Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Βάλτο ρε Τσόλακ να τους καταπιεί η Τούμπα! Ο Μπούργος μελετά ΠΑΟΚ - Επτά μεταγραφές ενδεκάδας"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-15 16:19:00

"Βάλτο ρε Τσόλακ να τους καταπιεί η Τούμπα! Ο Μπούργος μελετά ΠΑΟΚ - Επτά μεταγραφές ενδεκάδας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Βάλτο ρε Τσόλακ να τους καταπιεί η Τούμπα! Ο Μπούργος μελετά ΠΑΟΚ - Επτά μεταγραφές ενδεκάδας"

Η... υποχρέωση της διοίκησης και η "μεταμόρφωση" από το Γιβραλτάρ! Ο Αντώνης Τσακαλέας στο Sportdog. Τί κρατούν οι «ασπρόμαυροι» από την ευρωπαϊκή πορεία. Εκεί η προσοχή στο ντέρμπι με τον Άρη.

 

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε μία Τούμπα βγαλμένη από την κόλαση του Δάντη πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το 2-1 της Μασσαλίας και να «κλέψει» το εισιτήριο από τη Μαρσέιγ. «Είμαστε σκασμένοι που δεν πέρασε», αναφέρει ο Αντώνης Τσακαλέας, ο οποίος περιέγραψε στο Sportdog τα συναισθήματά του από μία αναμέτρηση με έντονη συναισθηματική φόρτιση.

 

Ο ρεπόρτερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης απέδωσε τον αποκλεισμό στην ανωτερότητα της γαλλικής ομάδας, στάθηκε στη χαμένη ευκαιρία του Τσόλακ και την απόδοση του Τσόλακ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Λουτσέσκου.

 

Παράλληλα έκανε έναν απολογισμό της φετινής ευρωπαϊκής πορείας και μίλησε για το ντέρμπι με τον Άρη, του οποίου τη σημασία υπογράμμισε στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε:

 

Πώς ένιωσες με μία Τούμπα καμίνι μετά από πολύ καιρό εξαιτίας των συνθηκών του κορωνοϊού;

 

«Επιτέλους. Μένω πολύ κοντά στο γήπεδο και από το μπαλκόνι του σπιτιού έβλεπα από τις 5:30 – 6:00 παρέες να ανηφορίζουν και είπα «επιτέλους». Να ξαναζήσουν οι φίλαθλοι τις ρουτίνες τους. Να χωθούν κάπου στα πέριξ της Τούμπας, άλλοι για καφέ και άλλοι για φαγητό, και να μην είναι με την παρέα τους. Να είναι όλο το μαγαζί μια παρέα. Να ξεκινάς κουβέντα για το ματς και να τη συνεχίζει ο τύπος που δεν τον έχεις ξαναδει, από δυο τραπέζια πιο 'κει. Να περιμένεις στην ουρά να μπεις για να ξεχαστείς να τραγουδάς τα συνθήματα που ακούς από τους «πρωινούς», αυτούς που μπήκαν από νωρίς. Το γήπεδο, δεν είναι δυο ώρες. Είναι μια ημερομηνία που σημαδεύεις. Κανονίζεις τις δουλειές σου, τις ώρες σου, τα λεφτά σου. Κανονίζεις τη ζωή σου όλη γύρω από αυτό. Βλέπεις τους άγνωστους που έχουν γίνει γνωστοί διότι κάθονται στις ίδιες θέσεις, φοράς τα ρούχα που τα έχεις συνδυάσει με νίκη, βρίζεις αν έχεις δει κανέναν γκαντέμη στο δρόμο. Ρε, είναι ωραίο το γήπεδο... ».

 

Πού αποδίδεις την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Μαρσέιγ και τον αποκλεισμό;

 

«Ο ΠΑΟΚ έπαιξε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα. Έφτασε στα αγωνιστικά του όρια και δεν μπόρεσε να τα ξεπεράσει. Για να κάνεις τέτοια υπέρβαση θες ικανότητα, τύχη, διάρκεια, ευστοχία και να μην κάνεις κανένα λάθος. Ο ΠΑΟΚ και άτυχος ήταν, και άστοχος ήταν και λάθος έκανε. Και πάλι, με όλα αυτά, αν το είχε «στάξει» ο Τσόλακ και έκανε το 1-1, το δεύτερο θα το έβαζε η Τούμπα».

 

 

Ποιά χαμένη ευκαιρία θεωρείς, ότι ήταν η σημαντικότερη; Ποιός παίκτης σε ενθουσίασε και ποιός σε απογοήτευσε;

 

«Βαλ' το ρε Τσόλακ, και θα τους καταπιεί η Τούμπα. Αυτή και του Τσιγγάρα που έγινε στο 5'. Βέβαια και η Μαρσέιγ θα μπορούσε να σκοράρει σε μια από τις δυο φάσεις του Ίνγκασον. Από τον Τσόλακ δεν έχω παράπονο, τις φάσεις του τις έκανε, τις τελείωσε, αστόχησε. Περίμενα περισσότερα από τον Άκπομ. Παράπονο δεν έχω από κανέναν».

 

Πως σχολιάζεις τις δηλώσεις Λουτσέσκου στο γαλλικό κανάλι όπου είπε αστειευόμενος, ότι είναι πλέον οπαδός της Μαρσέιγ;

 

«Υπάρχει κάποιος που δε θέλει να λέει ότι αποκλείστηκε από την Ευρώπη από την ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο; Κέρδισε η Άιντραχτ την Μπαρτσελόνα και έφυγε ένα βάρος από τον Ολυμπιακό που έχασε την πρώτη θέση από την Γερμανική ομάδα. Όλοι αυτό κάνουν.. Και ο ΠΑΟΚ λέει πως έπαιζε με την δεύτερη του Γαλλικού πρωταθλήματος».

 

Ποιά γεύση σου άφησε η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη;

 

«Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΠΑΟΚ είχε χάσει αρχκά από τον Ατρόμητο, μετά από τον Άρη όταν και έγινε το «ντου» στο γήπεδο και παραλίγο να έχουν οριστική διακοπή, και μετά από τον Ιωνικό. Και τότε κάποιοι έλεγαν πως αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να νικήσει τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ με δυο γκολ για να περάσει ως δεύτερος, και τώρα είμαστε σκασμένοι που δεν πέρασε ο ΠΑΟΚ τη Μαρσέιγ. Ο ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που και του χρόνου θα παίξει στην ίδια διοργάνωση, πρέπει να έχει στόχο να βρεθεί ξανά εδώ».

 

Θεωρείς την υπόσχεση της ΠΑΕ , «θα γυρίσουμε πιο δυνατοί» εφικτή;

 

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι υποχρέωση. Για να πας καλά, θέλει κόπο. Για να χτίσεις μια καλή ομάδα από άποψη μεταγραφών, θέλει τρόπο. Αυτό τον τρόπο ψάχνει ο ΠΑΟΚ και πρέπει να τον βρει».

 

Ποιά μηνύματα στέλνει η φετινή πορεία του;

 

«Ο ΠΑΟΚ ψάχνει τερματοφύλακα, αριστερό μπακ, κεντρικό αμυντικό, ένα χαφ, ένα εξτρέμ, ένα δεκάρι και ένα φορ και λίγο έλειψε να πάει ημιτελικά Conference League, τι να λέμε τώρα; Αν είχε βρει τους μισούς από αυτούς όταν τους έψαχνε...».

 

Έρχεται ντέρμπι με τον Άρη, με τις πληροφορίες να λένε, ότι ο Μπούργος παρακολούθησε τον ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ. Ποιά στοιχεία θεωρείς, ότι σημείωσε στο μπλοκάκι του και πιστεύεις, ότι θα τα εκμεταλλευτεί στο ματς της Κυριακής;

 

«Ο Μπούργος έχει σίγουρα μελετήσει τον ΠΑΟΚ και ξέρει πως αν θέλει να τον κερδίσει θα πρέπει να τον «τρέξει» στον άξονα. Να βάλει παίκτες να «σπάσουν» τη σύνδεση που θα επιχειρήσουν τα χαφ του ΠΑΟΚ. Και θα πρέπει να παίξει επιθετικά, να μη δώσει γήπεδο στον ΠΑΟΚ να έχει τη μπάλα».

 

Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

 

«Το μυαλό του. Να αποδείξει οτι το βράδυ της Πέμπτης, δεν άδειασε. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Τώρα κρίνονται όλα, τώρα έρχονται τα ματς που σου μένουν».


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags