Facebook Pixel Ματίας Αλμέιδα - ΑΕΚ: Έρχεται ΑΕΚ ο... νέος Γκαγιάρδο με έξι βοηθούς - "Παρέμβαση" από Σκόκο, 6.5 εκατ. για Πουλίδο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-19 12:35:00

Έρχεται ΑΕΚ ο... νέος Γκαγιάρδο με έξι βοηθούς - "Παρέμβαση" από Σκόκο, 6.5 εκατ. για Πουλίδο!

Οι Μιχείες
Έρχεται ΑΕΚ ο... νέος Γκαγιάρδο με έξι βοηθούς - "Παρέμβαση" από Σκόκο, 6.5 εκατ. για Πουλίδο!

Έχει ήδη έτοιμες προτάσεις στη διοίκηση και μεταγραφές Αργεντινών! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει πως είναι ο Νο1 φαβορί για την Ένωση ο Ματίας Αλμέιδα, τις επαφές που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, το βιογραφικό του και όσα εντυπωσιακά σχόλια τον ακολουθούν.
 

Η AEK ψάχνει μετά τον Φερνάντο Σάντος προπονητή σε όλο τον κόσμο, με διάφορα ονόματα να κάνουν... παρέλαση απο τα ΜΜΕ ενω κάποια απο αυτά κι απο τα Γραφεία ή τις εγκαταστάσεις της (έστω μέσω των εκπροσώπων τους). Απο οτι φαίνεται όμως, τον έχει... βρει και είναι ένας Ζεσους!

 

Ο λόγος για τον Αργεντινό Ματίας Ζεσους Αλμέϊδα, που αν πιστέψουμε την λατινοαμερικάνικη πιάτσα agents...έρχεται ή είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για την Ενωση. Φέρεται πως έχει άποψη για την ομάδα (την έχει δει ήδη, ξέρει τι θα αναλάβει) και... γουστάρει.

 

Η στήλη μεταφέρει όλα αυτά που πρέπει να ξέρετε για τον Αλμειδα, που στην πατρίδα του θεωρείται επιπέδου Γκαγιάρδο ενώ στην Χιλή τον θέλουν για την Εθνική και τον θεωρούν επιπέδου Μπιέλσα/Σαμπάολι. 

 

Γιατί δεν πάει πουθενά χωρίς τους 6 συνεργάτες του, που τους πληρώνει ο ίδιος και η σχέση του με τους Αλαν Πουλίδο (πρώην του Ολυμπιακού) και Νάτσο Σκόκο!!

 

1. Mπορεί ως όνομα να μην έχει το ειδικό βάρος και κυρίως να μην κάνει - στα μέρη μας - το γκέλ ενός Φερνάντο Σάντος ή ενός Ρούντι Γκαρσία, αλλά στην Λατινική Αμερική θεωρείται απο τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προπονητών της νέας γενιάς. Μάλιστα στην Αργεντινή τον θεωρούν επιπέδου... Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ!!

 

2. Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες του παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο κατοχής, παράγουν ποδοσφαιρο. Έχει μάλιστα ξεκάθαρη προτίμηση στο 4-3-3, με έναν αμυντικό χαφ...

 

3. Είναι προσωπικότητα και στα αποδυτήρια!!Και γενικότερα στις ομάδες του του μένει χρόνια, αν και 48 χρονών. Ήταν 2 χρόνια στην Μπάνφιλντ, 3 χρόνια στην Τσίβας και 3,5 χρόνια στους Σαν Χοσέ Ερθκουεικς...

 

4. Το κασέ του είναι κοντά στο 1.500.000 ευρώ. Τόσα τουλάχιστον έπαιρνε στο MLS. Μάλιστα πάει "πακέτο" με το πολυμελές τημ του αφού έχει 6 ή 7 συνεργάτες , που τους πληρώνει ο ίδιος!!

 

5. Στο Σαν Χοσέ , που πήγε τον Γενάρη του 2019, του είχαν βάλει ρήτρα στο συμβολαιό και εφόσον το εσπαγε θα έπρεπε να πληρωθούν 3.000.000 ευρώ. Αυτό ίσχυε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022!

 

6. Την περασμένη σεζόν τον ήθελε η Παλμέιρας,όταν ήταν να αποχωρήσει απο την Βραζιλία ο Άμπελ Φερέιρα. Και τώρα είναι  στην λίστα δυο μεγάλων ομάδων του Μεξικού και της Εθνικής Χιλής, εκεί που τον θεωρούν τον ιδανικό συνεχιστή της δουλειάς που έκαναν παλαιότερα οι συμπατριώτες του, Μπιέλσα και Σαμπάολι!!

 

7.  Ως ποδοσφαιριστής έκανε τεράστια καριέρα (αμυντικός χαφ). Γέννημα θρέμα της Ρίβερ Πλέιτ, είχε κάνει μεταγραφές για τις οποίες συνολικά πληρώθηκαν ως transfer fee 59.500.000 ευρώ (σε Σεβίλλη, Λάτσιο, Ιντερ,      Πάρμα),

 

8. Έχει μιλήσει με την ΑΕΚ, έρχεται άμεσα να την αναλάβει, του αρέσει το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε και είναι φιλόδοξος αφού μέσω της Ελλάδας θέλει να κάνει το πρώτο βήμα ως προπονητής για μια ευρωπαϊκή καριέρα (μελλοντικός στόχος του η Serie A).

 

9) Εξ αρχής δεν... διαπραγματευόταν να έρθει στην Ελλάδα χωρίς το τημ του.Όλους που ήταν μαζί του στους Σαν Χοσέ Ερθγουικς! Και μιλάμε για ένα ... μωσαϊκό Αργεντινών,Μεξικάνων και Αμερικάνων. Δηλαδή δυο βοηθούς, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, αναλυτή και γυμναστή/φυσικοθεραπευτή ειδικό στην κινησιολογία!!!Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως απο χθες βράδυ που λύθηκε η συνεργασία τους με την αμερικάνικη ομάδα όλοι αποχώρησαν/ακολούθησαν τον Ματίας Αλμέιδα. 

 

10) Ο 48χρονος κόουτς  φέρεται να έχει ήδη πάρει μια πρώτη γεύση απο την ΑΕΚ, να την έχει παρακολουθήσει μέσω dvd. Σύμφωνα δε με την ίδια πηγή έχει μεταφέρει στους "κιτρινόμαυρους" υπεύθυνους πως ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα της...

 

11) Στην Τσίβας Γκουανταλαχάρα, απο τις κορυφαίες ομάδες στο Μεξικό, που πήγε τον Σεπτέμβριο του 2015, κυριολεκτικά μεγαλούργησε αφού τα πήρε όλα μαζί της. Την πρώτη χρονιά το Κύπελλο, την επομένη έκανε το ντάμπλ (πρωτάθλημα μετά απο 11 χρόνια για τον σύλλογο) ενώ την τρίτη του σεζόν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ της Κεντρικής Αμερικής. 

 

12) Δική του μεταγραφή στην Τσίβας ήταν ο Αλάν Πουλίδο, απο τον Ολυμπιακό αντί 6.500.000 ευρώ. Με αυτόν βασικό φορ πήρε το πρωταθλημα αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ και οι δυο μετα έφυγαν για το MLS!!

 

13) Ένας άλλος Αργεντινός, που ως ποδοσφαιριστής ήρθε στην ΑΕΚ και πέρασε στην συνέχεια κι απο την Ριβερ Πλέιτ, είναι ο Νάτσο Σκόκο. Μάλιστα είχε περάσει κι αυτός απο την (άλλη ομάδα της) Γκουανταλαχάρα , τους Πούμας. Απο εκεί τον είχε αγοράσει ο Ντέμης Νικολαίδης. Η αναφορά στον Σκόκο δεν γίνεται τυχαία αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο αγαπημένος των οπαδών της ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με την υπόθεση Αλμέιδα! Με τον οποίο γνωρίζονται και ίσως να πάιξει ρόλο για τον ερχομό του στην Ένωση...

 

14) Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο πως στο διάστημα που η ΑΕΚ μιλούσε με τον Ματίας Αλμέιδα, βγήκαν στην επιφάνεια οι επαφές της με δυο χαφ που αγωνίζονται στην Αργεντινή. Με τον Μπεναβίντες της Ιντεπεντιέντε αλλά και τον Φερνάντο Ζούκι της Νιούελς. Και των δυο τελειώνουν τα συμβόλαια το καλοκαίρι και ο Αλμέιδα ως προπονητής πάντα στις ομάδες που δουλεύει φροντίζει να έχει Αργεντινούς παίκτες και ειδικά στην μεσαία γραμμή. Επίσης,παραδοσιακά οι Αργεντινοί "κολλανε" στην ΑΕΚ...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλαξε το παιχνίδι της ΑΕΚ ο... τελειωμένος - "Καρμανιόλα" η άμυνα - Υπέρβαση "Τίγρη" για παικταρά!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags