Facebook Pixel Τσέλσι: Η περίεργη περίπτωση του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ
| 2022-04-22 04:33:00

Τσέλσι: Η περίεργη περίπτωση του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ

Sportdog Team
Τσέλσι: Η περίεργη περίπτωση του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν εκτός ρόστερ, τον Δεκέμβριο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και κορωνοϊό, αλλά πρόσφατα ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ έχει γίνει βασικός στους «Μπλε», θυμίζοντας στον κόσμο το «ξοδεμένο» του ταλέντο.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια ώστε ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ να χριστεί ξανά σκόρερ για την Τσέλσι ενάντια στην Κρίσταλ Πάλας και να ανοίξει ουσιαστικά τον δρόμο για την πρόκριση της ομάδας του στον 3ο συνεχόμενο τελικό του FA Cup. Η φετινή σεζόν του 26χρονου μέσου έχει πάρει μια απρόσμενη τροπή, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί για τα καλά στα πλάνα του Τόμας Τούχελ.

Ο Γερμανός τεχνικός βλέπει στο πρόσωπο του Άγγλου μέσου όλα αυτά τα στοιχεία που οι προκαθήμενοι του είχαν εντοπίσει, ρίχνοντας τον από νωρίς στα βαθιά.

Οι σοβαροί τραυματισμοί, αλλά και οι «αναγκαστικοί» δανεισμοί του έχουν αποτελέσει πισωγυρίσματα για τον ίδιο, ο οποίος δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ως ένα ταλέντο αλλά οφείλει να αναδειχθεί σε μια σημαντική μονάδα για τους «Μπλε». Αν κάτι μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο «παράσημο» του Λόφτους -Τσικ στην καριέρα του αυτό έχει να κάνει με το ντεμπούτο και τις αρχικές ευκαιρίες που του έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο την σεζόν 2014/15.

Ο Πορτογάλος δεν φημίζεται για τις καλές του σχέσεις με τις ακαδημίες των ομάδων του, όμως εκείνη την σεζόν η φημολογία για τις αρετές του νεαρού Ρούμπεν του είχαν κινήσει το ενδιαφέρον, με τον «Special One» να του δίνει μια πρώτη γεύση από το Σταμφορντ Μπριτζ. Σε αυτό είχε συμβάλλει και ο ίδιος που εκείνη την χρονιά, στα 19 του χρόνια, κατέκτησε τo UEFA Youth League, αποτελώντας σημαντικό γρανάζι της νεανικής ομάδας των «Μπλε».

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags