Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Έπαιξε με την φωτιά η ΑΕΚ στα Γιάννενα - Νίκη με το... στανιό και ζωντανή για Ευρώπη
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-18 19:57:00

Έπαιξε με την φωτιά η ΑΕΚ στα Γιάννενα - Νίκη με το... στανιό και ζωντανή για Ευρώπη

Sportdog Team
Έπαιξε με την φωτιά η ΑΕΚ στα Γιάννενα - Νίκη με το... στανιό και ζωντανή για Ευρώπη

Με τους Κιτρινόμαυρους να… χτυπάνε σε καθοριστικά σημεία στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη μένοντας στο κυνήγι Παναθηναϊκού και Άρη στην μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Βρίσκοντας δίχτυα στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους Κριχόβιακ, Ρότα και Αραούχο, η Ένωση πέρασε από τα Γιάννενα με 1-3 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της ευρωπαϊκής πρόκρισης για τις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου ήταν άκρως… κυνικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης στους Ζωσιμάδες και κατάφεραν να ξεπεράσουν την πίεση των γηπεδούχων, που βρήκαν γκολ με τον Σάλιακα στο 24', όμως μετά τη χρήση VAR ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ του Περέα στην αρχή της φάσης, με τον Κολομβιανό να είναι αυτός που βρήκε δίχτυα δύο φορές στην επανάληψη.

Το ματς:

Ο αγώνας στους Ζωσιμάδες η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και μάλιστα κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 4' μετά από σέντρα που έκανε ο Τσούμπερ από τα αριστερά και λάθος διώξιμο του Κάργα η μπάλα θα φτάσει στον Κριχόβιακ που με σουτ μέσα από την περιοχή θα νικήσει τον Λοντίκιν και θα κάνει το 0-1. Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου μετά το γκολ θα συνεχίσουν να είναι αυτοί πιο επικίνδυνοι από τους γηπεδούχους και μάλιστα στο 13' ο Αραούχο θα σουτάρει από καλό σημείο, όμως ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών θα μπλοκάρει. Όσο θα περνάει ο χρόνος ο ΠΑΣ θα ανεβάσει… ταχύτητα και θα προσπαθήσει να πάρει την κατοχή της μπάλας, με την Ένωση να θέλει να παίξει στην αντεπίθεση.

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να φτάσουν στην ισοφάριση, οι παίκτες του Οφρυδόπουλου ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Στο 22' ο Αραούχο θα κάνει ένα εκπληκτικό κατέβασμα της μπάλας και θα σουτάρει, όμως ο Αργεντίνος δεν θα σημαδέψει σωστά και η προσπάθειά του θα περάσει άουτ. Δύο λεπτά μετά οι Ηπειρώτες θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν, όμως το γκολ δεν θα μετρήσει. Ο Περέα θα κάνει εκπληκτική ενέργεια και θα σεντράρει από τα αριστερά, με τον Σάλιακα να βγαίνει μόνος του στο πίσω δοκάρι και να πλασάρει σωστά τον Στάνκοβιτς κάνοντας το 1-1, όμως μετά τη χρήση VAR το τέρμα θα ακυρωθεί γιατί ο Κολομβιανός ήταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς της ΑΕΚ στην αρχή της φάσης. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα χρησιμοποιώντας τα άκρα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα.

Οι Κιτρινόμαυροι θα προσπαθήσουν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με στημένες φάσεις και στο 38' ο Λιβάι Γκαρσία θα εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους πάλι ο εξρέμ της Ένωσης θα είναι πρωταγωνιστής για μια ευκαιρία της ομάδας του, όταν ο μετά από σέντρα του Χατζισαφί, θα πλασάρει από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα θα κοντράρει στον Πίρσμαν και θα απομακρυνθεί. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, θα καταφέρουν να βρουν και πάλι δίχτυα στο 45+2' όταν ο Τσούμπερ θα βρει με πολύ ωραία κάθετη τον Ρότα, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να κάνει την ντρίμπλα στον Πίρσμαν και να σουτάρει από πλάγια θέση νικώντας τον Λοντίκιν και κάνοντας το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τον ΠΑΣ να πιέζει και μάλιστα μόλις στο 52' θα καταφέρει να μειώσει το σκορ. Μετά από συρτή σέντρα του Σάλιακα από τα δεξιά ο Περέα με απευθείας σουτ στο δεύτερο δοκάρι θα νικήσει τον Στάνκοβιτς και θα κάνει το 1-2. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας αναζητώντας τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση, με το βασικό πρόβλημα να είναι ο τρόπος ανάπτυξής τους. Ο αγώνας άρχισε να γίνεται αρκετά σκληρός με πολλά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες, κάτι που έφερε διακοπές που είχε σαν αποτέλεσμα ο ρυθμός της αναμέτρησης να πέσει.Είκοσι λεπτά όμως πριν το φινάλε η Ένωση θα καταφέρει σε μια ανύποπτη φάση να βρει κι άλλο γκολ αγκαλιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη. Μετά από γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία και ολιγωρία των αμυντικών του ΠΑΣ, ο Αραούχο θα σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Λοντίκιν κάνοντας το σκορ 1-3.

Μετά το τρίτο γκολ των Κιτρινόμαυρων ο αγώνας έχασε πλήρως τον ρυθμό του με τις μονομαχίες να συνέχιζονται να είναι σκληρές και να μην υπάρχουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να δείχνουν πως περιμένουν απλά το τελικό σφύριγμα της λήξης. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος θα... σφίξει την ομάδα του περνώντας στον Σβάρνα και αλλάζοντας το σύστημα χρησιμοποιώντας τρία στόπερ, με τους Τζαβέλλα και Μήτογλου, κάτι που δεν έδωσε τον δικαίωμα στους Ηπειρώτες να απειλήσουν την εστία του Στάνκοβιτς. Σε μια ανύποπτη φάση οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν όμως να ξαναμπούν στον αγώνα και να κάνουν το υπόλοιπο... ροντέο, όταν ο Σάλιακας θα σεντράρει με τον Περέα να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει 2-3. Παρά την πίεση των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις το 2-3 θα είναι το τελικό σκορ, με την Ένωση να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη για την προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σκόρερ: 52', 90' Περέα - 4' Κριχόβιακ, 45+2' Ρότα, 70' Αραούχο

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (78' Κόντε), Σνάιντερ (62' Μορέιρα), Ντομίνγκεθ, Περέα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζησαφί, Σιμάνσκι (78' Σιμόες), Κριχόβιακ (88' Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία (83' Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (90' Ανσαριφάρντ).    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags