Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φέρνει... Γκεντουζί ο Ολυμπιακός - "Δημιουργικός μέσος, δίπλα σε Εμβιλά - Πρότζεκτ για Άγιαξ και PSV"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-16 10:00:00

Φέρνει... Γκεντουζί ο Ολυμπιακός - "Δημιουργικός χαφ, δίπλα σε Εμβιλά- Πρότζεκτ για Άγιαξ και PSV"

του Γιώργου Κτενά
Φέρνει... Γκεντουζί ο Ολυμπιακός - "Δημιουργικός χαφ, δίπλα σε Εμβιλά- Πρότζεκτ για Άγιαξ και PSV"

Όνομα έκπληξη για τους Πειραιώτες! Ποιος είναι, πόσο κοστίζει; Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Ράμιζ Ζερούκι, της Τβέντε, που απασχολεί τους Πειραιώτες ενόψει καλοκαιριού. Πώς θα χωρούσε στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και με πόσα χρήματα θα γινόταν η μεταγραφή του από την Ολλανδία.
 

Ολυμπιακός: Με καλά λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ράμιζ Ζερούκι, της Τβέντε, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μίχος που παρακολουθεί στοιχηματικά και όχι μόνο το ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Το όνομα του νεαρού χαφ έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες και το sportdog έψαξε λίγο την περίπτωση. Ποια είναι τα καλά του στοιχεία, ποιον παίκτη θυμίζει στο παιχνίδι του και με ποιους θα μπορούσε να συνυπάρξει στον Ολυμπιακό;

Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί. 

"Φέτος έκανε το μπαμ - Δημιουργικός, καλή μεταβίβαση, συρτό τάκλιν - Πηγαίνει στο Μουντιάλ"

"Ειναι Μαροκινός, προϊόν των ακαδημιών τής Τβέντε και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, αλλά φέτος είναι που έχει κάνει το μπαμ. Παίζει ως box to box μέσος και είναι από τους κύριους λόγους που έχει κάνει τέτοια σεζόν η Τβέντε", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Σ. Μίχος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Είναι πιο δημιουργικός ως χαφ, δεν είναι πολύ γρήγορος αλλά έχει καλή μεταβίβαση, αμυντικά είναι καλός, έχει πολύ καλό συρτό τάκλιν αλλά και ψηλά σε μονομαχίες, είναι διεθνής, κλήθηκε πρόσφατα στο Μαρόκο για τα προκριματικά του Μουντιάλ".

"6άρι, 8άρι και εσωτερικός μέσος - Θυμίζει Γκεντουζί - Δεν είναι για βασικός στον Ολυμπιακό"

Υπάρχουν άλλες θέσεις στις οποίες αγωνίζεται;

"Κυρίως στον άξονα παίζει είτε στη θέση 6 είτε στη θέση 8. Μπορεί και ως εσωτερικός μέσος, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, σε ένα σύστημα 4-1-3-2".

Μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει στο παιχνίδι του με κάποιον παίκτη;

"Τον Γκεντουζί, της Μαρσέιγ: Έχει καλή μεταβίβαση, καλό έλεγχο της μπάλας, το καλύτερο στοιχείο του είναι οι μεταβιβάσεις αλλά και οι μονομαχίες που κερδίζει αμυντικά".

Θεωρείς ότι μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό;

"Ως βασικός όχι, δεν είναι για παράδειγμα καλύτερος από τον Εμβιλά. Ακόμα και από τον φετινό Μαντί Καμαρά, που είναι πεσμένος, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει βγει ποτέ από την Ολλανδία, ούτε καν από άλλη ομάδα δεν έχει περάσει. Είναι καλός για την Τβέντε, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλός για τον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα ο Αϊτόρ ήταν ο καλύτερος της Τβέντε και στον Παναθηναϊκό την πρώτη χρονιά δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά, γιατί δεν είχε εμπειρία από ομάδα υψηλότερου επιπέδου".

"Ταιριάζει με Αγκιμπού και Εμβιλά - Θα τον πάρει ο Άγιαξ ή η Αϊντχόφεν; - 1 εκατ. η τιμή"

Με ποιον θεωρείς ότι θα ταίριαζε στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ανάλογα το σύστημα, θεωρώ ότι με τον Αγκιμπού που είναι γρήγορος (γιατί ο Ζερούκι δεν είναι πολύ γρήγορος παίκτης). Άρα θέλει γρήγορους χαφ δίπλα του ή θα μπορούσε να συνυπάρξει σε μια τριάδα με τον Εμβιλά, για παράδειγμα".

Τέλος, πες μου αν θεωρείς ότι είναι εύκολο να έρθει;

"Είναι από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ ομάδας που πρωταγωνιστεί. Συνήθως τέτοιοι παίκτες πηγαίνουν στον Άγιαξ ή στην Αϊντχόφεν. Από την Τβέντε να βρεθεί απευθείας σε άλλο πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο. Αλλά η τιμή του βρίσκεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, άρα είναι εύκολο να τον αποκτήσει κάποια ομάδα". 
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγλική πρόταση 15 εκατ. σε Ολυμπιακό- Σενάριο για τριπλή πώληση - "Βουίζει" το Λιμάνι για Ελ Αραμπί
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags