Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Γλίτωσε... έμφραγμα ο Ολυμπιακός - Γκολάρα τίτλου στο 98’ - Παραλίγο η αυτοκτονία της 20ετίας!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-01 18:59:00

Γλίτωσε... έμφραγμα ο Ολυμπιακός - Γκολάρα τίτλου στο 98’ - Παραλίγο η αυτοκτονία της 20ετίας!

Sportdog Team
Γλίτωσε... έμφραγμα ο Ολυμπιακός - Γκολάρα τίτλου στο 98’ - Παραλίγο η αυτοκτονία της 20ετίας!

Ένα γκολ του Πορτογάλου στο 8ο λεπτό του αγώνα στο Φάληρο χάρισε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους που συνεχίζουν και κρατάνε απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Έπαιξαν με τη φωτιά οι Ερυθρόλευκοι στο Φάληρο καθώς μπορεί να προηγήθηκαν με 2-0 απέναντι στους Ηπειρώτες, με γκολ των Ελ Αραμπί και Ροντρίγκες όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν στο 80' τον αγώνα στα ίσια με τέρμα του Σνάιντερ, για να έρθει στο 90+8' ο Λόπες να δώσει τη νίκη και την ηρεμία στην ομάδα του.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν πως θέλουν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Λοντίγκιν και τους φιλοξενούμενος να έχουν στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η αρχική πίεση του Ολυμπιακού θα έχει αποτέλεσμα, μιας και μόλις στο 6ο λεπτό θα ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα θα φτάσει στον Ροντρίγκες που θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, όπου θα κοντράρει στον Περέα και θα αλλάξει πορεία με τον Ελ Αραμπί να είναι αυτός που με κεφαλιά θα νικήσει τον Λοντίγκιν και θα κάνει το 1-0. Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να πιέζουν με στόχο να τελειώσουν τον αγώνα όσο πιο νωρίς γίνεται και θα έχουν ακόμα τρεις καλές στιγμές αρχικά με τον Ροντρίγκες να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ενώ στο 15΄ μια απευθείας εκτέλεση του Καρβάλιο θα περάσει άουτ, ενώ ίδια κατάληξη θα έχει και ένα σουτ του Μπουχαλάκη δύο λεπτά μετά.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν θα σταματήσουν να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Ελ Αραμπί στο 25' να κάνει την προβολή, μετά από σέντρα του Ροντρίγκες, από πολύ πλεονεκτική θέση όμως και πάλι η μπάλα  θα περάσει εκτός εστίας. Οχτώ λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν για ακόμα μια φορά όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρβάλιο ο Μπα θα πάρει την κεφαλιά μόνος του όμως ούτε αυτός θα βρει εστία, ενώ ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος θα σουτάρει με την σειρά του, χωρίς και αυτός να απειλεί τον Λοντίγκιν. Τελικά ο Ολυμπιακός θα βρει δίχτυα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Καρβάλιο θα κλέψει την μπάλα και ο Μασούρας θα βγάλει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Ροντρίγκες που θα πλασάρει σωστά και θα κάνει το 2-0. Οι Ηπειρώτες όμως δεν θα ρίξουν… λευκή πετσέτα και στο 45+3', στην πρώτη απειλή τους, θα καταφέρουν να ξαναμπούν στον αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι θα συνεργαστούν άψογα, με τον Γκαρντάφσκι να πασάρει στον Περέα και ο Κολομβιανός με πολύ ωραίο τελείωμα να κάνει το 2-1.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα θα έχει ακριβώς την ίδια εικόνα με τους Πειραιώτες να είναι αυτοί που πίεζαν την άμυνα του ΠΑΣ και τους Ηπειρώτες να θέλουν να χτυπήσουν στην κόντρα και στο 53' μετά από ωραία ενέργεια σε κενό χώρο ο Μπα θα κόψει την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Περέα που ήταν μπροστά σε κενή εστία. Η πρώτη φάση για τους Ερυθρόλευκους στο δεύτερο μέρος θα έρθει στο 57' όταν ο Ρέαμπτσιουκ θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά και τον Ελ Αραμπί να κάνει την προβολή με την μπάλα όμως να περνάει άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι θα βρουν δίχτυα με τον Γκάρι Ροντρίγκες, όμως το γκολ δεν θα μετρήσει μιας και στην αρχή της φάσης ο Ελ Αραμπί θα είναι σε θέση οφσάιντ. Στο 63' ο ΠΑΣ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν μετά από λάθος οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά θα βγουν στην αντεπίθεση, τον Γκαρντάφσκι να βγαίνει τετ α τετ στον Βατσλίκ και να πλασάρει, όμως τον Τσέχο τερματοφύλακα να αποκρούει την προσπάθειά του.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι Ηπειρώτες θα ανεβάσουν την άμυνά τους και θα πάρουν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε τον αγώνα στην ισοπαλία. Αυτό τελικά θα γίνει στο 80' όταν μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά ο Σνάιντερ από δύσκολο σημείο θα κάνει το 2-2. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει με τις αλλαγές του την ομάδα του πιο επιθετική με στόχο να βρεί το γκολ της νίκης στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα στο Φάληρο, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Λοντίγκιν και την άμυνα του ΠΑΣ, εκτός από ένα σουτ του Λόπες στο 90+5' που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ. Τελικά αυτός που θα καταφέρει να δώσει τη νίκη στους Πειραιώτες θα είναι ο Ρόνι Λόπες που στο 90+8' με εκπληκτικό σουτ θα είναι αυτός που θα κάνει το 3-2 διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ και βοηθώντας την ομάδα του να κάνει αποφασιτικό βήμα για τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Σκόρερ: 6' Ελ Αραμπί, 43' Ροντρίγκες, 90+8' Λόπες – 45+3' Περέα, 80' Σνάιντερ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Βρουσάι, Μπα, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (83' Κούντε), Μπουχαλάκης (56' Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (83' Τικίνιο), Μασούρας (73' Ρόνις Λόπες), Ροντρίγκες (83' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πέερσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος (38' Σάλιακας), Στάνκο, Καραχάλιος, Σναϊντερ (84' Οικονομόπουλος), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ (62' Λώλης), Περέα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags