Facebook Pixel ΑΕΚ: "Άλλο Γκαρσία, άλλο Αλμέιδα - Πολλές μεταγραφές, "αυτοκτονία" με Τσούμπερ - Πρόταση για Μάνταλο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-24 19:05:00

"Άλλο Γκαρσία, άλλο Αλμέιδα - Πολλές μεταγραφές, "αυτοκτονία" με Τσούμπερ - Πρόταση για Μάνταλο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Άλλο Γκαρσία, άλλο Αλμέιδα - Πολλές μεταγραφές, "αυτοκτονία" με Τσούμπερ - Πρόταση για Μάνταλο"

Γιατί δεν έχει... πλάνο η ΑΕΚ, ποιοι μένουν - ποιοι φεύγουν το καλοκαίρι. Πόσους παίκτες χρειάζεται η Ένωση, τι συμβαίνει με Κριχόβιακ και Τσούμπερ, οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή και η ιδιαίτερη περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου. Ο Νίκος Κιτσιγιάννης στο Sportdog για το πως θα οικοδομηθεί η Ένωση τη νέα σεζόν!

Την άποψη, ότι η ΑΕΚ θα πάει σε ριζικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της το καλοκαίρι εξέφρασε ο Νίκος Κιτσιγιάννης. Ο ρεπόρτερ της Ένωσης στην εφημερίδα «Τα Νέα» μίλησε στο Sportdog, όπου σχολίασε το θέμα του προπονητή και ανέλυσε την άποψή του για τις προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν. Ο συνάδελφος ισχυρίστηκε, ότι η ΑΕΚ θέλει δύο βασικούς στόπερ, δεξί μπακ, δύο κεντρικά χαφ και έναν εξτρέμ.

Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο Τσούμπερ θα παραμείνει κιτρινόμαυρος, ενώ χαρακτήρισε δύσκολη την υπόθεση του Κριχόβιακ. Ερωτηματικό αποτελεί ο Μάνταλος, για τον οποίο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το μοναδικό κίνητρο παραμονής είναι η είσοδος της ομάδας στην Αγιά Σοφιά. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σου φαίνονται οι περιπτώσεις προπονητών που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής για την ΑΕΚ;

«Δείχνει να μην υπάρχει προσανατολισμός. Η μία περίπτωση με την άλλη δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Δεν λέω, ότι είναι κάποιος καλός ή κακός. Είναι άλλου τύπου προπονητές αυτοί που κοιτά. Δεν κοιτά σε μία συγκεκριμένη κατηγορία προπονητών και από αυτή θα βρει κάποιο πρόσωπο. Άλλο πράγμα ο Γκαρσία, άλλο ο Αλμέιδα, άλλο ο Πελεγκρίνο. Οι δύο τελευταίοι βέβαια λόγω εθνικότητας έχουν κάποια κοινά. Οι άλλοι έχουν διαφορές μεταξύ τους. Δεν είμαι σίγουρος, ότι έχουν ξεκάθαρο μοντέλο προπονητή που ψάχνουν. Αναζητούν έναν προπονητή που να τους κάνει. Άλλα θα δώσει ο ένας, άλλα θα τους δώσει κάποιος άλλος».

Θεωρείς, ότι η ΑΕΚ θα πάει σε πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό;

«Ναι πιστεύω, ότι θα πάμε σε πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Δεν βλέπω πολλούς από όσους είναι βασικοί τώρα να είναι στην ομάδα με τον ίδιο ρόλο. Κάποιοι που είναι φέτος σε περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο θα πάνε ένα κλικ πίσω στην ιεραρχία και κάποιοι θα φύγουν».

Μπορεί η ΑΕΚ να πείσει τον Κριχόβιακ να μείνει και μετά το καλοκαίρι;

«Είναι πολύ δύσκολη περίπτωση. Εννοείται πως τέτοιους παίκτες τους θέλεις. Είναι αναγκαίοι. Όπως και ο Τσούμπερ πρέπει να μείνει. Αυτό δεν το συζητάμε. Δεν έχει η ΑΕΚ την πολυτέλεια να μην παλέψει να τους κρατήσει. Θα ήταν αυτοκτονικό. Του Πολωνού η υπόθεση συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με του Ελβετού. Νομίζω, ότι τον Τσούμπερ θα τον κρατήσει, ειδικά αν κάνει τώρα ένα καλό φινάλε στη σεζόν. Θα κλειδώσει η παραμονή του. Είναι μία μεταγραφή που θα την παλέψει η ΑΕΚ. Κάποτε του Αραούχο ο ερχόμενος ήταν θέμα οικονομικό. Και όπως στην περίπτωση του Λιβάγια, η Ένωση έχει αποδείξει, ότι για μεταγραφή κοντά στα 2 εκατομμύρια, τα δίνει αυτά τα λεφτά. Ειδικά αν την πιστεύει. Θεωρώ, ότι θα είναι πολύ καλύτερος του χρόνου».

Στην άμυνα η ΑΕΚ δείχνει να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εκεί ποιες κινήσεις πιστεύεις ότι θα γίνουν;

«Κανονικά θέλει δύο βασικά στόπερ. Ούτε ο Τζαβέλλας ούτε ο Βράνιες έπιασαν φέτος. Δεν μπορείς να βασιστείς στον Μήτογλου. Δεν είναι έτοιμος να στηριχθεί η ΑΕΚ πάνω του και δεν πρέπει να το κάψουν το παιδί. Πρέπει να είναι τρίτη-τέταρτη επιλογή στο κέντρο και σιγά σιγά να ψήνεται. Δεν πας με βασικό τον Γεράσιμο και παίρνεις μόνο έναν κεντρικό μπακ. Θέλει δύο η ομάδα».

Στα άκρα είσαι ικανοποιημένος με Ρότα-Μοχαμαντί;

«Και εκεί θέλουμε δύο βασικούς. Ο Μισελέν ανασταλτικά έχει πρόβλημα. Ο Ρότα έχει κάνει το ξεπέταγμα. Είναι από τις μεταγραφές που πιστεύαμε λιγότερο. Και όμως εξελίχθηκε σαν τη μόνη που βγήκε βάσει των προσδοκιών και τι απέδωσε στο τέλος. Αλλά τον χρειάζεται για δεύτερο. Πρέπει να υπάρχει ένας παίκτης ένα κλικ πιο μπροστά. Αριστερά κατά τη γνώμη μου θα άλλαζα και Χατζισαφί και Μοχαμαντί. Ο τελευαίος τουλάχιστον να είναι εναλλακτική επιλογή. Πάντως το θέμα του αριστερού μπακ δεν είναι στις μεταγραφικές προτεραιότητες».

Στο κέντρο ποιά είναι τα δεδομένα;

«Με τον Φράνσον δεν ξέρω τί θα γίνει. Ήρθε τον Γενάρη και έχει συμβόλαιο. Δεν ξέρω αν θα πάει σε λογική Νταντσένκο, δηλαδή να τον δώσει δανεικό. Λογικά αυτό θα γίνει. Και με τον Σάκχοφ μπορεί να αδειάσουν δύο θέσεις εκεί. Έτσι θα κληθεί να πάρει δύο χαφ. Ερωτηματικό για μένα είναι και ο Μάνταλος. Νομίζω, ότι θα ψαχτεί να βρει πρόταση και να φύγει. Έχει καταλάβει, ότι δεν θα είναι βασικός. Εκτός και αν μείνει, με τη λογική, ότι θα μπει αρχηγός στην Αγιά Σοφιά, επειδή τράβηξε όλα τα λούκια. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό κίνητρο για να μείνει».

Στην επίθεση χωράει προσθήκη;

«Αν δεν γίνει κάτι με Ανσαριφάρντ, δεν νομίζω να πάρει άλλον κλασικό φορ. Αν πάρει έναν μεσοεπιθετικό τύπου Γκαρσία, ο οποίος μπορεί κατά συνθήκη να παίξει δεύτερο φορ, νομίζω, ότι έτσι καλύπτεται. Αφού έτσι και αλλιώς ένας θα παίζει μπροστά».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιμένει Μπουασό ο Μελισσανίδης - "Κυνηγάει" top προπονητή - Η πρώτη μεταγραφή που ζήτησαν όλοι!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags