Facebook Pixel ΑΕΚ: "Στόπερ ηγέτη η ΑΕΚ, μουρμούρα για Στάνκοβιτς - Χάσιμο χρόνου με Ρούντι Γκαρσία, τι ισχύει με Πίρλο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-17 10:00:00

"Στόπερ ηγέτη η ΑΕΚ, μουρμούρα για Στάνκοβιτς- Χάσιμο χρόνου με Ρούντι Γκαρσία, τι ισχύει με Πίρλο"

του Γιώργου Κτενά
"Στόπερ ηγέτη η ΑΕΚ, μουρμούρα για Στάνκοβιτς- Χάσιμο χρόνου με Ρούντι Γκαρσία, τι ισχύει με Πίρλο"

Το... λάθος με Τσούμπερ και τα παράπονα σε Κονέ-Παπαδημητρίου. Ο Τάσος Τσατάλης σχολιάζει την επικαιρότητα της Ένωσης στο sportdog.gr ξεκινώντας από τον προπονητή που θέλει η ομάδα και καταλήγοντας στις μεταγραφές του καλοκαιριού και στις αλλαγές που θα γίνουν στο υπάρχον ρόστερ.

Σε όλα τα τρέχοντα και καυτά θέματα της επικαιρότητας της ΑΕΚ τοποθετήθηκε μέσω του sportdog ο Τάσος Τσατάλης, που παρακολουθεί το ρεπορτάζ των Κιτρινόμαυρων.

Τι ισχύει με τους Βράνιες και Τζαβέλλα, γιατί υπάρχει μουρμούρα για τον Στάνκοβιτς, και τι θα κάνει η ομάδα με τους Τσούμπερ και Άμραμπατ; Ακόμα, τι ισχύει με τον Ρούντι Γκαρσία και τον Πίρλο και τι είπε για τα παράπονα των οπαδών σε Κονέ και Παπαδημητρίου; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί...

 

"Θα μείνουν Βράνιες και Τζαβέλλας; - Ζημιά και φθορά στον Λάτσι - Μουρμούρα για τον Στάνκοβιτς"

"Είναι μεγάλα τα συμβόλαια που υπάρχουν σε Βράνιες και Τζαβέλλα, αλλά η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον μια ηγετική παρουσία στο κέντρο τής άμυνας και, έπειτα, μένει να δεις ποιος από τους Βράνιες-Τζαβέλλα μπορεί να ταιριάξει. Γιατί έχουν έρθει για βασικοί και οι δύο, οπότε είναι ένας γρίφος αν μπορεί να συνεχιστεί η παρουσία και των δύο. Υπάρχει και ο Μήτογλου, υπάρχει και ο Λάτσι (που έχει γίνει ζημιά φέτος με την περίπτωσή του, καθώς φθείρεται στην ΑΕΚ β΄ τόσο καιρό). Είναι πολλά τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν, αλλά φέτος δεν βρέθηκε η λύση με τις επιλογές που έγιναν. Περίμενα ότι θα βγουν Βράνιες-Τζαβέλλας, αλλά διαψεύστηκα. Δεν κολλάει με τίποτα το Βράνιες-Τζαβέλλας, λειτουργικότερο είναι να παίζει ο Μήτογλου με κάποιον από τους δύο", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο καλός συνάδελφος. 

Με το θέμα των τερματοφυλάκων τι μπορούμε να πούμε;

"Υπάρχει μουρμούρα για τον Στάνκοβιτς γιατί δείχνει υπερευαισθησία, αλλά στα ιατρικά δεν μπορείς να είσαι απόλυτος. Όντως το διάστημα που έλειψε μετά την επέμβαση ήταν μεγάλο είχε και ο ίδιος ευθύνη για αυτό γιατί είναι περισσότερο ανήσυχος από όσο θα έπρεπε. Έχασε παραπάνω παιχνίδια. Ο Τσιντώντας έχει περάσει από όλα τα στάδια στην ΑΕΚ, ήρθε ως επιλογή τη σεζόν του πρωταθλήματος, χρησιμοποιήθηκε βασικός, πέρσι ήταν ο πρώτος. Έχει κλείσει τον κύκλο του, υπάρχει αρνητική ψυχολογία σε όλους όταν παίζει βασικός".

"Και για Μοχαμάντι έχει ανοίξει κουβέντα - Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τον Άμραμπατ - Δεν έχει λογική με Τσούμπερ"

Τι ισχύει με τους Άμραμπατ και Τσούμπερ;

"Όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, για όλους ανοίγει θέμα. Ακόμα και για τον Μοχαμαντί έχει ανοίξει τέτοια κουβέντα. Ο Άμραμπατ είναι περίεργη περίπτωση, είναι παίκτης που παίζει στη θέση του Λιβάι, οπότε αναγκαστικά βρίσκεται αριστερά ή πίσω από τον φορ. Δεν είναι εύκολο να τον διαχειριστείς, είναι ισχυρή προσωπικότητα, έχει στόχους με την εθνική του ομάδα και θέλει να τους πετύχει μέσω των εμφανίσεων με την ΑΕΚ. Όλο τον χρόνο ψάχνει για το πώς θα αξιοποιηθεί καλύτερα, έχει δημιουργήσει δεδομένα με την δήλωση που έκανε, έχει φτιάξει κλίμα (και εντός ομάδας) που δεν είναι θετικό και νομίζω ότι είναι ανοιχτό. Για τον Τσούμπερ δεν είμαι βέβαιος ότι μελετήθηκε καλά όταν επιλέχθηκε, ως προς το αν θα κολλήσει. Αλλά όταν τον έχεις και μπορείς να τον αποκτήσεις με συγκεκριμένα χρήματα, πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά. Δεν έχει ιδιαίτερη λογική να μην τον πάρεις".

"Η αλήθεια για Ρούντι Γκαρσία - Τι ισχύει με τον Πίρλο - Μαθαίνεις να ζεις με την πίεση στην ΑΕΚ"

Τι μπορούμε να πούμε για τον νέο προπονητή;

"Υπήρχε ιδανικός στόχος ο νέος προπονητής να έρθει μέχρι το τέλος τού Απρίλη και ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να τον πετύχει. Αλλά μην μπει σε φάση αναποφασιστικότητας, μην επηρεάζεται από το επικοινωνιακό σκέλος. Σίγουρα χρειάζεται προσωπικότητα, έχει σημασία το πώς θα μπει στην ομάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι η επικοινωνία βασικό κριτήριο. Στόχος δεν είναι να ικανοποιεί βραχυπρόθεσμα το κοινό της. Η επιλογή πρέπει να είναι αυτή που θα είναι σωστή. Πάντα υπάρχει τζόγος στο θέμα κάθε προπονητή, αλλά τουλάχιστον να έχει μελετηθεί καλά. Για τον Ρούντι Γκαρσία είναι περισσότερο χάσιμο χρόνου όσο διατηρείται με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα. Δεν υπάρχει η περίπτωσή του με τον τρόπο που παρουσιάζεται. Ο Πίρλο, που επίσης συνδέθηκε με την ΑΕΚ περίπτωσή του, είναι μεγάλη προσωπικότητα, αλλά προπονητικά δεν πέτυχε τίποτα αν και προσπάθησε απευθείας από τα ψηλά με τη Γιουβέντους. Ο Πίρλο θα κάλυπτε την ανάγκη για ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, αυτό μπορεί να δώσει χρόνο στο ξεκίνημα, μετά όμως δεν μπορείς να τον ακτινογραφήσεις ποδοσφαιρικά".

Τέλος, πες μου για τα παράπονα των οπαδών σε Κονέ-Παπαδημητρίου.

"Φυσιολογικά είναι αυτά, η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, δεν είναι τρομερό να είναι οπαδοί έξω από το ΟΑΚΑ για να μιλήσουν σε αυτούς που έχουν πόστα ευθύνης. Είδαμε στη Γερμανία να υποχρεώνουν τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες επί τόπου στο γήπεδο. Η πίεση αυτή είναι κάτι που πρέπει να ζεις μαζί της όταν είσαι στην ΑΕΚ, αλλιώς δεν μπορείς να δουλεύεις στην ΑΕΚ. Δε νομίζω ότι είναι για περισσότερη έκταση".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χοντρό παιχνίδι" με Τσούμπερ - Αυτή είναι η πρόταση της ΑΕΚ - Αποστομωτική απάντηση από Άιντραχτ
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags