Η μεγάλη νίκη του Άρη με 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δημιούργησε νέα δεδομένα στα πλέι οφ, καθώς πλέον οι Θεσσαλονικείς πατούν μόνοι τους στην τρίτη θέση, πάνω από την Ένωση και τον Παναθηναϊκό.

Το παράδοξο του αποψινού παιχνιδιού ήταν πως ενώ σημειώθηκαν ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες, τα τρία τέρματα του αγώνα μπήκαν σε φάσεις που δεν... μύριζαν γκολ. Το τρομερό σουτ του Ρότα για το 1-1 της ΑΕΚ είναι ένα από τα highlights της σεζόν, όμως το ίδιο ισχύει για τα δύο γκολ του Άρη... από την ανάποδη.

Η ανησυχία που ένιωσαν οι φίλαθλοι της AΕΚ από την είδηση ότι ο Στάνκοβιτς έμεινε εκτός αγώνα λόγω ενοχλήσεων επιβεβαιώθηκε, αφού ο Τσιντώτας απέδειξε και πάλι πως είναι ασταθής, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Δευτερόλεπτα μετά τη μεγάλη απόκρουση στο φάουλ του Ματίγια, ο Έλληνας γκολκίπερ ουσιαστικά χάρισε το 1-0 στον Άρη με μια έξοδο... του Μεσολογγίου! Η υπομονή των φίλων της ΑEK για τον Τσιντώτα έχει εξαντληθεί και είναι βέβαιο πως η συντριπτική πλειοψηφία τους θα προτιμούσε του χρόνου η Ένωση να πορευθεί με έναν άλλο τερματοφύλακα, έστω για back up του Στάνκοβιτς. Γιατί όχι τον Γιώργο Αθανασιάδη, που θα επιστρέψει μετά από μια καταπληκτική σεζόν ως δανεικός στη Σέριφ;

Απίθανη ήταν και η γκάφα του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στο 2-1 του Άρη, θα είναι κρίμα η εξαιρετική εμφάνιση του Πολωνού να "χαντακωθεί" εξαιτίας μιας κακής στιγμής. Ο Κριχόβιακ ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕK και ο πιο δραστήριος, μαζί με τους Λιβάι Γκαρσία και Ρότα. Σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό και δείχνει ότι βρίσκεται αρκετά επίπεδα πάνω από κάθε "ανταγωνιστή" του στο κέντρο της Ένωσης. Οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν από συγκυρίες έναν πάρα πολύ ποιοτικό μέσο και το πιο σημαντικό είναι πως ο Πολωνός δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να... κοροϊδέψει. Κόντρα στον Άρη τα έδωσε όλα και ειδικά μετά το λάθος του στο γκολ, έτρεχε ασταμάτητα μέχρι το 90+10', προσπαθώντας να εξιλεωθεί. Εάν σκόραρε στη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 90+4', θα το είχε καταφέρει.



Τους βάζει τα γυαλιά ο Φαμπιάνο, "χαμός" για Μαντσίνι

Σε ένα φουλ επιθετικό παιχνίδι με φρενήρη ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, φαντάζει παράδοξο το γεγονός ότι ο Άρης είχε για MVP έναν κεντρικό αμυντικό. Κι όμως, ο Φαμπιάνο δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου, καθώς έμοιαζε να βρίσκεται παντού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και γλίτωσε την ομάδα του με καίριες παρεμβάσεις σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

Ο -άγνωστος στο ελληνικό κοινό μέχρι το περσινό καλοκαίρι- Βραζιλιάνος εξελίσσεται σε έναν από τους πιο σταθερούς αμυντικούς της Super League. Τέτοια βλέπουν οι οπαδοί της ΑEΚ και αναρωτιούνται το πώς η ομάδα τους χτίστηκε πάνω στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των... πολυδιαφημισμένων Βράνιες και Τζαβέλλα, που δεν έδεσαν ποτέ μεταξύ τους.

Τέλος, εξαιρετικός για την ομάδα του Μπούργος ήταν ο συμπατριώτης του, Ντανιέλ Μαντσίνι, για τον οποίο "ψιθυρίζεται" ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις "μεγάλες" αθηναϊκές ομάδες, αλλά και τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην προβληματική άμυνα του Δικεφάλου, του έλειψε όμως το γκολ στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε. Όπως και να έχει, πρόκειται για δαιμόνιο μεσοεπιθετικό και θα είναι πλήγμα για τον Άρη, εάν τον χάσει από ανταγωνιστή. Πάντως, παρά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα, ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει προλάβει και του έχει ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2024!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπαίνει έτσι στην Αγιά Σοφιά; - Τσούμπερ-Κριχόβιακ... δεν παίζουν - "Παραλλαγή" Άκπομ ο Καμαρά