Facebook Pixel Champions League: Πρόκριση-θρίλερ η Ρεάλ - "Φωνάζει" για τη διαιτησία η Τσέλσι - Η Βιγιαρεάλ... πετσόκοψε τη Μπάγερν! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-13 00:34:00

Πρόκριση-θρίλερ η Ρεάλ, φωνάζει για διαιτησία η Τσέλσι - Η Βιγιαρεάλ... πετσόκοψε τη Μπάγερν! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πρόκριση-θρίλερ η Ρεάλ, φωνάζει για διαιτησία η Τσέλσι - Η Βιγιαρεάλ... πετσόκοψε τη Μπάγερν! (Vid)

Τρομερά πράγματα έγιναν στις ρεβάνς των προημιτελικών, με Ρεάλ να παίρνει την πρόκριση στην παράταση κόντρα στην Τσέλσι (παρά την ήττα της με 3-2) και τη Βιγιαρεάλ να αφήνει εκτός τη Μπάγερν μέσα στο Μόναχο (1-1)!

Οι ρεβάνς σε Μαδρίτη και Μόναχο για τα προημιτελικά του Champions League εξελίχθηκαν σε "θρίλερ", με θριαμβευτές τους Ισπανούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αποκλείσει την Τσέλσι στην παράταση, αν και γνώρισε την ήττα με 3-2, ενώ το "παραμύθι" της Βιγιαρεάλ συνεχίστηκε με επική πρόκριση επί της Μπάγερν Μονάχου.


Η αναμέτρηση της Μαδρίτης αποτέλεσε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς της φετινής σεζόν και ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ να παίρνει ακόμα μια δραματική πρόκριση, μετά από αυτή κόντρα στην Παρί για τη φάση των 16, με πρωταγωνιστή ξανά τον Μπενζεμά.

Μετά τη νίκη με 3-1 της Ρεάλ στο Λονδίνο, η Τσέλσι δεν το έβαλε κάτω, αντιθέτως έφτασε κοντά σε μια μυθική ανατροπή, κυριαρχώντας στο παιχνίδι. Ο Μάουντ έκανε το 1-0 στο 15' και ο Ρίντιγκερ έφερε το ζευγάρι σε ισορροπία, κάνοντας το 2-0 στο 51'. Η Τσέλσι πέτυχε τρίτο γκολ με τον Αλόνσο στο 63', αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι μέσω του VAR. Η απόφαση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, αφού το χέρι του Αλόνσο πριν το γκολ ήταν ξεκάθαρα ακούσιο.

Το 3-0 έγινε τελικά στο 75' με καταπληκτικό γκολ του Βέρνερ, όμως η Τσέλσι δεν άντεξε στην πίεση και ο Ροντρίγκο μείωσε σε 3-1 για τη Ρεάλ στο 80', με ένα ακόμα φανταστικό γκολ έπειτα από αριστουργηματική μπαλιά του Μόντριτς.

Το 3-1 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, εκεί όπου ο Μπενζεμά έβαλε για ακόμα ένα μεγάλο ματς τη σφραγίδα του, σκοράροντας με κεφαλιά για το 3-2 στο 96'. Ο Χάβερτς (117') και ο Ζορζίνιο (119') απώλεσαν τεράστιες ευκαιρίες για την Τσέλσι και η Ρεάλ κράτησε μέχρι τέλους το σκορ πρόκρισης που τη στέλνει στα ημιτελικά, με αντίπαλο τη νικήτρια του προημιτελικού Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι.

Στο Μόναχο η Βιγιαρεάλ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Μπάγερν και πανηγυρίζοντας επική πρόκριση για τα ημιτελικά (θα αντιμετωπίσει το νικητή του προημιτελικού Λίβερπουλ-Μπενφίκα).

Μετά το 1-0 της Ισπανίας, η ομάδα του Ουνάι Έμερι δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Βαυαρούς, που τα έδωσαν όλα για την ανατροπή και επιτέθηκαν κατά κύματα. Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν στο 52', με τους Γερμανούς να κυριαρχούν στα επόμενα λεπτά και να σπαταλούν σωρεία ευκαιριών για να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, η Βιγιαρεάλ "χτύπησε" στο 88', με τον Τσουκουέζε να πετυχαίνει το γκολ, ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 και υπογράφοντας τον άδοξο αποκλεισμό ενός από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου!

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags