Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Φοβερές ατάκες για Άρη από γνωστό προπονητή - Αυτός είναι στόχος του ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-18 21:56:00

Φοβερές ατάκες για Άρη από γνωστό προπονητή - Αυτός είναι o στόχος του ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες για Άρη από γνωστό προπονητή - Αυτός είναι o στόχος του ΠΑΟΚ

Σε ραδιοφωνική εκπομπή της Θεσσαλονίκης μίλησε γνωστός Έλληνας προπονητής όπου και αναφέρθηκε για το ντέρμπι της πόλης και για τους στόχους των Κίτρινων και του Δικεφάλου του Βορρά.

Μιχάλης Γρηγορίου: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” μίλησε για το τοπικό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ ένας καταξιωμένος προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες σε αυτά τα παιχνίδια.

Πήγα πρόσφατα στην πόλη και είδα την Φενέρ, πήγα στην Αγγλία και είδα την Μπράϊτον. Όταν αρχίσουν οι προετοιμασίες, πρέπει να πάω σε ένα προπονητή για να φρεσκάρω τις γνώσεις μου. Το επάγγελμα εξελίσσεται συνέχεια και όλα αυτά θα πρέπει να τα παρακολουθείς. Ακόμη και τις καινοτομίες να κρίνεις. Ταξιδεύω και μου αρέσουν όλα τα πρωταθλήματα, κυρίως το Ισπανικό. Αλλά και το Αγγλικό που έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου. Ακόμη και σε ματς στην Τουρκία, ενδεχομένως να έχει το ενδιαφέρον του. Όταν σου αρέσει αυτό που κάνεις, είναι ωραίο να ταξιδεύεις.

Στο Χαριλάου μου έκανε εντύπωση πως ο Άρης είναι σταθερά σε ανοδική πορεία. Αρμόζει το ποδόσφαιρο που παίζει. Ψάχνει το γκολ πρώτος, το κέρδισε δίκαια. Από την άλλη ας μην παραγνωρίσουμε πως ο Λουτσέσκου έκανε πολλές αλλαγές. Οι πάρα πολλές αλλαγές, οι επτά, είναι δύσκολο για την ομάδα, όσον αφορά την ομοιογένεια και την ανταπόκριση της ομάδας”.

- Ο Λουτσέσκου είπε πως προτεραιότητα είναι το κύπελλο, δίνει αυτό μία εξήγηση και για τις μαζικές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα;

Αυτός που γνωρίζει καλύτερα την ομάδα, είναι αυτός. Ποιο στόχο έχει περισσότερο η ομάδα, τον ξέρει καλύτερα ο προπονητής. Ενδεχομένως η 2η θέση δεν διακυβεύεται και για αυτό τον λόγο ο ΠΑΟΚ έπαιξε και με πολλές αλλαγές. Την Πέμπτη το βράδυ με την Μαρσείγ είχε ένταση στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ και οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής του, για αυτό τον σκοπό έγιναν. Η δεύτερη θέση δεν κινδυνεύει, πρακτικά και θεωρητικά, ενώ για να πάρει την πρώτη ήταν δύσκολο έως απίθανο. Για αυτό τον λόγο έκανε το ροτέϊσον”.

- Ο Μπούργος δούλεψε πολύ στα στημένα…Κάνατε και εσείς αυτή την διαπίστωση από την παρακολούθηση του αγώνα;

“Μία αλλαγή είναι αυτή που είπατε. Έδωσε έμφαση σε αυτές τις φάσεις. Πλέον πιέζει και στα 2/3 όταν θέλει το αποτέλεσμα. Αυτό το 4-4-2 του επιτρέπει να έχει περισσότερες πλαγιοκοπήσεις γιατί τα δυο μπακ έκαναν πολύ δουλειά. Διακρίνω μία αυτοπεποίθηση που έχουν οι παίκτες και μία φιλοσοφία του στυλ ότι πάμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Μπαίνει με σκοπό να κερδίσει. Έλεγα και πριν πως οι ομάδες που έχουν κίνητρο, επιδιώκουν το αποτέλεσμα”.

- Πλέον ακολουθεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου, ποια ομάδα, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός έχουν το προβάδισμα;

"Είναι άλλο το παιχνίδι του Κυπέλλου που έρχεται. Μην κρίνεται από τα χθεσινά, τα όσα έγιναν στο Πρωτάθλημα. Ενδεχομένως έχουν κίνητρα και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει αυτό που είπαμε πριν από λίγο. Θα δούμε ένα ματς με ένταση, πάθος. Προσβλέπω σε ένα ανοιχτό παιχνίδι. Κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει φαβορί στην παρούσα φάση. Πάντως όταν παίζουν οι δύο ομάδες μαζί, είναι δύσκολο. Ο πιο μεγάλος στόχος είναι για τον ΠΑΟΚ, που θέλει το Κύπελλο. Επίσης πρέπει να πω ότι ο Παναθηναϊκός που παίζει στον άλλο ημιτελικό, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τώρα εάν η Λαμία μπορεί να του κάνει την ζημιά στον Παναθηναϊκό; Η Λαμία μετά την νίκη επί του Άρη και τον ΟΠΦΗ, 12 βασικοί νόσησαν με κορωνοιό. Αυτό νομίζω ότι ήταν ο λόγος για την πτώση της Λαμίας. Η Λαμία έχει τις δικές της ελπίδες, λίγες μέν, αλλά τις έχει. Είναι άλλο το Πρωτάθλημα και άλλο το Κίνητρο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μην ξεγράφετε την Λαμία, παρότι είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός”, είπε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags