Facebook Pixel Superleague 2: Βέροια και Λεβαδειακός στα μπαράζ ανόδου! - "Καθάρισε" ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ, "τρένο" ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-04-27 17:56:00

Βέροια και Λεβαδειακός στα μπαράζ ανόδου! - "Καθάρισε" ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ, "τρένο" ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Βέροια και Λεβαδειακός στα μπαράζ ανόδου! - "Καθάρισε" ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ, "τρένο" ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΕΚ Β' ολοκλήρωσε τη σεζόν με ισοπαλία (2-2) στην Κηφισιά, ενώ το ματς της Ρόδου με τον Παναθηναϊκό Β' δεν διεξήχθη, αφού οι γηπεδούχοι δεν κατέβηκαν στην αναμέτρηση. Δείτε όλα τα αποτελέσματα της Superleague 2.

Superleague 2: Η Βέροια από τον Α΄ όμιλο και ο Λεβαδειακός από τον Β΄ θα διεκδικήσουν στο μπαράζ ανόδου το εισιτήριο για τη Super League της περιόδου 2022-23. Μετά τη διεξαγωγή της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Super League 2, οι δύο ομάδες «κλείδωσαν» μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλό τους, χάρη στις εκτός έδρας νίκες τους επί του Θεσπρωτού (3-1) και του Καραϊσκάκη Άρτας (3-0), αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του μπαράζ ανόδου ανέρχεται απευθείας στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο ηττημένος θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία, σε νέο μπαράζ με τον 13ο της Super League (Λαμία ή Απόλλων Σμύρνης), που θα ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση των πλέι-άουτ.

Βόρειος Όμιλος:

Με την οριστική κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α΄ όμιλο της Super League 2 και τη διπλή ευκαιρία ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, έφυγε από την Ηγουμενίτσα η Βέροια. Η «βασίλισσα του βορρά» επικράτησε εύκολα 3-1 του Θεσπρωτού, στο πλαίσιο της 33ης (προτελευταίας) αγωνιστικής, και «κλείδωσε» την πρωτιά, αφήνοντας μάλιστα οκτώ βαθμούς πίσω της τη δεύτερη ΑΕΛ, που ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη με 2-0 από τον ΠΑΟΚ Β΄. Η Βέροια εξασφάλισε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 3-0 με τέρματα των Πασά, Κουατένγκ και Μούργου, πριν μειώσουν στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Κωνσταντίνου.

Στη μάχη της παραμονής, ο Ολυμπιακός Βόλου διατήρησε τις μαθηματικές ελπίδες του νικώντας 2-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος (εφόσον μείνει η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών που του έχει επιβληθεί λόγω οφειλών) ακολουθεί τα Τρίκαλα στη Γ΄ Εθνική. «Αλμα» παραμονής έκανε ο Πανσερραϊκός, που νίκησε στην Αριδαία 1-0 τον Αλμωπό και ξεπέρασε την Καβάλα, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Ηρακλή. Μαζί με την ομάδα των Σερρών βρίσκεται και ο Πιερικός, ο οποίος με το 2-2 απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του (έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική) και πλέον εξαρτάται από τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου του πρωταθλήματος της Superleague 2:

Θεσπρωτός-Βέροια                  1-3
ΠΑΟΚ Β΄-ΑΕΛ                       2-0
Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας  2-1
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Β΄          0-1
Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός     0-1
Καβάλα-Ηρακλής                    1-1
Ξάνθη-Απόλλων Πόντου              2-1
Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας     2-2

Ρεπό: Τρίκαλα

Βόρειος Όμιλος:

Με δύο γκολ του Μυτίδη στο πρώτο πεντάλεπτο (!) κι ένα του Πολέτο στο β΄ μέρος, ο Λεβαδειακός νίκησε 3-0 στην Αρτα τον Καραϊσκάκη και «σφράγισε» την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Β΄ όμιλο της Super League 2. Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι Βοιωτοί ξέφυγαν επτά βαθμούς από τη δεύτερη Καλλιθέα (έμεινε στο 0-0 με τον Διαγόρα στη Ρόδο) και πλέον ετοιμάζονται για το μπαράζ ανόδου με τη Βέροια, στην πρώτη από τις δύο ευκαιρίες τους να επανέλθουν στη μεγάλη κατηγορία.

Το αποτέλεσμα στην άρτα οριστικοποίησε παράλληλα τον υποβιβασμό του Καραϊσκάκη, που ακολουθεί τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο στη Γ΄ εθνική. Η ομάδα από το «σμαραγδένιο νησί» δεν κατέβηκε μάλιστα στον προγραμματισμένο αγώνα με τον Παναθηναϊκό Β΄, χάνοντας το ματς με 3-0 «στα χαρτιά».

Για την τελευταία θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό, τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 1/5). Ο Διαγόρας μετά το 0-0 με την Καλλιθέα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, καθώς τον ξεπέρασε ο Ηρόδοτος, που νίκησε στο γειτονικό ντέρμπι 1-0 τον Εργοτέλη, ενώ μεγάλο βήμα παραμονής έκανε και ο Αστέρας Βλαχιώτη, νικώντας με ανατροπή στη Σπάρτη το Αιγάλεω με 2-1. Σε κίνδυνο βρίσκεται και η Ιεράπετρα, που έχασε 2-0 από τα Χανιά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:

Χανιά-ΟΦ Ιεράπετρας            2-0
Διαγόρας-Καλλιθέα              0-0
Αστέρας Βλαχιώτη-Αιγάλεω       2-1
Εργοτέλης-Ηρόδοτος             0-1
Καραϊσκάκης Άρτας-Λεβαδειακός  0-3
Παναθηναϊκός Β΄-Ρόδος          3-0 α.α.
Καλαμάτα-Επισκοπή              5-0
ΑΕΚ Β΄-Κηφισιά                 2-2

Ρεπό: ΑΠΣ Ζάκυνθος 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags