Facebook Pixel ΑΕΚ: "Τέλος τα ρίσκα, μόνο… Ρούντι Γκαρσία - Φεύγει ο Άμραμπατ - Αυτή την ΑΕΚ θα φτιάξει ο Μελισσανίδης"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-09 15:00:00

"Τέλος τα ρίσκα, μόνο… Ρούντι Γκαρσία - Φεύγει ο Άμραμπατ - Αυτή την ΑΕΚ θα φτιάξει ο Μελισσανίδης"

του Γιώργου Κτενά
"Τέλος τα ρίσκα, μόνο… Ρούντι Γκαρσία - Φεύγει ο Άμραμπατ - Αυτή την ΑΕΚ θα φτιάξει ο Μελισσανίδης"

Ο επόμενος προπονητής και τι θα γίνει με Μάνταλο-Τσούμπερ! Ο Τάσος Καπετανάκος σχολιάζει στο sportdog.gr τις τελευταίες εξελίξεις στην Ένωση και τονίζει πως είναι ευτυχία για τον σύλλογο η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και το πλάνο που έχει στηριζόμενος πρώτα στις υποδομές.

Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών αναμένεται να είναι και το φετινό για την ΑΕΚ, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τον επόμενο προπονητή, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στο ρόστερ.

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης, Τάσος Καπετανάκος, μεταφέρει στο Sportdog.gr τις τελευταίες πληροφορίες από την υπόθεση Ρούντι Γκαρσία και τη γενικότερη πρόθεση της διοίκησης να ψάξει για προπονητή αντίστοιχου επιπέδου, αλλά και τι συμβαίνει με τις περιπτώσεις Νόρντιν Άμραμπατ, Στίβεν Τσούμπερ και Πέτρου Μάνταλου,

Παράλληλα, εξηγεί γιατί η είσοδος στην Αγιά Σοφιά δημιουργεί πλέον και έξτρα… πίεση για την επιτυχία!

Αναλυτικά:

Τάσο, το θέμα τού νέου προπονητή τής ΑΕΚ είναι σταθερά στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα - Μάλιστα παραμένει το όνομα του Ρούντι Γκαρσία. Τι παραπάνω μπορούμε να πούμε για αυτό το θέμα;

«Η ΑΕΚ έχει θέσει ένα deadline για την περίπτωση Ρούντι Γκαρσία μέχρι και τα μέσα του μήνα, ενώ γενικότερα θέλει μέσα στον Απρίλιο να έχει νέο προπονητή. Αντιλαμβάνομαι ότι όσο πιο ψηλά πάει και στοχεύει, τόσο πιο δύσκολα θα μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει. Το status της ΑΕΚ και του ελληνικού πρωταθλήματος είναι πολύ πεσμένο για να προσεγγίσεις τέτοιες προσωπικότητες. Και ο Ρούντι Γκαρσία είναι τέτοια. Η ΑΕΚ ρίχνει την… ζαριά της και περιμένει και πολύ καλά κάνει. Δεν μπορεί να πάει πάλι σε μετριότητες και ρίσκα. Είναι μονόδρομος να μιλά πλέον μόνο με τέτοιο επίπεδο προπονητών. Γενικότερα όμως ο πήχης είναι ψηλά και δεν μπορεί το κλαμπ να περάσει από κάτω από αυτόν με την επιλογή που θα κάνει. Είναι μεγάλο το βάρος και η ευθύνη για τη δημιουργία της ΑΕΚ της Αγιάς Σοφιάς».

Ο Άμραμπατ άνοιξε την πόρτα της εξόδου του από την ΑΕΚ με δηλώσεις του, σταδιακά βλέπουμε ότι και η Ένωση δεν καίγεται τελικά για να τον κρατήσει; Τι ισχύει με το μέλλον του;

«Ο Άμραμπατ είναι μία δύσκολη και παράξενη περίπτωση. Είναι φτασμένος παίκτης, προσωπικότητα, άνθρωπος που δεν διστάζει να κάνει αυτό που έχει στο κεφάλι του. Το έχουμε δει και εντός και εκτός γηπέδου. Για αυτό και θεωρώ ότι θα στηρίξει την απόφαση που έχει πάρει μέχρι στιγμής και έχει δημοσιοποιήσει στα αποδυτήρια και σε δηλώσεις του πρόσφατα. Δηλαδή, να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς».

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι πολύ ξεχωριστή περίπτωση για την ομάδα - Τι ισχύει με το δικό του μέλλον, καθώς υπάρχουν ξανά δημοσιεύματα περί αποχώρησης;

«Ο Μάνταλος είναι μία ειδική περίπτωση. Συμφώνησε από την Γ’ εθνική όταν τον ήθελε και ο Ολυμπιακός, ήρθε στην Β’ εθνική, βοήθησε πολύ την ΑΕΚ και το κλαμπ τον βοήθησε με την σειρά του στην καριέρα του. Δεν επιτρέπεται η ανθρωποφαγία και να μετατρέπουμε σε θέσφατο και δεδομένο όσα γράφονται στα social media. Χρειάζεται σεβασμός και μόνο. Ο νέος προπονητής και μόνο θα αποφασίσει αν του κάνει ο Μάνταλος και από ποιά θέση εκκίνησης στο ρόστερ. Οι λόγοι πλέον πρέπει να είναι μόνο αγωνιστικοί δίχως άλλα βαρίδια. Αν δεν χωρά στη νέα ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει ότι πρέπει. Αν χωρά, καλώς να μείνει».

Ευρύτερα, υπάρχουν παίκτες που μπορούμε να πούμε ότι θα φύγουν το προσεχές καλοκαίρι και άλλοι που δεν θα μετακινηθούν; Γιατί συντηρείται κουβέντα και για το μέλλον του Τσούμπερ.

«Η ΑΕΚ ίσως περιμένει και την έγκριση του νέου προπονητή για τον Τσούμπερ. Αλλά μέσα από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι ο Τσούμπερ θα μείνει στην ΑΕΚ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ο ίδιος προωθεί την λύση της παραμονής του. Δεν αποκλείεται μία νέα διαπραγμάτευση για την ρήτρα πάντως».

Η ΑΕΚ είναι κοντά στο να μπει στο νέο της γήπεδο - Είδαμε πώς αντέδρασε ο κόσμος της με το Σεραφείδιο. Τι θα σημάνει για την ομάδα, τι θα αλλάξει το δικό της σπίτι;

«Αλλάζει τον ρου της ιστορίας του κλαμπ, ανεβαίνει επίπεδο και διαφοροποιούνται υπέρ της όλα τα δεδομένα. Οικονομικά, αγωνιστικά, ψυχολογικά. Όμως δεν πρέπει η ΑΕΚ να πέσει στην παγίδα ότι μόνο του το νέο γήπεδο θα λύσει όλα τα μεγάλα προβλήματα του κλαμπ και θα καλύψει τα κενά που υπάρχει σχεδόν σε όλους τους τομείς του οργανισμού. Μην ξεχνάμε ότι μία πιθανή αποτυχία, στην Αγιά Σοφιά θα κάνει μεγαλύτερο κρότο. Και αυτό θα είναι άσχημο. Πιστεύω όμως ότι θα την βοηθήσει πολύ σε όλα τα επίπεδα και είναι ευτυχία για την ΑΕΚ που τη διοικεί ένας άνθρωπος που έβαλε πρώτα και πάνω από όλα τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του οργανισμού. Πρώτος ο Μελισσανίδης θέλει μία ΑΕΚ αντάξια στο νέο γήπεδο και όχι ό,τι συμβαίνει τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή 20 εκατ. για Βλαχοδήμο - Στο… κόλπο ο Μάρκο Σίλβα - "Χρυσό" συμβόλαιο ο Ρούντι Γκαρσία!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags