Facebook Pixel Λίβερπουλ - Κώστας Τσιμίκας: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φετινή πορεία του Έλληνα άσου
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-26 16:00:00

"Άτυχος ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ - Γι’ αυτό δεν πήγε Ίντερ - Πάνω από 20 εκατομμύρια αν πωληθεί"

του Γιώργου Κτενά
"Άτυχος ο Τσιμίκας στη Λίβερπουλ - Γι’ αυτό δεν πήγε Ίντερ - Πάνω από 20 εκατομμύρια αν πωληθεί"

Ο λόγος που δεν παίζει πολύ και οι πρώτες σκέψεις του Κλοπ! Ο Έλληνας μπακ παρότι όποτε παίρνει ευκαιρίες είναι εξαιρετικός, δεν λογίζεται ως βασικός στο Λιμάνι και στην Αγγλία επιμένουν πως μπορεί το καλοκαίρι να αποχωρήσει. Ποιες οι απαιτήσεις των "κόκκινων", η μάχη του πρωταθλήματος και το μέλλον του Σαλάχ!
 

Λίβερπουλ - Κώστας Τσιμίκας: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, για μια ακόμα σεζόν, η φετινή πορεία των Ρεντς και, προφανώς, και εκείνη του Έλληνα άσου που τα τελευταία δύο χρόνια φοράει τη φανέλα της.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Σκοτίδα, πρόεδρο της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Λίβερπουλ, ο οποίος ανέλυσε όλα τα ενδιαφέροντα που συμβαίνουν φέτος στην ομάδα, την πιθανότητα αποχώρησης του Σαλάχ αλλά και πόσα χρήματα μπορεί να ζητήσει η Λίβερπουλ για να πουλήσει τον Τσιμίκα.

"Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε η Λίβερπουλ - Μην "σκάσει" ο Ντιάζ - Θέλει μπαταρίες η Πρεμιερ Λιγκ"

"Μάλλον αναμενόμενη η φετινή πορεία για τη Λίβερπουλ, όταν έμεινε πίσω στην βαθμολογία δεν είδα ότι χάθηκε το πρωτάθλημα όπως ορισμένοι, αλλά ήμουν διακριτικά συγκρατημένος. Η ομάδα είναι μία, οι στόχοι της είναι οι μέγιστοι, κυνηγούν όλους τους στόχους. Φέτος υπήρχε τέτοια δυνατότητα γιατί ήταν έτοιμη η ομάδα και όχι σακατεμένη όπως πέρσι. Ο δύσκολος όμιλος στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε piece of cake, ψεκάστε σκουπίστε, τελειώσατε. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα είναι τόσο εύκολο, δεν θα το πίστευα. Για αυτό που προβληματιζόμουν είναι ότι ίσως κάποιο από τα δύο κύπελλα να ξέφευγε λόγω κόπωσης, τραυματισμών και την κλασσική κοιλιά στην απόδοση που έχουν οι ομάδες - Λόγω και της πνευματικής κόπωσης, όχι μόνο της σωματικής", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, ο Γ. Σκοτίδας και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Τελικά έδωσαν βαρύτητα σε όλους τους θεσμούς, δεν προσπέρασαν κανέναν και από εκεί και πέρα οι άλλοι τρεις στόχοι είναι εφικτοί. Η Λίβερπουλ υπερτερεί από τη Μαν. Σίτι λόγω του ότι έχουν καλύτερη ψυχολογία - Στη Σίτι αποσυντονίζονται με το άγχος να πάνε καλά στην Ευρώπη. Γενικά ο Απρίλης είναι μήνας που θα δείξει πολλά, και η προσθήκη Ντίαζ έχει δώσει άλλη ώθηση στην επίθεση. Το μόνο που με προβληματίζει είναι να μην "σκάσει", γιατί η Πρεμιερ Λιγκ είναι άλλο πρωτάθλημα, θέλει άλλες μπαταρίες και φόρτιση".

"Μυρίζει αποχώρηση Σαλάχ - Πωλητήριο το καλοκαίρι - Για αυτό δεν παίζει ο Τσιμίκας βασικός"

Συζητιέται τελευταία όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο αποχώρησης του Σαλάχ - Ποια είναι η άποψή σου;

"Μου μυρίζει αποχώρηση Σαλάχ από τη στιγμή που ήρθε ο Ντίαζ. Και ήταν "κανονιά" η δήλωση του Κλοπ, που είπε ότι έκαναν τα πάντα στη Λίβερπουλ για να τον κρατήσουν. Ο Σαλάχ θέλει να μείνει. Το παράδειγμα Κουτίνιο είναι πρόσφατο, όχι μακριά. Ο Σαλάχ θέλει να μείνει στο Άνφιλντ, αλλά βλέπει και το οικονομικό. Αλλά έχει άλλα 3-4-5 παραγωγικά χρόνια και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Αλλά τα λεφτά που ζητάει είναι λεφτά που ζητάει ο ατζέντης του, όχι ο Σαλάχ. Άρα το βλέπω δύσκολο να συμφωνήσουν. Αν καταφέρει ο Σαλάχ να πάρει το πάνω χέρι στη συνεργασία με τον ατζέντη του, τότε θα υπογράψει την πρόταση της Λίβερπουλ. Διαφορετικά θα του βάλουν πωλητήριο με τη λήξη τής αγωνιστικής περιόδου, αν δεν αλλάξει κάτι, για να μην υπάρχουν και αντιδράσεις του κόσμου, για να γίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο στη διοίκηση: Από τις 200.000 ευρώ τον πηγαίνει στις 375.000, είναι σχεδόν τα διπλά λεφτά. Ο Κλοπ προσέχει πολύ τις ανισορροπίες στα αποδυτήρια".

Πώς πηγαίνει φέτος ο Τσιμίκας;

"Ήταν άτυχος όταν πήγε την πρώτη χρονιά, διαχειρίστηκε και λίγο επιπόλαια το κομμάτι με τον τραυματισμό στον προσαγωγό, δεν έδωσε τη σημασία που χρειάζεται. Αλλά είναι παιδί που δουλεύει έτσι κι αλλιώς, έχει ταλέντο, πάθος, τσαγανό, πολλά στοιχεία που αρέσουν στον κόσμο. Αλλά ο Κλοπ έχει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, τον Ρόμπερτσον δεν τον βγάζει εύκολα".

"Πολυτέλεια για τον πάγκο ο Τσιμίκας - Για αυτό δεν τον πήρε η Ίντερ - Ανασφάλεια Κλοπ"

Είναι δύσκολο, δηλαδή, να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα;

"Δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού και θα καθίσει στον πάγκο ο Ρόμπερτσον. Είναι εξαιρετική πολυτέλεια να τον έχεις αναπληρωματικό όμως τον Τσιμίκα. Ο Ρόμπερτσον οριακά υπερτερεί τού Τσιμίκα στη φυσική κατάσταση. Ο Κλοπ έχει μια ανασφάλεια για να αξιοποιήσει στα σημαντικά παιχνίδια τον αναπληρωματικό, αν μπορεί να χαρακτηριστεί αναπληρωματικός ο Τσιμίκας".

Μπορεί να φύγει το καλοκαίρι;

"Είχε ακουστεί και το περασμένο καλοκαίρι για την Ίντερ, αλλά ήθελαν να τον πάρουν δανεικό και για να τους το κόψει ο Κλοπ, ζήτησε να πληρώσει για να φύγει. Εκεί έκανε πίσω η Ίντερ. Το καλοκαίρι είχε προβληματιστεί, αλλά έμεινε στην ομάδα και φιλοδοξούμε να μείνει και φέτος γιατί έχει δέσει, του πηγαίνει η ομάδα και μπορεί να γίνει ο καλύτερος μπακ στην Ελλάδα ever. Ο Ρόμπερτσον, άλλωστε, δεν θα παίζει εφ' όρου ζωής, αλλά το θέμα είναι για πόσο θα θέλει να είναι αναπληρωματικός ο ίδιος".

"20+ εκατ. για να φύγει ο Τσιμίκας - Θα τον κρατήσει ο Κλοπ; - Κέρδος να μείνει"

Πόσα λεφτά μπορεί να ζητάει η Λίβερπουλ;

"Ο Ολυμπιακός πήρε 13 εκατ., και συν όσα μπόνους μπορούσε να πάρει για την πρώτη χρονιά. Κάτω από 20 εκατ. δεν φεύγει, αυτό το ποσό θα είναι αν πιέσει ο ίδιος για να φύγει. Αν πάει σε άλλη αγγλική ομάδα, μάλιστα, θα είναι παραπάνω τα λεφτά που θα ζητήσουν. Τα αξίζει τα λεφτά αυτά και φέτος έχει κάνει καλές εμφανίσεις, το βιογραφικό του έχει ήδη ένα Λιγκ Καπ και πηγαίνει για άλλα τρία. Έχω την αίσθηση ότι και φέτος το καλοκαίρι θα ταλαντεύει για το αν θα μείνει ή όχι και εκεί θα παίξει μεγάλο ρόλο ο Κλοπ για να τον κρατήσει".

Πώς βλέπεις να εξελίσσεται το μέλλον;

"Αυτό που με προβληματίζει είναι το πόσο καλύτερα μπορεί να πάει. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο Κλοπ θέλει να δυναμώσει το κέντρο, να είναι πιο γεροί οι παίκτες του, σε πρωτάθλημα υψηλών απαιτήσεων και με ομάδες που (όπως είπε ο Γκουαρντιόλα) ο τελευταίος του πίνακα σε αμφισβητεί στο γήπεδό σου - Λες και κάνουν όλοι πρωταθλητισμό. Έχω την αίσθηση ότι ο Κλοπ θέλει να ανεβάσει κι άλλο την ομάδα, οπότε ο Τσιμίκας και ο κάθε Τσιμίκας έχουν κέρδος να μείνουν πλάι στον Κλοπ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή θα είναι η Εθνική του Πογέτ - Τέλος τα ρίσκα και οι... εμμονές Φαν Σχιπ με Μπακασέτα-Πέλκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags