Facebook Pixel Sportdog.gr | Τσέισταουν: Όταν ο Ράμσεϊ «θόλωσε» την μεγαλύτερη έκπληξη του FA Cup
| 2022-03-23 04:33:00

Τσέισταουν: Όταν ο Ράμσεϊ «θόλωσε» την μεγαλύτερη έκπληξη του FA Cup

Sportdog Team
Τσέισταουν: Όταν ο Ράμσεϊ «θόλωσε» την μεγαλύτερη έκπληξη του FA Cup

Κατά καιρούς ακούμε για διάφορες εκπλήξεις στο FA Cup, όμως -ίσως- η μεγαλύτερη θεωρείται η πορεία της Τσέισταουν της 8ης κατηγορίας ως τον 3ο γύρο το 2008.

Το FA Cup, όχι άδικα, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο και δη την ρομαντική του πλευρά. Μιλάμε για τον αρχαιότερο θεσμό κι αυτόν με τις διαχρονικά περισσότερες εκπλήξεις, καθώς η ίδια του η μορφή διευκολύνει συλλόγους χαμηλότερης δυναμικότητας και πολλές φορές μια ανέλπιστα καλή πορεία έχει φτάσει να στηρίξει οικονομικά μια ερασιτεχνική ομάδα για χρόνια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το περυσινό παράδειγμα της Μαρίν που αντιμετώπισε την Τότεναμ; Ε, λοιπόν, πριν την Μαρίν υπήρχε η Τσέισταουν!

Στις 10 Ιανουαρίου του 2021 ένα ανεπανάληπτο γεγονός συνέβη στο γραφικό Κρόσμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Τα «Σπιρούνια» του Ζοσέ Μουρίνιο τέθηκαν αντιμέτωπα με μία ομάδα 8ης κατηγορίας για τον 3ο γύρο του FA Cup, έχοντας συμμετοχή σε ένα απίστευτο ρεκόρ μιας διοργάνωσης 150 χρόνων, καθώς οι δύο αντίπαλοι είχαν την μεγαλύτερη διαφορά βαθμολογικών θέσεων (161) που έχει καταγραφεί ποτέ. Η ταπεινή Μαρίν δεν έφερε φυσικά καμία αντίσταση, έχασε με το… τιμητικό 5-0 και είδε περισσότερους από 30,000 ποδοσφαιρόφιλους να αγοράζουν εικονικά εισιτήρια για να την ενισχύσουν, αφού οι κερκίδες ήταν κεκλεισμένες λόγω της πανδημίας.

«Είμαστε μια ομάδα 8ης κατηγορίας που αντιμετωπίζουμε παγκόσμιους πρωταθλητές (Γιορίς) και νικητές του Χρυσού Παπουτσιού (Κέιν). Δεν το φανταζόμασταν ποτέ αυτό. Είμαστε ένα μάτσο ερασιτέχνες με μέγιστο μισθό 300 λίρες την εβδομάδα και η σύγκριση είναι αστεία. Με ρωτάνε τι θα πω σε αυτόν τον παίκτη, τι θα κάνω στον άλλον, πως θα πανηγυρίσω αν σκοράρω, ποιανού την φανέλα θα ζητήσω. Είναι μια ιστορία που θα λέω στα παιδιά μου», είχε δηλώσει μετά την κλήρωση ο επιθετικός της Μαρίν και δάσκαλος της περιοχής, Νίαλ Κάμινς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags