Facebook Pixel Τα παπαδάκια έκαναν ...παπάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-12-15 00:55:00

Τα παπαδάκια έκαναν ...παπάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Τα παπαδάκια έκαναν ...παπάδες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωστένογλου εμπιστεύτηκε τους πιτσιρικάδες κι αυτοί τον δικαίωσαν. Με γκολ Μανωλά (10΄), Μπερνς (43΄) και Κλωναρίδη (76΄), η ΑΕΚ 3-1 τη Στουρμ στην Αυστρία. Έστω και αργά, πρώτη νίκη στο Europa League και ...αντίο!

Την πρώτη της νίκη στο Europa League πραγματοποίησε στην αυλαία της διοργάνωσης η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε 3-1 της Στουρμ στην Αυστρία με τους... πιτσιρικάδες που έριξε στη μάχη ο Νίκος Κωστένογλου να κάνουν... παπάδες. Μανωλάς (10'), Μπερνς (43') και Κλωναρίδης (76') τα γκολ της ελληνικής ομάδας. Οι Αυστριακοί μείωσαν με τον Κάιντς στο 59'.

Τι και αν η ΑΕΚ παρουσιάστηκε χωρίς τους βασικούς της παίκτες στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς; Η ομάδα του Δικέφαλου αετού μπήκε με αέρα νικητή, με τους νεαρούς παίκτες της, τα... παπαδάκια του Νίκου Κωστένογλου να αναλαμβάνουν από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και δεν άφησαν την αυστριακή ομάδα να κάνει ούτε μία κλασσική ευκαιρία!

«Θα είμαι αμείλικτος με τους αδιάφορους», είχε δηλώσει ο Νίκος Κωστένογλου πριν το ματς. Μόνο έτσι δεν παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι έκαναν... παπάδες! Είχαν δοκάρι με τον Σιαλμά από το πρώτο λεπτό, ενώ Κλωναρίδης και Μπερνς από τις πτέρυγες ήταν μονίμως απειλητικοί δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους στα καρέ του Τσάβλινα! Η πίεση των “κιτρινόμαυρων” καρποφόρησε στο 10! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο, ο Κάλα από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ, η μπάλα κατέληξε στον Μανωλά και αυτός με κίνηση... φορ, απέφυγε έναν αντίπαλο και σούταρε εντός περιοχής ανοίγοντας το σκορ (0-1)!

Στη συνέχεια, οι αυστριακοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να απειλήσουν τον Κωνσταντόπουλο! Η ΑΕΚ όμως είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς της εστία της! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους με μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωνε εύκολα ο Dimi!

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Ένωση είχε ευκαιρίες, είχε πολλά σουτ και οι προσπάθειές της μετουσιώθηκα σε δεύτερο γκολ στο 44'! Και τι γκολ; Πανέμορφο! Ύστερα από ωραία προσπάθεια του Κλωναρίδη από αριστερά, ο οποίος έβγαλε πάσα για τον Γκερέιρο, εκείνος πάσαρε για τον Μπερνς, που με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, η Στουρμ μπήκε καλύτερα και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Ευτύχησε μάλιστα να μειώσει γρήγορα με τον Κάιντς στο 59', οπότε είχε πολύ χρόνο για να φέρει το ματς στα ίσια και να διεκδικήσει τη νίκη. Δεν είχε και λίγες στιγμές μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Αλλά η ΑΕΚ άντεξε! Και όχι μόνο άντεξε αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ με έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Κλωναρίδη!

Ο Ελληνοελβετός, πήρε την μπάλα... πίσω από τη σέντρα στο 76', έκανε μια απίθανη κούρσα και τελείωσε εκπληκτικά με αριστερό σουτ, αμέσως μόλις πάτησε περιοχή (1-3)! Η Στουρμ προσπάθησε να μειώσει εκ νέου την απόσταση, αλλά ο Κωνσταντόπουλος δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Αυστριακούς με τις επεμβάσεις τους! Έτσι έμεινε το 1-3 υπέρ της ΑΕΚ με την ελληνική ομάδα να παίρνει την πρώτη της νίκη στη φετινή οργάνωση τoυ Europa League.

 

93' Λήξη αγώνα.

92' Πολύ ωραία επέμβαση του Κωνσταντόπουλου με το αριστερό χέρι σε πλασέ του Μπουκβά εντός περιοχής.

91' Κίτρινη στον Χάας.

90' Σουτ του Ερενράιχ από πολύ καλή θέση, μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

85' -Αλλαγή για την ΑΕΚ. O Τσουκαλάς αντικαθιστά τον Κλωναρίδη

79' Σουτ του Κάλα για την ΑΕΚ και απόκρουση από τον Τσάβλινα

76' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης με ωραίο τελείωμα γράφει το 1-3. Ο Κλωναρίδης πήρε την μπάλα... πίσω από τη σέντρα, έκανε μια απίθανη κούρσα και τελείωσε εκπληκτικά με αριστερό σουτ, αμέσως μόλις πάτησε περιοχή!


Στουρμ Γκρατς vs. ΑΕΚ | Το 1-3 από τον Κλωναρίδη από pklora7

73' -Αλλαγή για την Στουρμ: Μέσα ο Μπούκβα, έξω ο Μουράτοβιτς.

69' Επανήλθε ο Μπουγαΐδης.

68' Κίτρινη σε Κάλα και Ντούντιτς για τον μεταξύ τους διαπληκτισμό.

68' Με 9 οι παίκτες αφού και ο Μπουγαΐδης χτύπησε στο λαιμό και του χορηγούνται οι πρώτες βοήθειες.

67΄Διώχνει ο Κάλα σε κόρνερ.

65' Στο έδαφος ο Κοντοές ύστερα από χτύπημα στο πρόσωπο. Ο αμυντικός της ΑΕΚ δέχεται τις πρώτες βοήθειες και ο Κωστένογλου είπε στον Τσουκαλά να σηκωθεί για ζέσταμα.

63' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ στη θέση του Μπερνς.

61' -Αλλαγή για την Στουρμ: Ο Χάας αντί του Βολφ.

59' Γκολ για την Στουρμ: Ο Κάιντς μειώνει με σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ. Ο Βολφ πασάρει δεξιά για τον Στάντφεστ, που είναι οριακά σε θέση οφσάιντ, αυτός με τη σειρά του δίνει στον αμαρκάριστο Κάιντς, που πλασάρει τον Κωνσταντόπουλο για το 1-2.


Στουρμ Γκρατς vs. ΑΕΚ | Το1-2 από pklora7

58' Άστοχη κεφαλιά του Κίεναστ για τη Στουρμ Γκρατς

54' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Έξω ο Εγγλέζου, στη θέση του ο Καράμπελας.

52' Σουτ του Μποντούλ άουτ.

49' Σουτ του Κοντοέ άουτ.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

43' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Μπερνς διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του! Ύστερα από ωραία προσπάθεια του Κλωναρίδη από αριστερά, ο οποίος έβγαλε πάσα για τον Γκερέιρο, εκείνος πάσαρε για τον Μπερνς, που με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 0-2. Τρομερό γκολ για την ΑΕΚ!


Στουρμ Γκρατς vs. ΑΕΚ | Το 0-2 από τον Μπερνς από pklora7

37' Σουτ του Μπόντουλ για τη Στουρμ Γκρατς και μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος

32' Σουτ του Μπόντουλ, έδιωξε ο Κωνσταντόπουλος.

29' Σουτ του Κοντοέ άουτ.

24' Κόρνερ του Γκερέιρο, δεν απομακρύνουν οι αμυντικοί της Στουρμ,ο Μπουγαΐδης σούταρε αλλά ο Τσάβλινα μπλόκαρε την μπάλα.

22' Κίτρινη κάρτα στον Κάιντζ.

17' Κεφαλιά του Μπουγαΐδη άουτ ύστερα από κόρνερ του Γκερέιρο.

14' Σουτ του Κοχ για την Στουρμ Γκρατς, μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος.

10' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μανωλάς με ωραία τρίπλα και σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ!


Στουρμ Γκρατς vs. ΑΕΚ | Το 0-1 από τον Μανωλά από pklora7

8' Σουτ του Γκερέιρο μπλοκάρει ο Τσάβλινα.

6' Παραχώρηση κόρνερ για την ΑΕΚ από τον Στάντφεστ ύστερα από επικίνδυνη σέντρα από δεξιά.

4' Σουτ του Κλωναρίδη η μπάλα έφυγε άουτ μακριά από την εστία του Τσάβλινα.

1' Δοκάρι για την ΑΕΚ! Ύστερα από σέντρα του Μάκου, ο Σιαλμάς πήρε την κεφαλιά  και η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι! Ο Κλωναρίδης πήγε να πάρει το ριμπάουντ αλλά η αυστριακή άμυνα έδιωξε κόρνερ.

1' Έναρξη αγώνα.

Στουρμ Γκρατς (Φόντα): Τσάβλινα, Ποπχάτζε, Ντούντιτς, Μπουργκστάλλερ, Στάντφεστ, Μουράτοβιτς, Κάιντς, Κοχ, Βολφ, Μποντούλ, Κιέναστ.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Εγγλέζου, Μανωλάς, Μπουγαΐδης, Μάκος, Κάλα, Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μπερνς, Σιαλμάς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags