Facebook Pixel Μαυροβούνιο – Ελλάδα: "Καμπανάκια" για Πογιέτ - Τραγική εμφάνιση της Εθνικής στο Μαυρβούνιο - Χωρίς φάση 90 λεπτά (vid)
| 2022-03-28 22:51:00

"Καμπανάκια" για Πογιέτ - Τραγική εμφάνιση της Εθνικής στο Μαυρβούνιο - Χωρίς φάση 90 λεπτά (vid)

Sportdog Team
"Καμπανάκια" για Πογιέτ - Τραγική εμφάνιση της Εθνικής στο Μαυρβούνιο - Χωρίς φάση 90 λεπτά (vid)

Κακή εμφάνιση για την Γαλανόλευκη στην Ποντγκόριτσα και ήττα από τους Μαυροβούνιους, με τους διεθνείς μας να εμφανίζονται πολύ διαφορετικοί σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό μην καταφέρνοντας σε καμία στιγμή να γίνουν απειλητικοί. 

Μαυροβούνιο – Ελλάδα: Απότομη... προσγείωση για την Εθνική καθώς λίγες μέρες μετά το ωραίο ποδόσφαιρο και τη νίκη απέναντι στην Ρουμανία, ήρθε η ήττα με 1-0 από τους Μαυροβούνιους, όμως αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η εμφάνιση των διεθνών μας. Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε στην Ποντγκόριτσα χωρίς πάθος, χωρίς φρεσκάδα και χωρίς επιθετικό προσανατολισμό, κάτι που την έκανε να πραγματοποιήσει την πρώτη τελική της στο 67ο λεπτό του αγώνα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν κι άλλες ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα, όμως ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κρατώντας την ομάδα μας αρκετές φορές μέσα στην αναμέτρηση.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Ποντγκόριτσα ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό και να κάνουν πολλά λάθη, κάτι που είχε και σαν αποτέλεσμα να μην γίνονται φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη καλή στιγμή θα έρθει για τους γηπεδούχους στο 15', που θα βγουν στην κόντρα και ο Όσμαϊτς θα πάρει την μπάλα και θα είναι απέναντι από τον Βλαχοδήμο, όμως ο Λύρατζης θα το κόψει πριν ο Μαυροβούνιος σουτάρει. Οι διεθνείς μας έδειχναν ένα διαφορετικό πρόσωπο από τον αγώνα με την Ρουμανία, μιας και δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, αποτέλεσμα και τις καλής πίεσης από πλευράς γηπεδούχων, ενώ παράλληλα έδειχναν πολλές φορές και βιαστικοί, κάτι που τους έκανε να πραγματοποιούν αρκετά λάθη. Οι Μαυροβούνιοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ στο 22' όταν ο Κρίστοβιτς θα κάνει την σέντρα σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να έχει λάθος θέση.

Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ και μάλιστα σε δύο λεπτά, θα το κάνουν ισάριθμες φορές, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να κρατάει το μηδέν. Αρχικά ο Έλληνας τερματοφύλακας θα αποκρούσει απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γίοβετιτς, ενώ στην συνέχεια και μετά το κόρνερ ο γκολκίπερ της Μπενφίκα θα πει εντυπωσιακά "όχι" σε πολύ δυνατό σουτ που θα κάνει ο Όσμαγιτς έξω από την μεγάλη περιοχή. Η Εθνική μας θα συνεχίσει να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη, μην μπορώντας να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, ενώ παράλληλα η πολυπρόσωπη άμυνα των αντιπάλων τους είχε σαν αποτέλεσμα οι διεθνείς μας να μην καταγράψουν καλή φάση μπροστά στην εστία του Μιγιάτοβιτς στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει στο ίδιο μοτίβο με τους παίκτες της Εθνικής να εξακολουθούν να έχουν δυσκολίες όσον αφορά την ανάπτυξη και τους γηπεδούχους να είναι πιο κινητικοί στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που έδειχνε να αλλάζει ήταν το γεγονός ότι οι διεθνείς μας προσπαθούσαν να πιέσουν ψηλότερα, κάτι που αρχικά φάνηκε να σοκάρει τους Μαυροβούνιους. Το γεγονός αυτό έδινε ευκολότερα την μπάλα στην Ελλάδα, όμως οι ποδοσφαιριστές συνέχισαν να μην κάνουν κίνηση μακριά της, κάτι που δεν άλλαξε την προβληματική προσπάθεια δημιουργίας επίθεσης. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έδειχναν αποδιοργανωμένοι μετά την αποχώρηση του Γιόβετιτς από τον αγωνιστικό χώρο, όμως αυτοί θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Ο Εράτοβιτς βρει πολύ ωραία, στο 59', τον Όσμαγιτς που θα βγει απέναντι από τον Βλαχοδήμο και θα πλασάρει σωστά κάνοντας με αυτό τον τρόπο το 1-0.

Η πρώτη φάση για την Εθνική μας θα έρθει στο 67' όταν μετά τη σέντρα του Μπακασέτα από τα αριστερά ο Γιακομάκης θα πιάσει την κεφαλιά – ψαράκι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Δύο λεπτά μετά οι Μαυροβούνιοι θα ακουμπήσουν το 2-0, καθώς μετά τη εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στον Τομάσεβιτς, που θα σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βλαχοδήμο όμως και πάλι να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην συνέχεια του αγώνα οι παίκτες του Πογιέτ για έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια τελική στην εστία, παρά μόνο με ένα σουτ του Πέλκα στο 90+2', του Μαυροβουνίου, κάτι που έφερε και την ήττα με τους διεθνείς μας να είναι... αγνώριστοι, προς το κακό, με μόλις μερικές μέρες πριν και φιλικό στο Βουκουρέστι με την Ρουμανία.

Σκόρερ: 59΄Όσμαγιτς

Μαυροβούνιο: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62' Ντουράνοβιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (90+2' Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (80' Γιάνγιτς), Όσμαιτς (80' Ράκονιατς), Ν. Κρστοβιτς (62' Σίκπιτς), Γιόβετιτς (46' Εράκοβιτς)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Χατηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75' Κουλούρης), Σιώπης (61' Μάνταλος), Μπακασέτας, Πέλκας, Παυλίδης (61' Χατζηγιοβάνης), Δουβίκας (61' Γιακουμάκης).

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags