Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σαχτάρ: Ορεξάτος Φορτούνης, "ξεμπούκωμα" Τικίνιο - Νίκησε Σαχτάρ αλλά... έχασε Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-09 21:54:00

Ορεξάτος Φορτούνης, "ξεμπούκωμα" Τικίνιο - Νίκησε Σαχτάρ αλλά... έχασε Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός (Vid)

Sportdog Team
Ορεξάτος Φορτούνης, "ξεμπούκωμα" Τικίνιο - Νίκησε Σαχτάρ αλλά... έχασε Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός (Vid)

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 1-0 κόντρα στην ουκρανική ομάδα, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σκόρερ, του μοναδικού γκολ ο Τικίνιο, έπαιξε βασικός ο Φορτούνης, τραυματίστηκε ο Μπουχαλάκης.

Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ έστειλαν ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Φάληρο, με την ελληνική ομάδα να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0.

Ο Τικίνιο Σοάρες πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα για τους Ερυθρολεύκους στο 22', όμως η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να αποχωρεί από το παιχνίδι με αναγκαστική αλλαγή στο 28', καθώς υπέστη τράβηγμα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στη βασική ενδεκάδα, μετά τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες. Μάλιστα ο Έλληνας άσος παρουσιάστηκε ορεξάτος και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν είχε ένταση στα πρώτα λεπτά και παράλληλα κάποια αξιοσημείωτη φάση. Άλλωστε, από πλευράς Ολυμπιακού αγωνίστηκαν και παίκτες οι οποίοι ήθελαν τον χρόνο τους για να… βρεθούν μεταξύ τους. Η πρώτη υποψία φάσης έγινε στο 7’ με τον Μούντρικ να μπουκάρει στην περιοχή του Ολυμπιακού και τον Μανωλά να παραχωρεί κόρνερ. Στο 13’ απείλησε η ομάδα του Μαρτίνς για πρώτη φορά, με τον Φορτούνη να αστοχεί με σουτ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Βαλμπουενά.

Η επόμενη καλή στιγμή των Πειραιωτών συνδυάστηκε με γκολ. Μπουχαλάκης και Βαλμπουενά συνεργάστηκαν, με τον Φορτούνη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ενώ στη συνέχεια ο Τικίνιο πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε. Ελάχιστες οι καλές στιγμές στη συνέχεια. Καλύτερη το σουτ του Μπουλέζα στο 34’, με τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες παρουσίασαν πολλά διαφορετικά πρόσωπα με τους προπονητές να αλλάζουν σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα τους. Ο Μούντρικ ήταν ξανά εκείνος, ο οποίος δημιούργησε την πρώτη απειλή, όπως στο πρώτο μέρος και ο Κρίστινσον του είπε «όχι». Στο πρώτο μισό του β’ μέρους, οι Πειραιώτες δεν απείλησαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες ημιτελείς προσπάθειες. Η άνοδος του Λόπες, ο οποίος είχε δύο καλές στιγμές σε ένα δίλεπτο, με σουτ λίγο έξω στο 68’ και ένα δεύτερο, το οποίο μπλόκαρε ο Τρούμπιν, έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό, ενώ λίγο μετά απείλησε ο Μαντί Καμαρά.

Στη συνέχεια η Σαχτάρ είχε μακράν την καλύτερή της στιγμής στο παιχνίδι, αγγίζοντας το 1-1. Ο Μούντρικ, ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της Σαχτάρ, αστόχησε με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής του Ολυμπιακού. Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα επόμενα λεπτά με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν στροφές στην τελική ευθεία.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90’ Καραργύρης) - Βρουσάι (46’ Λαλά), Μανωλάς (46’ Παπασταθόπουλος), Παπαδόπουλος (46’ Ο. Μπα), Ρέαμπτσιουκ (46’ Σισέ) - Μπουχαλάκης (28’ Α. Καμαρά), Κούντε (Μ. Καμαρά) - Βαλμπουενά (46’ Ονιεκουρού), Μασούρας (46’ Λόπες), Φορτούνης (46’ Καρβάλιο) - Τικίνιο.

Σαχτάρ (Μικέλε Καβάλι): Τρούμπιν, Κονόπλια (24' λ. τρ. Στάσιουκ), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ (67' Καπίνους), Μπουλέζα (46' Ντραμπάγιεβ), Μιζνιόφ (86' Τσεκ), Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο (77' Κρίσκιβ), Ματβιένκο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags