Facebook Pixel Σάκης Τσιώλης: Αποκαλύψεις Τσιώλη για ΠΑΟΚ - "Για αυτό προτιμά τον Άκπομ ο Λουτσέσκου"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-26 21:44:00

Αποκαλύψεις Τσιώλη για ΠΑΟΚ - "Για αυτό προτιμά τον Άκπομ ο Λουτσέσκου"

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Τσιώλη για ΠΑΟΚ - "Για αυτό προτιμά τον Άκπομ ο Λουτσέσκου"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο έμπειρος τεχνικός τόσο για τον επαναληπτικό του Δικεφάλου του Βορρά με τον Ολυμπιακό, όσο και για τη νέα ομάδα που ετοιμάζεται να αναλάβει.

Σάκης Τσιώλης: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής και μίλησε για τα νούμερα των επιθετικών του ΠΑΟΚ και την προτίμηση που δείχνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον Τσούμπα Άκπομ, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στους πάγκους για λογαριασμό της Καλαμάτας.

Αν δικαιολογούνται οι αριθμοί των φορ του ΠΑΟΚ: «Ο τρόπος που παίζουν τους δικαιολογεί. Είναι ο τρόπος παιχνιδιού να είναι πρωταγωνιστής ο φορ. Στην Τούμπα οι μέσοι δεν πίεσαν πολύ για να έρθει η μπάλα στην περιοχή και προσπάθησαν να σκοράρουν με πλαγιοκοπήσεις. Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι οι καλύτεροι για μια ομάδα που κυνήγα τίτλους».

Για την προτίμηση Λουτσέσκου στον Άκπομ: «Έχει καθιερώσει γιατί πιέσει και δημιουργεί προϋποθέσεις για τους παίκτες που έρχονται πίσω. Το θέμα είναι ότι δεν παίρνει γκολ από τους πίσω παίκτες».

Αν ταιριάζει η κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη: «Τα χαρακτηριστικά καθορίζουν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο Κάμαρα είναι περιφερειακός, δεν είναι στατικός, την ψάχνει δεξιά κι αριστερά. Το θέμα είναι να υπάρχει παίκτης δίπλα του. Και στον Ελ Αραμπί ερχόταν ο Φορτούνης από πίσω. Αν τραβήξεις πίσω τον Άρη είναι δύσκολο να δημιουργήσει φάσεις. Το πρώτο είναι το στυλ που θέλει ο προπονητής»

Αν αναλαμβάνει την Καλαμάτα: «Ναι, εδώ και δυο χρόνια σκέφτομαι την επιστροφή μου. Μέτρησε ο τρόπος που με προσέγγισαν. Και ήμουν και πριν 18 χρόνια στην ομάδα και ο κόσμος δεν ξέχασε το πέρασμά μου. Μίλησα με τον κ. Πρασσά και μου παρουσίασε ένα ελκυστικό πλάνο για να σχεδιάσουμε μια ομάδα για τη νέα περίοδο. Σαν πρώτος στόχος είναι το πολύ σε 36 μήνες να είναι στη Super League 1. Του είπα το σκεπτικό, ότι στη Super League 2 ότι θέλουμε Έλληνες που ξέρουν την κατηγορία και τη νοοτροπία. Στη Super League 1 αλλάζουν όλα. Πάω σε μια ομάδα που ο κόσμος ήθελε σε γκάλοπ κατά 80% την επιστροφή μου και ο κ. Πρασσάς δείχνει ότι έχει πλάνο και ξεκίνησε από τη βάση για να πέτυχει. Έχει και πολύ κόσμο στο γήπεδο. Κανείς δεν βάζει το χέρι στη φωτιά αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε. Θα παραμείνει κατά 80% το ρόστερ και θα προσπαθήσουμε για την άνοδο».

Αν σε ένα πλάνο όπως της Καλαμάτας υπάρχει χώρος για ταλέντα: «Φυσικά και υπάρχει χώρος και για ταλέντα. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την Ένωση, να κάνουμε αξιολόγηση για τις δυνατότητές τους. Θα πρέπει να έχουν και μυικές ικανότητες για να ανταπεξέλθουν».

Για τη Super League 2: «Πρέπει να δουν το θέμα δεν γίνεται να παίζουν 36 ομάδες και να βγαίνει μια από μπαράζ και η άλλη με πιθανότητες ανόδου 20% για Super League 1. Πρέπει να το δουν αυτό με την κλειστή Super League 1», είπε ο Σάκης Τσιώλης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags