Facebook Pixel Sportdog.gr | Στιβ Ρόουλι: Μια λονδρέζικη «σημαία» που δεν έμαθες ποτέ
| 2022-04-24 04:33:00

Στιβ Ρόουλι: Μια λονδρέζικη «σημαία» που δεν έμαθες ποτέ

Sportdog Team
Στιβ Ρόουλι: Μια λονδρέζικη «σημαία» που δεν έμαθες ποτέ

Τι κοινό θα μπορούσε να έχει ο Τόνι Άνταμς με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι κι ο Ρέι Πάρλουρ με τον Ολιβιέ Ζιρού; Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Τέρι Νιλ και τον Μικέλ Αρτέτα; Για να μην ψάχνετε άλλο, η απάντηση είναι ο Στιβ Ρόουλι.

Όσοι είδατε το πρόσφατο ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ στο Στάμφορντ Μπρίτζ, θα παρατηρήσατε ότι οι παίκτες των «Κανονιέρηδων» αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Σε περίπτωση που δεν μάθατε ή δεν ακούσατε το γιατί, ο λόγος ήταν ο θάνατος του Στιβ Ρόουλι. Ο πρώην υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ του συλλόγου απεβίωσε πριν από πέντε ημέρες και σε ηλικία 63 ετών, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Το όνομα του μπορεί να μην σας θυμίζει κάτι, αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος βρισκόταν στον σύλλογο από το 1980 μέχρι και το 2017. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 37 χρόνια. Η ενασχόληση μάλιστα ήρθε… τυχαία, αφού μερικοί γνωστοί του που δούλευαν σε διάφορα πόστα της Άρσεναλ, επέμεναν ότι μπορούσε εύκολα να διακρίνει έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Έτσι, άρπαξε την ευκαιρία, μίλησε με τον -τότε- προπονητή, Τέρι Νιλ, ο οποίος και τον τοποθέτησε στο τμήμα σκάουτινγκ στην περιοχή του Έσεξ.

Αποστολή του δεν ήταν άλλη από το να παρακολουθεί σχολικά παιχνίδια της περιοχής, προσπαθώντας να ανακαλύψει ανερχόμενα αστέρια.

Η πρώτη «φλέβα χρυσού» δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της. Σε έναν σχολικό αγώνα του σχολείου Ίστμπρουκ, ο Ρόουλι ξεχώρισε ένα 14χρονο παλικαράκι που αγωνιζόταν στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Κανείς δεν φανταζόταν, ότι τρία χρόνια αργότερα, θα έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα και 39 ολόκληρα χρόνια μετά θα αποτελούσε έναν θρύλο της Άρσεναλ. Το όνομά του; Τόνι Άνταμς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags