Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: Καταγγελία-βόμβα Κούγια για παράνομο στοιχηματισμό - "Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-05 15:05:00

Καταγγελία-βόμβα Κούγια για παράνομο στοιχηματισμό - "Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα"!

Sportdog Team
Καταγγελία-βόμβα Κούγια για παράνομο στοιχηματισμό - "Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του αγώνα"!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για δύο παιχνίδια στη Super League 2.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε καταγγελία και για το ματς του Διαγόρα με αντίπαλο τον Αστέρα Βλαχιώτη. Όχι μόνο για την αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί την καταγγελία του κ. Αλέξη Κούγια στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου και κατά των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ Καρδίτσας και του Παύλου Μυροφορίδη, για τις χυδαίες – εμετικές ανακοινώσεις εκτός κάθε ηθικής αναστολής, τις οποίες δυστυχώς αναπαρήγαγαν μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού sites, συγκεκριμένων ιδιοκτητών εις βάρος των οποίων έχει κινηθεί ή ποινική δικαιοσύνη.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

κου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), ιδιοκτήτη και Προέδρου ΔΣ της ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ ΠΑΕ», κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55

Κοινοποιούμενη και προς:

1. Την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού

2. Την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

Όπως είναι γνωστό στους ασχολούμενους με την κοινωνική εκδήλωση του ποδοσφαίρου, εκτός του λειτουργήματος του Δικηγόρου, το οποίο ασκώ με σεβασμό στη Δικαιοσύνη επί σχεδόν 5 δεκαετίες, έχω παθολογική αγάπη για το ποδόσφαιρο, υπήρξα ποδοσφαιριστής και είμαι ιδιοκτήτης επί 41 χρόνια ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ και τα τελευταία 7 χρόνια ιδιοκτήτης του 90% των μετοχών της ιστορικής ΠΑΕ ΑΕΛ, της μοναδικής ομάδος της περιφέρειας που έχει κατακτήσει ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος και δύο κύπελλα Ελλάδος.

Εξαιτίας όλης αυτής της μακρόχρονης επαφής μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο έχω δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ώστε τα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα να λειτουργούν με απόλυτα νόμιμο τρόπο, αλλά και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα καταστατικά των FIFA, UEFA και ΕΠΟ και οι προκηρύξεις των επαγγελματικών πρωταθλημάτων SuperLeague 1 και SuperLeague 2.

Κατά την τρέχουσα περίοδο η ΠΑΕ ΑΕΛ, της οποίας είμαι ιδιοκτήτης του 90% των μετοχών, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της SuperLeague 2, ένα κωμικοτραγικό πρωτάθλημα 33 ομάδων, σε μεγάλο ποσοστό των οποίων επετράπη η συμμετοχή χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, χωρίς αδειοδότηση από την ανεξάρτητη αρχή Αδειοδοτήσεων, με παράνομες και εκτός κανονισμών της ΕΠΟ αποφάσεις διαφόρων επιτροπών της ΕΠΟ (εκκρεμεί καταγγελία μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας από πολλών μηνών) και το κυριότερο, χωρίς εμφανείς ιδιοκτήτες (πρόσωπα από τη νότιο Αμερική ή από τις ΗΠΑ, πρόσωπα που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες και πόθεν έσχες των χρημάτων που κατατέθηκαν με περίεργους τρόπους για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου και των εγγυητικών επιστολών) και δυστυχώς με στελέχη που στο παρελθόν ήταν κατηγορούμενοι στις δύο υποθέσεις koriopolis και που μάλιστα έχουν αλλάξει και τα ονοματεπώνυμά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε κάθε αγωνιστική υποψίες, ειδικά στους τελευταίους αγώνες και στο βόρειο αλλά και στο νότιο όμιλο, όσον αφορά την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων ειδικά στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Σήμερα, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω και να ζητήσω να διερευνηθούν δυο αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, και συγκεκριμένα ο αγώνας Διαγόρας Ρόδου – Αστέρας Βλαχιώτη στο νότιο όμιλο και ο αγώνας Πανσερραϊκος – Αναγέννηση Καρδίτσας στο βόρειο όμιλο.

Σε αυτούς τους αγώνες από τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδος είχε δημιουργηθεί κλίμα περίεργου στοιχηματισμού και μάλιστα, παρά το ότι οι γηπεδούχες ομάδες ήταν εντελώς αδύνατες εν αντιθέσει με τους αντιπάλους τους, υπήρχε απόλυτη πεποίθηση περί της σίγουρης νίκης των γηπεδούχων, γεγονός το οποίο επήλθε τελικώς και αφού προηγουμένως στο μεν παιχνίδι Διαγόρα Ρόδου – Αστέρα Βλαχιωτη το προγνωστικό για τη νίκη της γηπεδούχου ομάδος στις στοιχηματικές εταιρείες κλείδωσε αρκετό χρονικό διάστημα πριν την έναρξη του αγώνος και ο προπονητής της ομάδος του Αστέρα Βλαχιώτη Ηλίας Φυντάνης με κωμικές δικαιολογίες δεν συνόδευσε την ομάδα του στη Ρόδο, όπου διεξήχθη το παιχνίδι, γεγονός το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε διάφορες ραδιοφωνικές ποδοσφαιρικές εκπομπές σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα την ΕΡΑ SPORT και τον γνωστότατο δημοσιογράφο Λευτέρη Σαρελάκο και θα έπρεπε να οδηγήσει τους παίκτες του στοιχήματος στο να στοιχηματίσουν μόνο στη νίκη του Διαγόρα, αφού κατά τον συγκεκριμένο επιφανή δημοσιογράφο, όποιος στοιχημάτιζε στο οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ήταν καταδικασμένος να χάσει τα χρήματά του.

Σημειωτέον, ότι το γενικό κουμάντο στην ομάδα ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ Ρόδου το έχει ένας εκ των βασικών κατηγορούμενων του koriopolisονόματι Μάκης Σιδηρόπουλος, πρόσωπο το οποίο από τις νόμιμες τηλεφωνικές υποκλοπές του 2011 εφέρετο να έχει σημαντική συμμετοχή σε προσυνεννοημένους αγώνες του πρωταθλήματος της SuperLeague 2 και παρόλα αυτά του επιτρέπεται να συνεχίζει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Το δεύτερο παιχνίδι, του οποίου ζητώ να διερευνηθούν οι συνθήκες διεξαγωγής του, είναι ο αγώνας ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Ό,τι συνέβη στο προαναφερθέν παιχνίδι του νοτίου ομίλου όσον αφορά τη στοιχηματική αξιολόγηση, συνέβη και σε αυτό το παιχνίδι. Ενώ το απόλυτο φαβορί για τη νίκη θα έπρεπε να είναι η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, τρίτη στη βαθμολογία με εξαίρετο ρόστερ ποδοσφαιριστών και διεκδικήτρια της 1ης θέσης, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες όλη την εβδομάδα απόλυτο φαβορί ήταν η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, η οποία ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και είχε πολλούς μήνες να κερδίσει ακόμη και στο γήπεδό της, όπου το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία, ακόμα και με ισάξιους ή υποδεεστέρους αντιπάλους.

Στο παιχνίδι αυτό υπήρξε εντελώς περίεργος στοιχηματισμός, τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και κατά τη διάρκειά του στο liveστοίχημα, ακόμη και όταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο προηγείτο η ομάδα της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, αφού όλοι στοιχημάτιζαν στο liveστοίχημα στη νίκη της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

Δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων αυτών των ανθρώπων του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι επαγγελματικά ασχολούνται με το παράνομο και το νόμιμο στοίχημα, αφού το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου (0-1) ανετράπη στο δεύτερο ημίχρονο με δύο αδικαιολόγητα και κωμικά πέναλτι, στα οποία υπέπεσαν ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης, και μάλιστα το δεύτερο σημειώθηκε στο 91ο λεπτό στη γωνία της μεγάλης περιοχής, χωρίς κανένα κίνδυνο για την εστία της Αναγέννησης, όταν υπέπεσε σε αδικαιολόγητο πέναλτι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι οποίες μου εδόθησαν, ο ποδοσφαιριστής Βιδάλ (η αρχική πληροφορία ήταν ότι υπέπεσε ο ποδοσφαιριστής Καρανίκας, ο οποίος όμως με δημόσια ανακοίνωσή του το διέψευσε και είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ, αλλά εσείς θα το διαπιστώσετε), και έτσι είχαμε στο παιχνίδι αυτό ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου ημιχρόνου που ήταν υπέρ της Αναγέννησης, και μάλιστα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τεράστιες στοιχηματικές αποδόσεις γι’ αυτούς που γνώριζαν ότι θα έρθει οπωσδήποτε αυτό το αποτέλεσμα.

Το πρωτοφανές σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και ειδικά ο τεχνικός διευθυντής τους Παύλος Μυροφορίδης, ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο και μέχρι πριν λίγα χρόνια το επάγγελμά του ήταν να έχει ένα μίνι μάρκετ – περίπτερο στην πόλη της Κοζάνης, αλλά παρόλ’ αυτά τα τελευταία χρόνια βρίσκει εργασία ως τεχνικός διευθυντής (!!!), αντί να αντικρούσουν τις πρώτες τοποθετήσεις μου γι’ αυτό το εντελώς περίεργο και μ’ αυτές τις συνθήκες αποτέλεσμα, εξέδωσαν εναντίον μου πρωτοφανείς σε χυδαιότητα ανακοινώσεις που αναδεικνύουν, αν μη τι άλλο, προσωπικότητες ανθρώπων που δεν διστάζουν προ ουδενός.

Τις εν λόγω ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και του Παύλου Μυροφορίδη επισυνάπτω συνημμένες στην παρούσα, η οποία έχει και το χαρακτήρα αυτοτελούς καταγγελίας για παράβαση του άρθρου 20Α του Πειθαρχικού Κώδικα, ώστε να ασκήσετε πειθαρχικές διώξεις και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εκδότες αυτών.

Επειδή, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ουδείς έχει τιμωρηθεί στην Ελλάδα, παρά το ότι η εταιρεία Sportradarτης UEFAέχει ενημερώσει την ΕΠΟ και τις διοργανώτριες αρχές για τα στημένα παιχνίδια των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, χωρίς ούτε μια ομάδα, ούτε ένα φυσικό πρόσωπο έχει τιμωρηθεί μέχρι σήμερα.

Επειδή ειδικά στο πρωτάθλημα της SuperLeague2, ελλείψει εσόδων και ελλείψει ιδιοκτητών με οικονομικές δυνατότητες να συντηρήσουν αυτές τις ομάδες με νόμιμο τρόπο, μοναδικός τρόπος χρηματοδοτήσεως μεγάλου αριθμού ομάδων είναι η συμμέτοχη σε προσυνεννοημένους αγώνες, όπου μέσω κερδών από το νόμιμο και παράνομο στοίχημα, αποκομίζουν πακτωλό χρημάτων.

Επειδή ως Πρόεδρος ΔΣ και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ είμαι υποχρεωμένος για την προστασία του συμφέροντος της ομάδος μου για μια ακόμη φορά να καταγγείλω αυτές τις συμπεριφορές, όπως έκανα και στο παρελθόν, γιατί αυτού του είδους οι ομάδες και αυτού του είδους οι ιδιοκτήτες, προπονητές και ποδοσφαιριστές αλλοιώνουν εντελώς τον υγιή ανταγωνισμό και έτσι είναι αδύνατον καθαρές ομάδες , όπως η ΠΑΕ ΑΕΛ να κατακτούν τους στόχους τους, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε σε ένα τέτοιο νοσηρό περιβάλλον, χωρίς οι εποπτεύουσες αρχές και το ελληνικό κράτος να κάνουν κάτι για να μας προστατεύσουν.

Επειδή επικαλούμαι και προσκομίζω ως σχετικά 1 και 2 την από 4/4/2022 ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.aelole.gr, και την από 4/4/2022 ανάρτηση facebook του τεχνικού διευθυντή της Παύλου Μυροφορίδη, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.a-sports.gr.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ – ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως διατάξετε κατεπείγουσα ερεύνα τόσο σε ποινικό, όσο και σε πειθαρχικό επίπεδο, ώστε με τις δυνατότητες που έχετε α. Να ζητήσετε τα videoτων 2 αγώνων και β. Να ζητήσετε από τις στοιχηματικές εταιρείες και να μελετήσετε στο διαδίκτυο την διακύμανση των στοιχηματικών αποδόσεων και στους 2 αυτούς αγώνες.

Να ασκήσετε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ και του τεχνικού διευθυντή της για παράβαση του άρθρου 20Α του Πειθαρχικού Κώδικα.

Αθήνα, 5/4/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags