Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο… νέος Τζιοβάνι Ρέινα στον ΠΑΟΚ - Δύο εκατ. για Λάτιν, ντριμπλαδόρο με έκρηξη - Επιλογή Μπότο
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-01 15:00:00

Ο… νέος Τζιοβάνι Ρέινα στον ΠΑΟΚ - Δύο εκατ. για Λάτιν, ντριμπλαδόρο με έκρηξη - Επιλογή Μπότο

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ο… νέος Τζιοβάνι Ρέινα στον ΠΑΟΚ - Δύο εκατ. για Λάτιν, ντριμπλαδόρο με έκρηξη - Επιλογή Μπότο

Αγωνίζεται κυρίως σαν δεκάρι και αριστερός εξτρέμ. Πρόκειται για μία μεταγραφή με τη σφραγίδα του Ζοσέ Μπότο, που έρχεται στην Θεσσαλονίκη με ένα μεγάλο ποσό και αρκετές προσδοκίες. Ποιος είναι ο Νικολά Κουαλιατά;

ΠΑΟΚ: Πριν καν τελειώσει η σεζόν, ο ΠΑΟΚ έριξε την πρώτη μεταγραφική βόμβα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Θεσσαλονικείς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα βρήκαν με τον Νικολά Κουαλιατά από την Μοντεβιδέο με την τιμή αγοράς να φτάνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ήταν από τους πολυτιμότερους της ομάδας του την περσινή σεζόν. Συμπλήρωσε 30 συμμετοχές καταγράφοντας τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ. Τη φετινή σεζόν έχει «φτιάξει» τρία γκολ σε 13 εμφανίσεις του.

Πρόκειται για μία μεταγραφή με τη σφραγίδα του Ζοσέ Μπότο. Ο παίκτης είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών των Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Σε ηλικία 22 ετών, είχε ήδη φορέσει την φανέλα τις ομάδας του σε 72 αγώνες. «Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της Ουρουγουανικής ομάδας», αναφέρει στο Sportdog ο Φάνης Αγριτέλλης.

Ποιά είναι ακριβώς η θέση του; «Στην πατρίδα του αγωνίζεται κυρίως σαν δεκάρι και αριστερός εξτρέμ. Αγωνίζεται και στις δυο θέσεις με την ίδια ευκολία, αν και αποτελεσματικότερος είναι στην πρώτη, αφού σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό μετράει οκτώ ασίστ και τέσσερα τέρματα σε 37 αγώνες, ενώ αντίστοιχα, ως αριστερός πλάγιος επιθετικός έχει μόλις δυο τέρματα και τρεις ασίστ», απαντά ο εκ των διαχειριστών του eyap.gr.

Ποιόν παίκτη θυμίζει ο Κουαλιατά; «Ο τρόπος που αγωνίζεται, οι κινήσεις του, αλλά και το Ιταλικό του DNA (δεύτερη εθνικότητα) θυμίζουν έντονα τα χαρακτηριστικά του Τζιοβάνι Ρέινα της Ντόρτμουντ. Είναι ένας λάτιν παίκτης, ντριμπλαδόρος με απίστευτη έκρηξη στο παιχνίδι του και μια εκπληκτική διορατικότητα που φέρνει φαντασία και αποτέλεσμα στο παιχνίδι. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κατατάσσεται πρώτος στην λίστα με τις προωθημένες πάσες στο πρωτάθλημα, έχοντας περίπου επτά τέτοιες πάσες ανά παιχνίδι», αναφέρει.

Όσον αφορά στην εξωγηπεδική του ζωή, είναι υπόδειγμα επαγγελματία. «Οι πληροφορίες λένε, ότι είναι άκρως εργατικός, ταπεινός, χωρίς να έχει δώσει κανένα δικαίωμα στην Ουρουγουάη. Γνωρίζει ότι το Ιταλικό του διαβατήριο αποτελεί μεγάλο «όπλο» για να εισέλθει, σε αντίθεση με πολλούς συμπαίκτες του που καταλήγουν σε Βραζιλία και ΗΠΑ, αφού λογίζονται ως μη κοινωτικοί», λέει.

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωσή του, όπως αναφέρει ο Φάνης Αγριτέλλης, «στα social media είναι σχεδόν άφαντος, αφού δεν διατηρεί ούτε λογαριασμό Instagram. Έναν λογαριασμό στο Facebook διατηρεί μόνο και αυτός με μόλις 950 φίλους. Είναι και αυτό δείγμα της αφοσίωσης του και του επαγγελματισμού του, αφού προτιμάει να ζει ιδιωτικά και να πετύχει όλα όσα αξίζει χωρίς αντιπερισπασμούς», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φιλία Μαρινάκη-Ραϊόλα, η διαπραγμάτευση με ΠΑΟΚ και το χουνέρι στην ΑΕΚ - Ποια η αιτία θανάτου

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags