Facebook Pixel Super League: Βόμβα: Άνω κάτω η Super League - Ματς στην Επιτροπή Δεοντολογίας για παράνομο στοιχηματισμό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-22 23:55:00

Βόμβα: Άνω κάτω η Super League - Ματς στην Επιτροπή Δεοντολογίας για παράνομο στοιχηματισμό!

Sportdog Team
Βόμβα: Άνω κάτω η Super League - Ματς στην Επιτροπή Δεοντολογίας για παράνομο στοιχηματισμό!

Κίνδυνος ακόμα και για τιμωρία υποβιβασμού! Ποιο παιχνίδι βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία για παράνομο στοιχηματισμό αξιωματούχου σε αγώνα της ομάδας του.
 

Super League: Σε περιπέτειες μπαίνει ο Παναιτωλικός, μετά από καταγγελία για στοιχηματισμό αξιωματούχου της ομάδας του Αγρινίου σε παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για τη 19η αγωνιστική.

Το ματς διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου (νίκη με 4-2 για τον Παναιτωλικό) και εξετάζεται από την την Επιτροπή Δεοντολογίας, σύμφωνα με τη «Δίκη», έπειτα από καταγγελία που έγινε στην ΕΠΑΘΛΑ, την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, ο εν λόγω αξιωματούχος του Παναιτωλικού φέρεται να στοιχημάτισε ότι παίκτης της ομάδας του θα δεχθεί κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο επίμαχο παιχνίδι είχε δείξει κίτρινη σε τρεις παίκτες της ομάδας του Αγρινίου και συγκεκριμένα στους Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Ντέρεκ, καθώς και δύο σε παίκτες του ΟΦΗ (Νέιρα, Μεγιάδο).

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξει αν υπήρχε προκαθορισμός αποτελέσματος, κάτι που δεν συντρέχει αν ο στοιχηματισμός αφορά μόνο κίτρινη κάρτα και αν η ομάδα δεν γνώριζε.

Το άρθρο 29 του Κώδικα Δεοντολογίας «Επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» κάνει λόγο για «συμμετοχή ή απόπειρα συμμετοχής σε προσπάθεια επηρεασμού της πορείας ή του αποτελέσματος αγώνα ή διοργάνωσης με αντιαθλητικό, ανήθικο ή διεφθαρμένο τρόπο», προβλέποντας υποβιβασμό και πρόστιμο 300.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής αξιωματούχου της ή περισσότερων του ενός ποδοσφαιριστών της.

Ο φάκελος θα ανατεθεί σε μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας που θα «τρέξει» την ερευνητική διαδικασία, καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογία και στη συνέχεια θα συντάξει πόρισμα για την τύχη του οποίου θα αποφανθεί το προεδρείο της Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αγαπάει την Ελλάδα ο Σάντος - Θέλει να έρθει για ΑΕΚ ή άλλη ομάδα - Αυτά ζητάει για να υπογράψει"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags