Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Αυτό είναι το πλάνο Λουτσέσκου για Ολιβέιρα - Πωλείται ξένος άσος - Αλλάζει η επίθεση του ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-30 16:07:00

Αυτό είναι το πλάνο Λουτσέσκου για Ολιβέιρα - Πωλείται ξένος άσος - Αλλάζει η επίθεση του ΠΑΟΚ

του Λάζαρου Γεωργίδη
Αυτό είναι το πλάνο Λουτσέσκου για Ολιβέιρα - Πωλείται ξένος άσος - Αλλάζει η επίθεση του ΠΑΟΚ

Οι πρώτες αλλαγές για τη νέα σεζόν και η ανησυχία για τον Πορτογάλο. Πώς θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ο πρώην άσος της ΑΕΚ, οι πολλές επιθετικές λύσεις του Ρουμάνου προπονητή και ποιοι βγαίνουν... στο σφυρί!

Την κατάσταση του Νέλσον Ολιβέιρα μετά από τον τραυματισμό του περιμένουν όλοι να δουν με αγωνία στον ΠΑΟΚ, καθώς απουσιάζει πολλούς μήνες και η περίπτωσή του ήταν σοβαρή!

 

Γιατί πάντα υπάρχει αγωνία για το πώς θα επιστρέψει ένας παίκτης μετά από πολύμηνη αποχή. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος που για καιρό δεν είχε υπογράψει ανανέωση στο συμβόλαιό του ο Ίνγκασον - Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να δουν την κατάσταση στην οποία είχε επιστρέψει.

 

Για να επιστρέψουμε στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος επιθετικός είχε αρχίσει εντυπωσιακά την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, με γκολ και πολύ καλές εμφανίσεις - Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Λουτσέσκου είχε φτιάξει την επιθετική λειτουργία τής ομάδας του με βάση τον Ολιβέιρα.

 

Τι θα γίνει τώρα; Ο παίκτης θα μπει σταδιακά στις υποχρεώσεις τής ομάδας στην Ελλάδα (στην Ευρώπη δεν είναι δηλωμένος έτσι κι αλλιώς), όχι για να φέρει τα πάνω-κάτω αγωνιστικά, αλλά για να δυναμώσει και το καλοκαίρι να κάνει μια καλή προετοιμασία. Ώστε από τη νέα αγωνιστική περίοδο, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, να πάρει τη θέση που ήθελε ο Λουτσέσκου από πέρσι στην κορυφή της επίθεσης.

 

Αυτή η εξέλιξη, βέβαια, θα φέρει έναν γλυκό πονοκέφαλο στον Ρουμάνο τεχνικό, δεδομένου ότι στη γραμμή κρούσης είναι η μοναδική θέση που δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις στο ρόστερ: Υπάρχουν οι Ολιβέιρα, Τσόλακ (που, γενικά, είναι προς παραχώρηση), Άκπομ (που με τα τρία εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα του δεν μένει, αλλά δύο εκατ. ευρώ τα δεδομένα αλλάζουν) και Κούτσιας (που τον πιστεύουν ως πρότζεκτ, άρα χρειάζεται χρόνο συμμετοχής).

 

Να πούμε και κάτι τελευταίο; Ο Δικέφαλος έχει σε μια ακόμα θέση μια καλή λύση, που ήταν για πολλούς "τελειωμένη". Ο λόγος γίνεται για τον Ζαμπά, που πριν ακόμα επιστρέψει στον Δικέφαλο την περασμένη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, υπήρχαν ρεπορτάζ που έλεγαν ότι δεν έχει μέλλον στην ομάδα. Κι όμως ο Λουτσέσκου τον έστρωσε, τον ανέβασε, τον έκανε του κουτιού και προσφέρει σημαντικά στην 11άδα.

 

Ένας παίκτης που η ομάδα είχε συμβόλαιο μαζί του, είχε πληρώσει για να τον αποκτήσει, και είχε απαξιωθεί η περίπτωσή του. Ο Λουτσέσκου άλλαξε το κλίμα και κατάφερε να του δώσει ρόλο, έστω και για να ξεκουράζει τους υπερ επιβαρυμένους φέτος Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις...
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα υποβιβασμού στη Σούπερ Λιγκ - Εμπλοκή Κούγια-Γκαγκάτση - Στην Πορτογαλία ο Μιχαηλίδης


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags