Facebook Pixel ΑΕΚ: Ενωσίτικο ντελίριο! Ιδού ο δικέφαλος αετός που θα φυλά την Αγιά Σοφιά
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-16 22:42:00

Ενωσίτικο ντελίριο! Ιδού ο δικέφαλος αετός που θα "φυλά" την Αγιά Σοφιά (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ενωσίτικο ντελίριο! Ιδού ο δικέφαλος αετός που θα "φυλά" την Αγιά Σοφιά (ΦΩΤΟ)

Διέρρευσε το σχέδιο του αγάλματος που θα δεσπόζει έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ: Ενωσίτικο ντελίριο! Ιδού ο δικέφαλος αετός που θα φυλά την Αγιά Σοφιά. Διέρρευσε το σχέδιο του αγάλματος που θα δεσπόζει έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολλές εκπλήξεις αναμένονται στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η "OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" βρίσκεται σε φάση αποπεράτωσης με προηγούμενα ρεπορτάζ να προκρίνουν ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του κτιρίου τις 5 Αυγούστου 2022. Ήδη στην πάροδο του χρόνου των εργασιών, οι Ενωσίτες παίρνουν μία μικρή γεύση από όσα θα ακολουθήσουν. Είδαν την ανοικοδόμηση του σταδίου, την τοποθέτηση του στεγάστρου, τους πυλώνες να φέρουν την προσωπογραφίες ποδοσφαιρικών σημαιών της ομάδας, αλλά και την εκπαίδευση του αετού που θα πετά πριν τη σέντρα των αγώνων, σε ένα τελετουργικό, το οποίο θα θυμίζει... Μπενφίκα.

Τώρα οι Ενωσίτες θα πάρουν και μία γεύση από τον Δικέφαλο αετό που θα δεσπόζει έξω από το σπίτι της Ένωσης και συγκεκριμένα έξω από το κτίριο των μουσείων, στην πλατεία που έχει δημιουργηθεί στην υπογειοποιημένη, πλέον, οδό Φωκών, μπροστά από το σημείο, στο οποίο βρισκόταν η παλιά Σκεπαστή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabor Miklos Szoke (@gabormszoke)

Πρόκειται για ένα έργο τέχνης. Είναι ένα άγαλμα δικέφαλου αετού, του οποίου ο Ούγγρος γλύπτης που ανέλαβε το έργο, ανέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες στον λογαριασμό του στα social media.

Το πετούμενο έχει ανοικτά τα φτερά του. Ο τρούλος της βυζαντινής, Αγιάς Σοφιάς, είναι η βάση πάνω στην οποία είναι γαντζωμένος ο αετός, ενώ πάνω στο μάρμαρο αναγράφεται το όνομα της ΑΕΚ.

Ο καλλιτέχνης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται στην Αθήνα τον μήνα Μάιο, προκειμένου να δρομολογηθεί το στήσιμο του αετού, ο οποίος θα μεταφερθεί με ειδικά φορτηγά στην Αθήνα και θα συναρμολογηθεί επι τόπου.

Πάρτε μία γεύση από τον αετό:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags