Facebook Pixel Ελλάδα πολύ σε... Γκουστάβο! Νίκη με Μπουχαλάκη και μπαλάρα στο ντεμπούτο Πογιέτ
| 2022-03-25 22:09:00

Ελλάδα πολύ σε... Γκουστάβο! Νίκη με Μπουχαλάκη και μπαλάρα στο ντεμπούτο Πογιέτ (Vid)

Sportdog Team
Ελλάδα πολύ σε... Γκουστάβο! Νίκη με Μπουχαλάκη και μπαλάρα στο ντεμπούτο Πογιέτ (Vid)

Η Εθνική μας επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας στο πρώτο ματς του Ουρουγουανού τεχνικού στον πάγκο της.

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 1-0 με γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, βγάζοντας ενέργεια και πολύ δυνατό πρόσωπο στο χορτάρι. Είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προκάλεσε προβληματισμό στους Ρουμάνους, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους.

Επόμενο ραντεβού τη Δευτέρα στην Ποντγκόριτσα απέναντι στο Μαυροβούνιο, όπου ο Ουρουγουανός τεχνικός θα έχει χρόνο να βγάλει ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Η πρώτη ενδεκάδα Πογιέτ

Εκπλήξεις επεφύλαξε ο Γκουστάβο Πογιέτ στην πρώτη του ενδεκάδα στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός επέλεξε σύστημα 4-3-3 αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος τον Τάσο Μπακασέτα, με τον Μάνταλο να παίρνει το περιβραχιόνιο. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε τα δοκάρια.Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Τσιμίκας αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα. Σιώπης, Μπουχαλάκης και Μάνταλος τοποθετήθηκαν στα χαφ, ενώ Λημνιός και Πέλκας εφορμούσαν από τα «φτερά». Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Γιακουμάκης.

Ρουμανία (Ioρντανέσκου): Νίτα - Ράτιου, Κίρικες, Ρους, Καμόρα - Μάριν, Μπορντεάνου – Μιτρίτσα (62' Ιβάν), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62' Ποπέσκου) - Γκ. Πούσκας (62' Τανάσε)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης, Μπουχαλάκης (58' Δουβίκας), Μάνταλος (82' Χατζηγιοβάνης)– Λημνιός (58' Μπακασέτας), Πέλκας (82' Αλεξανδρόπουλος), Γιακουμάκης (73' Παυλίδης)

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, είχε φάσεις και θέαμα σε σημείο να χάσει τον χαρακτήρα ενός αδιάφορου φιλικού παιχνιδιού. Η Ελλάδα ήταν η κυρίαρχη ομάδα στο χορτάρι, με τους παίκτες να βγάζουν πολύ όρεξη στο χορτάρι, δείχνοντας ότι θέλουν να δείξουν πράγματα στον νέο προπονητή του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

Και το έκαναν από πολύ νωρίς. Η γαλανόλευκη απείλησε μόλις στο 4' και δημιούργησε ευκαιρία που ήταν προϊόν πίεσης, το οποίο είναι το αγαπημένο στοιχείο στο παιχνίδι του Γκουστάβο Πογιέτ. Οι παίκτες μας πίεσαν και έκλεψαν ψηλά τη μπάλα, ο Λημνιός έκανε ένα δυνατό γύρισμα από δεξιά, αλλά η προβολή του Γιακουμάκη δεν βρήκε στόχο. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε ύστερα από συνεργασία του Κρητικού επιθετικού με τον Πέλκα το σουτ του οποίο μπλόκαρε ο Νίτα.

Ο παίκτης της Φενέρ είχε άλλη μία καλή στιγμή πέντε λεπτά αργότερα, όταν δέχτηκε πάλι μπαλιά από τον Γιακουμάκη, μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε, με τη μπάλα να καταλήγει εκτός γηπέδου, αν και θα μπορούσε να γυρίσει στον ελεύθερο Μπουχαλάκη στο ύψος του πέναλτι. Στο 16' ήρθαν η σειρά των Ρουμάνων να απειλήσουν με τον Μιτρίτσα που βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο αλλά το διαγώνιο σουτ που επεχείρησε κατέληξε άουτ.

Στο 22' ο Γιακουμάκης σκόραρε μετά αλλά το γκολ ακυρώθηκε, λανθασμένα και μάλιστα μετά από αφύπνιση ενός λεπτού του βοηθού, ως οφσάιντ. Η Ελλάδα συνέχιζε να σφυροκοπά τη ρουμανική άμυνα. Με τον Πέλκα να απειλεί στο 28' και στο 30' , με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 33' ύστερα από σουτ του Τσιμίκα, όταν δημιουργήθηκε υποψία για χέρι του Κίρικες.

Το γκολ ήρθε στο 39'. Ο Μάνταλος κυνήγησε τη μπάλα, μοίρασε στον Ρότα που σέντραρε γλυκά και ο Μπουχαλάκης με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1.

 

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα θωράκισε τα μετόπισθεν και έδωσε χώρο στους Ρουμάνους. Οι γηπεδούχοι όμως έδειχναν ανήμποροι να δημιουργήσουν κινδύνους και να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε λόγω των αλλαγών και δεν βγήκαν φάσεις όπως το πρόσωπο εξαίρεση το δοκάρι του Ρους στο 70' και την ευκαιρία του Δουβίκα στο 87'. Έτσι παρέμεινε το 0-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags