Ο Παναθηναϊκός ήταν καθολικά ανώτερος στους Ζωσιμάδες, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Αϊτόρ, όμως δεν μπόρεσε να βρει τη μεγάλη φάση και μοιραία έμεινε στο 0-0. Κωμική κόκκινη κάρτα στον Χουάνκαρ, που χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το ματς 

Ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να γίνει επικίνδυνος στους Ζωσιμάδες μόλις στα 24 δευτερόλεπτα, όταν από κλέψιμο του Ιωαννίδη ο Παλάσιος πάτησε περιοχή από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΣ κατάφεραν να διώξουν αποτελεσματικά.

Η πρώτη τελική του αγώνα ήταν για τους "πράσινους", με τον Μαουρίσιο να σουτάρει δυνατά από μακριά, αλλά την μπάλα να περνάει αρκετά πάνω από τα δοκάρια. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία στο χορτάρι. Διατηρούσαν συντριπτικά την κατοχή (κοντά στο 70%), κυκλοφορούσαν πάρα πολύ καλά την μπάλα, ψάχνοντας κυρίως από τα άκρα και δευτερευόντως από τον άξονα, να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Το "τριφύλλι" άγγιξε το 0-1 στο 22', όταν μετά από εκπληκτική κυκλοφορία η μπάλα κατέληξε στον Αϊτόρ, εκείνος έπαιξε το ένα-δύο με τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός εξτρέμ μπήκε φοβερά στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, για να καταλήξει η μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ακόμα πιο τεράστια στιγμή στο 31ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Μαουρίσιο μέσα στην περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να πιάνει ένα δυνατό σουτ και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι! Ο Παναθηναϊκός είχε και άλλη μια καλή ευκαιρία με ένα πλασέ του Βέλεθ στο 36', με το 0-0 ωστόσο να παραμένει με το φινάλε του ημιχρόνου.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι "πράσινοι" μπήκαν εξίσου δυνατά στο γήπεδο, πιέζοντας μάλιστα ακόμα πιο ψηλά πλέον τον ΠΑΣ και ανακτώντας, έτσι, παραπάνω κατοχές. Αυτό που έλειπε, όμως, ήταν μια καθαρή φάση μπροστά από την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 62ο λεπτό και πάλι ο Αϊτόρ έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός βρέθηκε μόνος του αριστερά της μικρής σχεδόν περιοχής του ΠΑΣ, αλλά το μονοκόμματο που έπιασε με το αριστερό πήρε περισσότερο ύψος απ' όσο θα έπρεπε για να καταλήξει στα δίχτυα!

Στο 79' έλαβε χώρα μια διαιτητική απόφαση-ντροπή από τον Ούγγρο ρέφερι, ο οποίος απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Χουάνκαρ, επειδή... τόλμησε πέφτοντας να βρει στο πρόσωπο τον Περέα! Μάλιστα είδαν και τη φάση στο VAR, χωρίς ούτε τότε να διορθώνουν το "έγκλημα". Η αναμέτρηση στα εναπομείναντα λεπτά δεν έκρυβε κάποιες συγκινήσεις, με το τελικό 0-0 στους Ζωσιμάδες να αδικεί τη συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (90+6' Λιάσος), Μορέιρα (56' Λώλης), Περέα (89' Παντελάκης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (75' Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (78' Βιτάλ), Παλάσιος, Αϊτόρ (85' Σάντσες), Ιωαννίδης (75' Χατζηγιοβάνης)