Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φαϊτού Μαουάσα: "Τρία εκατομμύρια για Μαουάσα - Πρότζεκτ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός" - Κίνδυνος... λόγω Άγιαξ
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-30 13:00:00

"Τρία εκατομμύρια για Μαουάσα - Πρότζεκτ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός" - Κίνδυνος... λόγω Άγιαξ!

του Γιώργου Κτενά
"Τρία εκατομμύρια για Μαουάσα - Πρότζεκτ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός" - Κίνδυνος... λόγω Άγιαξ!

"Καλύτερος τεχνίτης από Ρέαμπτσιουκ, δίδυμο την επόμενη σεζόν". Το sportdog.gr παρουσιάζει το νέο όνομα που βρίσκεται στην ερυθρόλευκη λίστα για τα αριστερά της άμυνας. Οι λόγοι που δεν παίζει στο Βέλγιο, η αλλαγή προπονητή και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.

Ολυμπιακός - Φαϊτού Μαουάσα: Τον διεθνή Γάλλο αριστερό μπακ "στέλνουν" στο Λιμάνι ρεπορτάζ από το Βέλγιο, καθώς η καριέρα του στην Μπριζ δεν πηγαίνει καλά και ψάχνεται για να αποχωρήσει.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Βασίλη Τσαπράλη, δημοσιογράφο που παρακολουθεί το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο, προκειμένου να μας μιλήσει για τη θητεία του Μαουάσα στην Μπριζ και αν είναι ένα πρότζεκτ με το οποίο αξίζει να ασχοληθούν οι Πειραιώτες. 

"Παίζει ελάχιστα στη Μπριζ - Σε αμυντικό σύστημα παίζει και προωθημένος - Πρότζεκτ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός"

Βασίλη, ποια είναι η άποψή σου για τον Μαουάσα;

"Tον είχε φέρει το περασμένο καλοκαίρι ο Φελίπ Κλεμάν στην Μπριζ, που προφανώς τον γνώριζε από το γαλλικό ποδόσφαιρο. Με τον Κλεμάν στον πάγκο έπαιζε ο Μαουάσα, αλλά όχι πολύ. Με τον νέο προπονητή, τον Σρόιντερ (που ήταν βοηθός του Κούμαν στην Μπαρτσελόνα), έχει παίξει ελάχιστα. Γενικά είναι γρήγορος παίκτης, λίγο κοντός, αλλά ανεβαίνει τακτικά στην επίθεση".

Σε ποιες άλλες θέσεις μπορεί να αγωνιστεί;

"Σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, δύσκολο ματς γιατί η Μπριζ ήταν σε ζόρικο όμιλο φέτος, μπήκε αλλαγή και ήταν πιο προωθημένος. Σε αμυντικό σύστημα παίζει και πιο μπροστά. Εντάξει, καλό ταλέντο είναι, εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, από τις περιπτώσεις που σχετίζονται με τη Γαλλία και κυνηγάει ο Ολυμπιακός".

"Στα 3 εκατ. η τιμή του - Θυμίζει Ρέαμπτσιουκ - 20 ματς βασικός τη σεζόν"

Φεύγει από την Μπρίζ; Κι αν ναι, για πόσα χρήματα;

"Πρόσφατα είχαν γράψει στο Βέλγιο ότι σκέφτεται να αποχωρήσει, να τον πουλήσουν δηλαδή το καλοκαίρι, γιατί ο προπονητής δεν τον θέλει. Αλλά υπάρχει πιθανότητα ο Σρόιντερ να φύγει για τον Άγιαξ - Εργαζόταν παλιά στις υποδομές του Άγιαξ, στην Μπριζ έχει ρήτρα αποχώρησης 1,5 εκατ. ευρώ και στο Βέλγιο αναφέρουν ότι μπορεί να φύγει για να αναλάβει τον Άγιαξ. Άρα, αν έρθει άλλος προπονητής, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Η Μπριζ, πάντως, τον είχε πάρει για ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι, άρα πόσο φθηνότερα να τον πουλήσει; Ας πούμε 3 αν θελήσουν να τον ξεφορτωθούν".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Περισσότερο από όλους τον Ρέαμπτσιουκ, και στη σωματοδομή κ.λπ. Απλά έχει λίγο καλύτερη τεχνική ο Γάλλος σε σχέση με τον Μολδαβό".

Είναι καλύτερος από τον Ρέαμπτσιουκ; Δηλαδή αν έρθει ο Μαουάσα στην ομάδα, ποιος θα παίζει βασικός;

"Θεωρώ ότι η ομάδα χρειάζεται δύο μπακ πρώτης γραμμής, άρα με αυτούς τους δύο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας. Γιατί φέτος ο Ρέαμπτσιουκ έχει παίξει σε πολλά ματς. Είναι εξελίξιμοι και οι δύο, αν παίζουν από 20-22 ματς ο καθένας στη σεζόν νομίζω ότι είναι πολύ καλά". 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από Ολυμπιακό, "βουίζει η πιάτσα" για ΑΕΚ - Διώχνει κορυφαίο άσο ο Άρης - "Γκρίνια" στον ΠΑΟ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags