Facebook Pixel Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Και τώρα... Τούμπα για την πρόκριση! Όρθιος ο ΠΑΟΚ στην Μασσαλία βλέπει ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-04-07 23:58:00

Και τώρα... Τούμπα για την πρόκριση! Όρθιος ο ΠΑΟΚ στην Μασσαλία βλέπει ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Και τώρα... Τούμπα για την πρόκριση! Όρθιος ο ΠΑΟΚ στην Μασσαλία βλέπει ημιτελικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με την εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο, όμως η αντίδρασή του στην επανάληψη, αλλά και το γκολ του Ελ Καντουρί τον βάζει δυνατά στο... κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League.

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ: Μπορεί για ένα ημίχρονο ο Δικέφαλος του Βορρά να ήταν... άφαντος στην Μασσαλία με τους Φωκαείς να βρίσκουν δύο φορές δίχτυα, με τον Ζέρσον και με εκπληκτικό γκολ του Παγιέ, στο δεύτερο μέρος κατάφερε και αντέδρασε και με το τέρμα του Ελ Καντουρί θα μειώσει στο τελικό 2-1 δίνοντας ελπίδες πρόκρισης στην... καυτή σε εφτά βράδια Τούμπα. Μάλιστα οι παίκτες του Λουτσέσκου θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αν ο Άκπομ είχε πλασάρει σωστά απέναντι από τον Μανταντά, ενώ στο τέλος του αγώνα ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Το ματς:

Όπως ήταν λογικό ο αγώνα του Βελοντρόμ ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που ήθελαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να αξιοποιήσουν την ατμόσφαιρα από τις εξέδρες, με τον Μπακαμπού μόλις στο 1' να κάνει την πρώτη προσπάθεια, με τον Πασχαλάκη όμως να μπλοκάρει σταθερά. Από την πλευρά του Δικέφαλου του Βορρά οι εντολές του Λουτσέσκου ήταν προφανώς να πιέσουν ψηλά, κάτι που έδειξε να δημιουργεί πρόβλημα στην ανάπτυξη των Γάλλων. Οι Μασσαλοί θα συνέλθουν και θα αποκτήσουν και πάλι άμεσα τον έλεγχο του αγώνα και στο 13' θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά ο Πασχαλάκης, μετά από σέντρα και κεφαλιά του Μπακαμπού θα πραγματοποιήσει εκπληκτική επέμβαση, όμως στην εξέλιξη ο Παγιέ θα πασάρει στον Ζέρσον και με απευθείας σουτ θα κάνει το 1-0.

Οι Γάλλοι δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι τους μετά το γκολ και θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή, με τον Δικέφαλο να αρχίζει μετά το 20λεπτο να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να γίνει απειλητικός για την εστία του Μανταντά. Παρόλα αυτά την επόμενη καλή στιγμή θα την έχουν και πάλι οι γηπεδούχοι, με τον Παγιέ στο κάνει πολύ ωραία προσπάθεια στο 27', όμως το σουτ που θα κάνει έξω από την περιοχή θα περάσει άουτ. Οι Μασσαλοί θα χάσουν τεράστια ευκαιρία τρία λεπτά μετά να κάνουν δύο τα τέρματά τους, όταν μετά από λάθος του Αουγκούστο ο Μπακαμπού θα βγει στην αντεπίθεση, θα πασάρει εξαιρετικά στον Ουντέρ που θα πλασάρει, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει εντυπωσιακά με το πόδι. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν και πάλι στην κόντρα, με τον Μπακαμπού να βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, όμως ο Κρέσπο θα προλάβει να βάλει το πόδι του και θα σώσει την ελληνική ομάδα.

Οι Γάλλοι όμως θα πάνε στα αποδυτήρια με δύο γκολ προβάδισμα. Στο 45' οι Μασσαλοί θα κερδίσουν κόρνερ με την μπάλα να πηγαίνει πλασαριστά στον Παγιέ που θα σουτάρει έξω από την περιοχή με εξωτερικό φάλτσο μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Πασχαλάκη και κάνοντας με έναν εκπληκτικό τρόπο το 2-0. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα μπει με άλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και με σίγουρα πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και μόλις στο 48' θα καταφέρει να βρει το γκολ. Ο Λύρατζης θα κλέψει την μπάλα από τον Παγιέ, με τον Ζίβκοβιτς να γυρίζει με τακουνάκι στον επερχόμενο Ελ Καντουρί, που με σουτ από πλάγια θέση θα κάνει το 2-1.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα έχουν τον έλεγχο της μπάλας και στο 58' θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-2. Μετά από πολύ ωραία ομαδική ενέργεια ο Αουγκούστο θα βγάλει την κάθετη πάσα στον Άκπομ που θα βγει απέναντι από τον Μανταντά και θα τον πλασάρει, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ. Την ίδια στιγμή οι Γάλλοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τα όσα έκαναν στο πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων θα έρθει στο 67' όταν μετά από σέντρα από δεξιά ο Ντιένγκ δεν θα καταφέρει να βάλει την κόντρα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη συνέχεια ένα σουτ από τον Παγιέ θα περάσει άουτ.

Εφτά λεπτά μετά και πάλι ο Γάλλος θα εκτελέσει κόρνερ με την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του Γκεντουζί με τον Πασχαλάκη να αποκρούει ενστικτωδώς, ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας θα σώσει και την προσπάθεια του Ντιένγκ. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει το ρυθμό τους προς το τέλος του αγώνα και στο 78' για ακόμα μια φορά ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει εντυπωσιακά ένα σουτ του Ουντέρ, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ θα καταφέει να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα στα τελευταία λεπτά, έχοντας την μπάλα στα πόδια του και προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τους Μασσαλούς να μένουν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ζέρσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις, χωρίς ομώς να το καταφέρει με αποτέλεσμα το 2-1 να του δίνει ελπίδες σίγουρα ελπίδες πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Σκόρερ: 13' Ζέρσον, 45' Παγιέ – 48' Ελ Καντουρί

Μαρσέιγ: Μανταντά, Λιρόλα (63' Ρονζιέ), Σαλίμπα, Τσαλέτα Τσαρ, Κολάσινατς (63' Καμαρά), Γκεντουζί, Γκιέγ, Γκέρσον, Μπακαμπού (46' Ντιένγκ), Ιντέρ, Παγιέ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75' Μιτρίτσα), Άκπομ (75' Τσόλακ).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags