Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Του... έκλεισε το σπίτι στο 108’ - "Μπαμ" Τσόλακ και... κάτω ο Ολυμπιακός - Στον τελικό ο ΠΑΟΚ! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-27 22:44:00

Του... έκλεισε το σπίτι στο 108’ - "Μπαμ" Τσόλακ και κάτω ο Ολυμπιακός - Στον τελικό ο ΠΑΟΚ! (Vid)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Του... έκλεισε το σπίτι στο 108’ - "Μπαμ" Τσόλακ και κάτω ο Ολυμπιακός - Στον τελικό ο ΠΑΟΚ! (Vid)

Στον συγκλονιστικό ημιτελικό του Φαλήρου που κρίθηκε στην παράταση, ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 105', όμως ο Τσόλακ ισοφάρισε σε 1-1 στο 108' και του έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Κάτοχο βρήκε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη σπουδαία πρόκριση και να συναντά στο μεγάλο παιχνίδι της 21ης Μάϊου τον Παναθηναϊκό.

Ματσάρα με φοβερή ένταση και μεγάλες φάσεις ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του «Γ. Καραϊσκάκης», με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μονομαχούν στα ίσια και να έχουν αμφότεροι δύο μοναδικές στιγμές για να πάρουν το ματς. Στην παράταση ο Δικέφαλος βρήκε «χρυσό» γκολ με τον Τσόλακ στο 108', αφού πριν είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι ο Ελ Αραμπί! Εκπληκτικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μοιραίος αποδείχθηκε στο φινάλε ο Μασούρας με τα χαμένα τετ-α-τετ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την πρόθεση να κρατήσει μπάλα και να ορίσει ο ίδιος το ρυθμό, αντίθετα με το τι είχε πράξει μία εβδομάδα πριν στην Τούμπα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έδινε το χώρο στους «ερυθρόλευκους» και τους περίμενε πιο πίσω, καθώς ο Λουτσέσκου πόνταρε στο ότι αρκούσε ένα και μόνο γκολ στην ομάδα του (καθώς ίσχυε το εκτός έδρας γκολ), προκειμένου να βάλει πολύ δύσκολα στους Πειραιώτες. Η πρώτη απόπειρα για ευκαιρία ήρθε στο 2ο λεπτό, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι για τον Μασούρα, όμως η φάση θεωρήθηκε μη γενόμενη ως οφσάιντ.

Στο 11' ξανά ο Ροντρίγκες σέντραρε εξαιρετικά από τα δεξιά, ο Τικίνιο βρέθηκε σε ιδανική θέση στο ύψος περίπου της μικρής περιοχής, αλλά ο Βραζιλιάνος βρήκε «ξυστά» την μπάλα με το κεφάλι και δεν μπόρεσε να της δώσει πορεία προς την εστία. Πέντε λεπτά μετά (σ.σ. 16') ο ΠΑΟΚ βγήκε πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση με τον Άκπομ, ο Λύρατζης έγινε παραλήπτης και πάσαρε στον Μουργκ μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να «σπάει» παράλληλα την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, χωρίς ωστόσο να βρίσκει κανέναν συμπαίκτη του στο σημείο!

Ένα μακρινό σουτ με δύναμη του Μπουχαλάκη στο 26ο λεπτό (σ.σ. πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη) ήρθε να προστεθεί στις τελικές του Ολυμπιακού, σε ένα χρονικό σημείο που οι πρωταθλητές Ελλάδας πίεζαν για το γκολ, έχοντας νέα καλή στιγμή με το τεχνικό σουτ του Καμαρά στο 28'. Στο 41ο όμως λεπτό ήρθε η ευκαιρία του... αγώνα για τους γηπεδούχους. Ο Μασούρας κατέβασε την μπάλα και εκτέλεσε μέσα από την μικρή περιοχή,  με τον Πασχαλάκη ωστόσο να διώχνει ενστικτωδώς με το δεξί πόδι και να κρατάει το μηδέν για τον ΠΑΟΚ, δίχως να αλλάζει κάτι εν συνεχεία μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (0-0).

Με την εκκίνηση στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο μέρος, εμφανίζοντας διάθεση να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να διεκδικήσει με κάπως καλύτερες αξιώσεις το γκολ. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός αναζητούσε κυρίως από τα άκρα να βρει χώρους για να απειλήσει, με τον Μαντί Καμαρά να προσπαθεί ουσιαστικά μόνος του από τον άξονα να δημιουργήσει κάποια ρήγματα, όπως στη φάση του 60' όταν βρήκε φοβερά με το εξωτερικό φάλτσο τον Μασούρα, με τον τελευταίο να ανακόπτεται από τον Ινγκασον πριν προλάβει καν να εκτελέσει.

Η μεγαλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο Φάληρο ήρθε στο 66', όταν ο Μιτρίτσα κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα και σούταρε με το δεξί, για να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ ο Βατσλίκ! Νέα σημαντική ευκαιρία για τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στο 72', με τον Ζίβκοβιτς να κλέβει από τον... απερίσκεπτο Σισέ, να δίνει στον Λύρατζη ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε εν κινήσει, για να πει και πάλι «όχι» ο Βατσλίκ!

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πάρει... φωτιά, με τον Μασούρα να αστοχεί στο 73' σε νέο τετ-α-τετ έπειτα από ωραία πάσα του Τικίνιο και τον Γκάρι Ροντρίγκες στην εξέλιξη της φάσης να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ στον αέρα, αλλά τον Πασχαλάκη να βρίσκεται στη σωστή θέση και να αποκρούει! Στο 83ο λεπτό ο Σοάρες πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς! Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκλεψε στη μεσαία γραμμή από αβίαστη λάθος πάσα του Καρβάλιο, πήγε να κρεμάσει από το κέντρο τον Βατσλίκ που ήταν εκτός εστίας, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να κάνει πίσω βήματα και να προλαβαίνει τελευταία στιγμή πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα! Τα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας δεν επεφύλασσαν περαιτέρω συγκινήσεις, με τον ημιτελικό να οδηγείται πια στην παράταση μετά το 0-0 και στο Φάληρο. Πάντως το δεύτερο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν μακράν το καλύτερο των δύο ημιτελικών.

Στην παράταση ο ΠΑΟΚ έδειχνε πιο «φρέσκος» από τον Ολυμπιακό, κλέβοντας μπάλες και πατώντας πιο συχνά την περιοχή των «ερυθρόλευκων». Καλή ευκαιρία όμως δεν έφτιαχνε. Σε μία προσωπική φάση του Ελ Αραμπί 101' οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαροκινού από τον Πασχαλάκη, με τον Ισπανό διαιτητή του ημιτελικού να υποδεικνύει την παράβαση έπειτα από τη χρήση VAR (σ.σ. είχε δείξει «παίζετε» σε ροή αγώνα). Την εκτέλεση στο 104' ανέλαβε ο ίδιος ο Ελ Αραμπί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πέναλτι α λα Πανένκα!

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Λουτσέσκου τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο και τον Τσόλακ ως παρτενέρ του Ολιβέιρα στην επίθεση. Και αυτός ήταν, εν τέλει, που έμμελε να πετύχει το «χρυσό» γκολ για τον ΠΑΟΚ! Συγκεκριμένα στο 108' ο Σβάμπ έβγαλε φοβερά με το εξωτερικό για τον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος πάσαρε με τη πέφτοντας, με τον Τσόλακ προ κενής εστίας και με ακινητοποιημένο τον Βατσλίκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 του Δικεφάλου! Τεράστια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για τους «ασπρόμαυρους», εκεί όπου θα συναντήσουν τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη συνάντηση της 21ης Μάϊου!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά (111' Κούντε), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (111' Βρουσάι), Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (61' Καρβάλιο), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (75' Αγκιμπού Καμαρά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες, 106' Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62' Μιτρίτσα, 89' Τέιλορ), Άκπομ (72' Ολιβέιρα).

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags