Facebook Pixel Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Φέτος τα θέλει όλα - Επική πρόκριση Λίβερπουλ στον τελικό Κυπέλλου - Ματσάρα θρίλερ με Σίτι! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-16 19:29:00

Φέτος τα θέλει όλα - Επική πρόκριση Λίβερπουλ στον τελικό Κυπέλλου - Ματσάρα θρίλερ με Σίτι! (Vid)

Sportdog Team
Φέτος τα θέλει όλα - Επική πρόκριση Λίβερπουλ στον τελικό Κυπέλλου - Ματσάρα θρίλερ με Σίτι! (Vid)

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με δραματικό φινάλε, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, πέρασε στον τελικό και διεκδικεί τέσσερα τρόπαια τη φετινή σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη φιναλίστ στο Κύπελλο Αγγλίας, μετά τη μεγάλη νίκη που κατέκτησε με 3-2 στον ημιτελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ, όπου προηγήθηκε με 3-0, νίκησε στο Γουέμπλεϊ τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-2 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο. Οι «κόκκινοι» έτσι έχουν πάντα τη δυνατότητα να γίνουν η πρώτη αγγλική ομάδα που θα έχει κατακτήσει στην ίδια σεζόν το τρεμπλ εντός των συνόρων (πρωτάθλημα, κύπελλο και League Cup), καθώς και το Champions League.

Να σημειωθεί πως στα χρόνια του Γιούργκεν Κλοπ η Λίβερπουλ δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τον 5ο γύρο της διοργάνωσης. Πέρασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά και σήμερα εξασφάλισε μια θέση στον τελικό της 14ης Μαϊου, περιμένοντας αύριο τον β' ημιτελικό Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας για να δει ποια θα είναι η αντίπαλος της. 

Η Λίβερπουλ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος και κατάφερε να βάλει τρία γκολ, με τον Σάντιο Μανέ να στέλνει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (17' και 45'), με το πρώτο να προέρχεται από απίθανο λάθος του Εντερσον. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Κονατέ στο μόλις στο 9ο λεπτό. 

Η Σίτι από την πλευρά, μολονότι κουρασμένη από το σκληρό ματς στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο- έκανε το ματς θρίλερ στα τελευταία λεπτά. Αρχικά κατάφερε να μειώσει στο 46' με τον Τζακ Γκρίλις και να κάνει το 3-2 στο 90ο λεπτό με τον Μπερνάντο Σίλβα, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας:

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ    2-3

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας        17/4

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags