος. Είναι δυνατόν να μάθει ότι μπορεί να έχει αυτόν τον παίκτη στο ρόστερ με 1,6 εκατ. ευρώ (γιατί η συμφωνία το περασμένο καλοκαίρι ήταν για 1+3 χρόνια, δηλαδή καταθέτει τα λεφτά η ομάδα και υπάρχει έτοιμο συμβόλαιο!) και να πει ότι δεν τον θέλει;

 

Μιλάμε για διεθνή άσο, με φοβερό κίνητρο, είναι δυνατόν να ανοίγει κουβέντα για το αν είναι καλός ή όχι για την Ένωση ο συγκεκριμένος παίκτης, σε μια σεζόν που έτσι κι αλλιώς είναι καταστροφική για την ομάδα; Θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου το προσεχές καλοκαίρι για πολύ κόσμο, από τον Τάνκοβιτς και τον Μπακάκη μέχρι, ίσως, τον Μάνταλο, αλλά ο Τσούμπερ πολύ δύσκολα είναι από εκείνους που θα αποχωρήσουν...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εξέθεσε" τον Κριχόβιακ η ΑΕΚ, παρακαλάνε για... Βαρέλα - Η μεγάλη αλλαγή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags