Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Αντεπίθεση Μαρινάκη - Αντιπαθητικός αλλά Νο1 στην Ελλάδα ο Λουτσέσκου - Ιστορικό άλμα ο ΠΑΟΚ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-30 17:12:00

"Αντεπίθεση Μαρινάκη - Αντιπαθητικός αλλά Νο1 στην Ελλάδα ο Λουτσέσκου - Ιστορικό άλμα ο ΠΑΟΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Αντεπίθεση Μαρινάκη - Αντιπαθητικός αλλά Νο1 στην Ελλάδα ο Λουτσέσκου - Ιστορικό άλμα ο ΠΑΟΚ"

Οι... φόβοι για το πρωτάθλημα, η κατρακύλα ΑΕΚ-ΠΑΟ και ο Μαρτίνς! Ο ιστορικός διευθυντής τής εφημερίδας Φίλαθλος, Νίκος Καραγιαννίδης, σχολιάζει με τον μοναδικό του τρόπο τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι επιβεβαίωσε η πρόκριση του Δικεφάλου στο Γ. Καραϊσκάκης, γιατί δεν νοιάζει κανέναν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και οι αλλαγές που έρχονται στον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Το απόσταγμα του μεγάλου ντέρμπι Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη ανέλυσε, μέσω του sportdog, ο ιστορικός διευθυντής τής εφημερίδας Φίλαθλος, Νίκος Καραγιαννίδης.

Τι λέει για το ιστορικό άλμα του Δικέφαλου, τη μουρμούρα που υπάρχει για τον Πέδρο Μαρτίνς αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που χαρακτηρίζει Νο1 προπονητή στην Ελλάδα; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Καλύτερος ο ΠΑΟΚ - Δεν ασχολείται κανείς με το πρωτάθλημα - Έγραψε Ιστορία"

"Δεν ασχολούμαι με το ματς, αλλά με το απόσταγμα του αγώνα. Πέρα από ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, εντάξει, αλλά δεν τα εξετάζω αυτά είναι για τους μα@@κες. Σημασία έχει το γεγονός: Ο ΠΑΟΚ όχι απλά απέκλεισε τον Ολυμπιακό αλλά το έκανε μέσα στο σπίτι του, μέσα στο Καραϊσκάκη. Αυτό που δεν αμφισβητείται από εκείνον που παρατηρεί ωμά, ψυχρά, κυνικά είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος νικητής της σεζόν, ουδείς ασχολείται που πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Ν. Καραγιαννίδης, και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Οι ίδιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν δέχονται την ομάδα τους όπως είναι, τα χάλια που έχει. Και έφτασαν στο σημείο, επειδή αυτός είναι ο οπαδός κάθε ομάδας, να τα βάζει με παίκτες, προπονητή κ.λπ. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έγραψε Ιστορία και επιβεβαίωσε το ιστορικό του άλμα να ξεπεράσει την τρίτη και τη δεύτερη ομάδα της Ελλάδας, δηλαδή την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό: Πρώτος είναι ο Ολυμπιακός στα χαρτιά, γιατί έχουν σημασία τα χαρτιά, οι τίτλοι, το βάρος της φανέλας, και δεύτερος αυτή τη στιγμή είναι ο ΠΑΟΚ. Έχει πάρει 4 Κύπελλα στα τελευταία 5 χρόνια και 1 πρωτάθλημα. Αυτά δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του ο οπαδός του ΠΑΟΚ".

"Ο Μαρινάκης θα αποφασίσει για Μαρτίνς - Καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα ο Λουτσέσκου"

Πες μας δύο λόγια παραπάνω για αυτό που θεωρείς ιστορικό άλμα του ΠΑΟΚ;

"Το ιστορικό άλμα του ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2021 μέσα στο ΟΑΚΑ, εναντίον του Ολυμπιακού. Μια ζωή, δεκαετίες ολόκληρες, μας είχαν ζαλίσει οι ΠΑΟΚτσήδες ότι αδικούνται γιατί ο τελικός γινόταν στην Αθήνα και παίζουν με άνισους όρους κ.λπ. Αυτά είναι μα@@ιες, δικαιολογίες, μιζέριες και φάνηκε στον περσινό τελικό. Τη μεγάλη ομάδα δεν την ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα, δεν μένει σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, η άνοδος του ΠΑΟΚ που επιβεβαιώθηκε στο Καραϊσκάκη, οφείλεται στην έλλειψη αγωνιστικής αξίας του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Μια κατρακύλα που έχουν τα τελευταία χρόνια αυτές οι δύο ομάδες"

Υπάρχει ολόκληρη συζήτηση για το Μαρτίνς και την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

"Ήταν ένας μη βιτρινάτος προπονητής στην Πορτογαλία, δεν είχε κάνει τίποτα σπουδαία, αλλά είναι αξιολογος ως άνθρωπος και προπονητής. Και τον πήρε ο Μαρινάκης πριν από 4 χρόνια με 400.000 ευρώ. Του είπαν ότι υπάρχει ένας καλός και εξελίξιμος προπονητής, τον πήρε και του βγήκε. Τον πρώτο χρόνο δεν πήρε πρωτάθλημα, μάλιστα, ενώ δεν είχε πάρει και την προηγούμενη σεζόν πρωτάθλημα ο Μαρινάκης. Για τον Μαρτίνς θα αποφασίσει ο Μαρινάκης, που είναι άνθρωπος που ασχολείται με το αντικείμενο - Με ο,τι καταπιάνεται το γνωρίζει καλά, δεν είναι άνθρωπος που θα χτίσει το σπίτι και θα αράξει. Θα το ξαναχτίσει και θα το ξαναχτίσει, αυτή η είναι η φύση του, δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη του, θα κάνει αντεπίθεση, να το ξέρουν αυτό οι αντίπαλοί του στο ελληνικό πρωτάθλημα". 

Ποια είναι η άποψή σου για τον Λουτσέσκου;

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαροί Ολυμπιακοί, σκεπτόμενοι δηλαδή και όχι σκέτοι οπαδοί, που αναγνωρίζουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα. Αντιπαθητικό άτομο ο Λουτσέσκου, σίγουρα, μα έτσι τον θέλουν οι ΠΑΟΚτσήδες: Να φωνάζει, να διαμαρτύρεται κ.λπ. Είναι μελετηρός, δεν είναι χαρισματικός. Δουλεύει όμως πολύ και έχει ξεπεράσει τον εαυτό του: Από την Ξάνθη τον μάθαμε και έχει γίνει Νο1 στην Ελλάδα".

 

"Οι φοβιτσιάρηδες λένε για το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού - Και να το χάσει ο ΠΑΟΚ δεν τρέχει τίποτα"


Θεωρείς ότι μπορεί να έχει πρόβλημα στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός;

"Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Αλλά το να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είναι κάτι που το λένε οι φοβιτσιάρηδες, πονάνε μήπως χάσουν το πρωτάθλημα και το λένε μήπως ξυπνήσουν και οι παίκτες. Αλλά δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ παικτών και εξέδρας στον Ολυμπιακό και σε καμία ομάδα: ο ποδοσφαιριστής δεν ενδιαφέρεται για να κερδίσει την εξέδρα, είμαστε στη φάση των επαγγελματιών που παίζουν για τον εαυτό τους και όχι για την εξέδρα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έπαιζε στον ΠΑΟΚ πριν από μερικά χρόνια και τώρα παίζει στον Ολυμπιακό. Δηλαδή πριν από μερικά χρόνια έπαιζε για την ιδέα τού ΠΑΟΚ και τώρα για εκείνη του Ολυμπιακού; Δεν υπάρχουν ιδέες, εταιρείες υπάρχουν και καλώς υπάρχουν αλλιώς δεν θα βλέπαμε το ποδόσφαιρο που βλέπουμε, θα είμαστε ακόμα σε πρωτάθλημα γειτονιάς". 

Τέλος, ποιον βλέπεις φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου;

 "Θα στο πω αλλιώς: Και να χάσει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ δεν τρέχει τίποτα, έχει μεγαλύτερη σημασία που κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη χθες".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από Ολυμπιακό, "βουίζει η πιάτσα" για ΑΕΚ - Διώχνει κορυφαίο άσο ο Άρης - "Γκρίνια" στον ΠΑΟ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags