Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Διπλό χτύπημα από Μπότο και Σαββίδη - Αγοράζουν παικταρά με 300 χιλιάρικα - Απόφαση και για Μιτρίτσα
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-05 20:00:00

Διπλό χτύπημα από Μπότο και Σαββίδη - Αγοράζουν παικταρά με 300 χιλιάρικα - Απόφαση και για Μιτρίτσα

Sportdog Team
Διπλό χτύπημα από Μπότο και Σαββίδη - Αγοράζουν παικταρά με 300 χιλιάρικα - Απόφαση και για Μιτρίτσα

Οι υπεύθυνοι του Δικεφάλου του Βορρά φέρονται να βρίσκονται κοντά σε δύο πολύ σημαντικά μεταγραφικά deals, που αν ολοκληρωθούν, θα "φτιάξουν" τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ζοάν Σάστρε ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ, όταν τον απέκτησε με δανεισμό από την Μαγιόρκα και όπως όλα δείχνουν, ο Δικέφαλος θα κάνει χρήση της οψιόν και θα τον κρατήσει.

Στη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Μαγιόρκα, υπήρχε ο όρος ότι αν ο 25χρονος δεξιός μπακ παίξει στο 60% των αγώνων στους οποίους έχει δικαίωμα συμμετοχής (οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν συνυπολογίζονται, καθώς δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της ΟΥΕΦΑ), τότε ο Δικέφαλος πρέπει να τον αγοράσει υποχρεωτικά από τους Ισπανούς έναντι προσυμφωνημένου τιμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της FORZA, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει χρήση αυτής της ρήτρας, πριν καν ο Σάστρε παίξει στο 60% των αγώνων και να τον κρατήσει στην Τούμπα.

Αυτή η ρήτρα είναι μόλις 300.000 ευρώ και ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει αυτό το ποσό στην Μαγιόρκα για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ζοάν Σάστρε. Με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή υπάρχει συμφωνία για το συμβόλαιό του, καθώς όταν είχε αποκτηθεί με δανεισμό είχε προβλεφθεί και το ενδεχόμενο να τον κρατήσει ο ΠΑΟΚ για άλλα τρία χρόνια με προσυμφωνημένες αποδοχές.

Ο Λουτσέσκου είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του 25χρονου Ισπανού δεξιού μπακ, ο οποίος έχει παίξει φέτος σε 11 αγώνες με τον ΠΑΟΚ (με 2 γκολ και 1 ασίστ), δικαίωσε τις προσδοκίες και έδειξε ότι είναι μια εγγυημένη λύση για το δεξιό άκρο της άμυνας, το οποίο καλύπτει μαζί με τον Λευτέρη Λύρατζη.

Από την ώρα που ο 22χρονος Καβαλιώτης μπακ πηγαίνει πολύ καλά και έχει φτάσει μέχρι και στην Εθνική ομάδα και ο Ισπανός με τις παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο του ισπανικού πρωταθλήματος, δείχνει ότι προσφέρει εγγύηση, στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν ότι το καλύτερο είναι να πορευτούν μ΄ αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές και την επόμενη σεζόν.

Με την παρουσία του Σάστρε, στην Τούμπα πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν και τον Λυρατζη για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος γι΄ αυτόν και να εξελιχτεί περισσότερο.

O κύβος ερρίφθη και για Μιτρίτσα

Μπορεί στη Ρουμανία να γράφτηκε μέσα στην εβδομάδα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κρατήσει τον Μιτρίτσα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Απεναντίας, μετά και τις τελευταίες εμφανίσεις του, στην Τούμπα πήραν την απόφαση να τα δώσουν όλα για να κρατήσουν τον βραχυσωμο Ρουμάνο στη Θεσσαλονίκη!

Ο Μιτρίτσα είναι δανεικός από την Νέα Υόρκη, υπάρχει ρήτρα αγοράς που είναι στα 7 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν γίνεται συζήτηση για να τον κρατήσει ο ΠΑΟΚ με τέτοιους όρους.

Η συμφωνία του Μιτρίτσα με τους Αμερικάνους είναι λίγο... σύνθετη, υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη και να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, κάτι που φυσικά θα διευκόλυνε πολύ την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπότο παρακολουθεί την περίπτωσή του, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή έχει ήδη γίνει συζήτηση πριν το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ο Μιτρίτσα έδειξε θετικός να συζητήσει σοβαρά το ενδεχόμενο της παραμονής του.

Από την ώρα που οι δύο πλευρές τα βρουν (δεν είναι μακριά στο οικονομικό), τότε ο Μπότο θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις επιλογές που έχει με τη Νέα Υόρκη. Στο τραπέζι μπορεί να πέσει ακόμη και η επέκταση του δανεισμού.

Πηγή : FORZA

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags