Facebook Pixel Ματσάρα και μοιρασιά στην Τούμπα! Ανώτερη η ΑΕΚ, άντεξε ο ΠΑΟΚ - Ακυρώθηκε γκολ του Τσόλακ
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-01 22:58:00

Ματσάρα και μοιρασιά στην Τούμπα! Ανώτερη η ΑΕΚ, άντεξε ο ΠΑΟΚ - Ακυρώθηκε γκολ του Τσόλακ

του Λάζαρου Γεωργίδη
Ματσάρα και μοιρασιά στην Τούμπα! Ανώτερη η ΑΕΚ, άντεξε ο ΠΑΟΚ - Ακυρώθηκε γκολ του Τσόλακ

Οι Δικέφαλοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφς της Super League!

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, υπό το βλέμμα του επόμενου προπονητή της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τη σουίτα του γηπέδου. Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν πολύ καλά και έχασαν σωρεία ευκαιριών, βρήκαν όμως απέναντί τους έναν πολύ μαχητικό ΠΑΟΚ που είχε (όπως και η αθηναϊκή ομάδα) αρκετές απουσίες.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Άμραμπατ, οι γηπεδούχοι όμως ισοφάρισαν με τον Τσόλακ, του οποίου ακυρώθηκε γκολ στο 6'. Και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να βάλουν το γκολ της νίκης, με τις φάσεις που έκαναν. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με τον Ολιβέιρα. Το παιχνίδι όμως παρά τις ευκαιρίες έληξε ισόπαλο.

Έτσι ο ΠΑΟΚ είναι 2ος και έχει 60 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είναι 5η με 52, στο -2 από τον Παναθηναϊκό (3ος) και στο -1 από τον Άρη (4ος).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λίφτινγκ έκανε στην 11άδα του ΠΑΟΚ έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου λόγω των πολλών απουσιών.Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υπερασπίστηκε τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα βρέθηκαν οι Σάστρε, Μιχάι, Βαρέλα, Τέιλορ. Στην μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Σοάρες, Σβαμπ και λίγο πιο μπροστά τους ο Μουργκ. Στα «φτερά» έπαιξαν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα που ήταν αμφίβολος αλλά πρόλαβε και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσόλακ.

Από πλευράς ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος τοποθέτησε τον Στάνκοβιτς στην εστία με την άμυνα να αποτελούν οι Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Σιμάνσκι με τον Κριχόβιακ και Μάνταλο μπροστά. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Τσούμπερ, στη δεξιά ο Λ. Γκαρσία με τον Άμραμπατ να έχει ρόλο ψευτοεννιαρού.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Βαρέλα (46' Ίνγκασον), Τέιλορ (68' Τέιλορ), Σοάρες (74' Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ, Α.Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (Ολιβέιρα), Τσόλακ (Άκπομ)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86' Φράνσον), Τσούμπερ, Λ.Γκαρσία, Άμραμπατ (90'+2' Ανσαριφάρντ)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ήταν do or die από πλευράς ΑΕΚ, η οποία καίγεται για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να κυκλοφορούν ωραία τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ μαχητικός. Το έδειξε εξ αρχής η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία πίεσε για το γκολ, ο Τσόλακ σκόραρε στο 6' μετά από στημένη φάση, αλλά ο Καμπάκοφ είδε στο VAR ότι είχε κάνει χέρι και δεν το μέτρησε.

Η Ένωση αφού γλίτωσε να δεχτεί γκολ, άδραξε την ευκαιρία ψυχολογικά και βγήκε μπροστά παίζοντας από τα αριστερά. Στο 20' ο Χατζισαφί (πού ήταν από τους διακριθέντες) έκανε πολύ ωραία ποδιά, έδωσε στον Κριχόβιακ, εκείνος στον Άμραμπατ που έπιασε σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να καρφώνεται στην δεξιά, κλειστή γωνία του Πασχαλάκης, ο οποίος είχε ένα ελαφρυντικό, ότι του κάλυπτε το οπτικό πεδίο ο Βαρέλα. Πέντε λεπτά αργότερα η Ένωση βρέθηκε πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα.

Ο Άμραμπατ μετά από εξαιρετική κούρσα έβγαλε με ωραία κάθετη ολομόναχο εντός της αντίπαλης περιοχής τον Γκαρσία, ο οποίος όμως έχασε την ισορροπία του και έτσι χάθηκε μία πολύ καλή στιγμή. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε και αύξησε την πίεσή του προς την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Οι κόποι του καρποφόρησαν στο 27'. Ο Μουργκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Τσούμπερ, έδωσε στον Τσόλακ που με ωραίο πλασέ υπό την πίεση του Σιμάνσκι έγραψε το 1-1. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και να χάνουν και άλλες φάσεις. Στο 34' ο Μιχάι έκοψε σε κόρνερ το μονοκόμματο σουτ του Σιμάνσκι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης έδιωξε την κεφαλιά του Μάνταλου, η μπάλα στρώθηκε στον Άμραμπατ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και αστόχησε αν και ολομόναχος.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο ευκαιρίες στο 44' (εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα πάνω από τα δοκάρια του Στάνκοβιτς) και στο 47' με το φαλτσαριστό σουτ του Ζίβκοβιτς που έφυγε για λίγο άουτ, με την ΑΕΚ να κλείνει τον χορό των ευκαιριών του πρώτου μέρους με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος συνδυάστηκε με τον Κριχόβιακ πήγε να σκάψει τη μπάλα για να τη στείλει στο αντίθετο παραθυράκι της εστίας του Πασχαλάκη, αλλά πήρε πολύ ύψος και έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια επιθετική διάθεση που μεταφράστηκε με το πολύ καλό σουτ του Κριχόβιακ στο 47', το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ να απαντά στο 52' με το μακρινό σουτ του Σάστρε που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. Οι πολλές διακοπές στο παιχνίδι δεν βοήθησαν στον ρυθμό με αποτέλεσμα να ξαναδούμε κάποια αξιόλογη στιγμή πολύ αργότερα.

Στο 67' ο Σιμάνσκι βρήκε πολύ όμορφα τον Τσούμπερ που προσπάθησε να κρεμάσει από μακριά τον Πασχαλάκη, χωρίς όμως να βρει στόχο. Η επόμενη ευκαιρία καταγράφηκε στο 83! Αυτήν τη φορά απείλησε ο ΠΑΟΚ με τον νεοεισελθέντα Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Σβαμπ, εκτέλεσε φαλτσαριστά, με τη μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκαριών.

Στο 89' ήρθε η σειρά της ΑΕΚ να χάσει άλλη μία μεγάλη στιγμή. Ο Λιβάι Γκαρσία έκλεψε, μοίρασε στον Άμραμπατ που έφυγε από δεξιά, σέντραρε με τον Κριχόβιακ να κάνει την προβολή, αλλά ο Ίνγκασον έβαλε στοπ στον Πολωνό, διώχνωντας σε κόρνερ. Αυτή ήταν ήταν και η τελευταία καλή στην αναμέτρηση, με το 1-1 να μένει ως τελικό σκορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags