Facebook Pixel Ντόρτμουντ - Λειψία: Ισοπέδωσε την Ντόρτμουντ με "τεσσάρα" και έκανε δώρο στη Μπάγερν η Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-02 22:36:00

Ισοπέδωσε την Ντόρτμουντ με "τεσσάρα" και έκανε δώρο στη Μπάγερν η Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ισοπέδωσε την Ντόρτμουντ με "τεσσάρα" και έκανε δώρο στη Μπάγερν η Λειψία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της σεζόν και η υπόθεση τίτλος της Bundesliga (ουσιαστικά) κρίθηκε.

Ντόρτμουντ - Λειψία: Η πρώην ομάδα του νυν τεχνικού της Μπάγερν Ζούλιαν Νάγκελσμαν, Λειψία, έκανε "δώρο" στους Βαυαρούς το πρωτάθλημα, μετά το εμφατικό 4-1 στο "Σίγκναν Ιντούνα Παρκ" επί της Ντόρτμουντ, η οποία γι' άλλη μια χρονιά ενώ είχε τις ευκαιρίες της για να κοντράρει στα ίσια τη "μόνιμη" πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών, τις "κλώτσησε" επανειλημμένα. 

Πλέον, η διαφορά, μετά και το εμφατικό 4-1 της ομάδας του Μονάχου στην έδρα της Φράιμπουργκ, ανάμεσα στη Μπάγερν και στην Μπορούσια αυξήθηκε στο +9 (66 έναντι 57) και, πλέον, έξι... στροφές πριν το τέλος της περιόδου για ν΄ ανατραπεί θα πρέπει να συμβούν "σημεία και τέρατα".

Η Λειψία, η οποία μετά την τεράστια νίκη που απέσπασε έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του ερχόμενου Champions League, είχε "καθαρίσει" επί της ουσίας την αναμέτρηση από το πρώτο ημίωρο με τα δύο γκολ του 24χρονου Αυστριακού μέσου, Κόνραντ Λάιμερ (21΄, 30΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ενκουνκού (είχε δώσει την ασίστ στο πρώτο γκολ) ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 58΄ κι έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους απλά να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε. Στο 84΄ από τη δεύτερη ασίστ του Ενκουνκού, ο Όλμο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.   

Νωρίτερα, η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη, πιο εύκολα από ότι αναμενόταν, στην έδρα της δυνατής εφέτος Φράιμπουργκ με 4-1. Οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι στο β΄ μέρος κι έφτασαν άνετα στο τελικό σκορ με τα γκολ των Γκορέτζκα (58'), Γκνάμπρι (73'), Κομάν (82') και Σάμπιτζερ (90'+). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Πέτερσεν στο 58ο λεπτό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags