Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ατακάρες Οκκά - "Εκεί θα κριθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-21 17:18:00

Ατακάρες Οκκά - "Εκεί θα κριθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ"

Sportdog Team
Ατακάρες Οκκά - "Εκεί θα κριθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ"

Ο Γιάννης Οκκάς μίλησε στον Νίκο Κατσαρό και τον Κώστα Σαμοθράκη για τον αποψινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Με αφορμή την αποψινή μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του κυπέλλου, ένας «παλιός» γνώριμος των δύο ομάδων, ο Γιάννης Οκκάς, μίλησε στον Νίκο Κατσαρό και τον Κώστα Σαμοθράκη για τον αγώνα.

Ο παλαίμαχος επιθετικός αναφέρθηκε στο αποψινό αγώνα και την «κρισιμότητα» που έχει και για τις δύο ομάδες. Παράλληλα, μίλησε για την ΑΕΚ και τη «μάχη» που δίνεται για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Οκκάς στον «αέρα» του OverFM:

Για τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:

«Υπάρχουν τέσσερις αναμετρήσεις, τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια είναι τα πιο σημαντικά και είναι τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Είναι φανερό ότι στο πρωτάθλημα οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη έχουν ‘’δοθεί’’, όχι μαθηματικά, αλλά γνωρίζουμε τη βαθμολογία… Άρα τα δύο παιχνίδια του κυπέλλου, είναι αυτά που στα οποία θα δώσουν μία προτεραιότητα όσον αφορά τη σημαντικότητα των παιχνιδιών, αρχής γενομένης από το αποψινό».

Για το τι παιχνίδι περιμένουμε να δούμε απόψε:

«Παρόλο ότι οι ομάδες στα τελευταία παιχνίδια, αγνοούν τα καλά αποτελέσματα, το αποψινό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό… Ο ΠΑΟΚ τελευταίων ετών είναι ομάδα του Κυπέλλου, οπότε θα γίνει μάχη».

Για το εάν θα κριθεί από απόψε η πρόκριση:

«Όχι! Θα χρειαστούν και τα δύο παιχνίδια. Στην Ελλάδα ισχύει και το εκτός έδρας γκολ, που δίνει και αυτό τη δική του σημασία στο θεσμό, αλλά η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια».

Για το εάν η ψυχολογική και σωματική κόπωση θα παίξει ρόλο:

«Ένα ρόλο θα τον παίξει, αλλά ο αποψινός αγώνας λόγω Κύπελου, ίσως το πάθος και η δίψα ξεπεράσουν την κούραση. Θα γίνουν καλύτερα παιχνίδια από ότι ήταν τα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, καθώς το τρόπαιο είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, αυτό που απομένει είναι το τρόπαιο του Κυπέλλου».

Για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές:

«Το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχουν αμυντικά προβλήματα, ίσως να μην είναι αυτό που θα προσέξουν και θα δώσουν σημασία οι προπονητές. Σημασία θα δώσουν στη στρατηγική του αγώνα, δηλαδή πως θα προσεγγίσουν τον αγώνα. Ο Λουτσέσκου δεν θα θέλει να ρισκάρει να ‘’τελειώσει’’ το παιχνίδι, δηλαδή να πάρει ένα καλό και καθαρό σκορ από την Τούμπα. Όμως, η έδρα είναι το πλεονέκτημα και των δύο ομάδων. Η τακτική που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές μπορεί να είναι η ίδια, αλλά τη στρατηγική  που θα επιλέξουν είναι δύσκολο να προβλέψουμε, καθώς αυτή είναι καθαρά στο μυαλό των προπονητών. Άρα, στρατηγικά δεν ξέρουμε πώς θα προσεγγίσουν το παιχνίδι οι δυο ομάδες».

Για το γεγονός ότι ένας μέτριος Ολυμπιακός παίρνει τόσο εύκολα το πρωτάθλημα:

«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια βαδίσει σε πάρα πολύ γερές βάσεις. Έχει φτάσει σε ένα πλέον σημείο, να δίνει καλούς ποδοσφαιριστές και να φέρνει καλύτερους. Ήδη το οικοδόμημα είναι υγιές. Τι άλλο να θέλει μια ομάδα και με την ιστορία που κουβαλάει ο Ολυμπιακός;».

Για τη «μάχη» των ομάδων για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο:

«Για την ΑΕΚ είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αυτήν τη στιγμή. Η βαθμολογία λέει πολλά πράγματα… υπάρχουν αρκετοί αγώνες και οι διαφορά δεν είναι τεράστια όσον αφορά την τρίτη θέση. Άρα, δεν θεωρώ την ΑΕΚ εκτός. Από εκεί και πέρα και ο Άρης έδειξε ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά έχουμε ακόμα… για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη».

Για την εικόνα της ΑΕΚ:

«Δεν το περίμενα, δεν μπορώ να ξέρω τι έφταιξε, αλλά περίμενα λίγο καλύτερη την ΑΕΚ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρισκάρει ο Μαρτίνς στην Τούμπα - Μανωλάς και έκπληξεις σε χαφ, εξτρέμ και φορ - Δοκιμή με Φαντιγκά

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags