Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Γλέντι" τίτλου μέσα στην Τούμπα - Ο Ολυμπιακός το σήκωσε με γκολάρες και ανατροπή!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-04 20:56:00

"Γλέντι" τίτλου μέσα στην Τούμπα - Ο Ολυμπιακός το σήκωσε με γκολάρες και ανατροπή!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Γλέντι" τίτλου μέσα στην Τούμπα - Ο Ολυμπιακός το σήκωσε με γκολάρες και ανατροπή!

Πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά γκολ με Λόπες και Ρέαμπτσιουκ, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) στην έδρα του ΠΑΟΚ, κατακτώντας το πρωτάθλημα και μαθηματικά!
 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδας για 47η φορά συνολικά και τρίτη συνεχόμενη είναι ο Ολυμπιακός, μετά από την επικράτησή του επί του ΠΑΟΚ (2-1) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το 10', μπήκε ψυχωμένα στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε την ολική ανατροπή (1-2) μέσα σε 17 λεπτά, σφραγίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα κι απέναντι στον ΠΑΟΚ, που τον είχε "πονέσει" προ ημερών με τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου! Μουργκ, Ρόνι Λόπες και Ρέαμπτσιουκ τα γκολ του αγώνα.

Το ματς

Μπορεί το ντέρμπι στην Τούμπα να ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, ωστόσο σύντομα ο ΠΑΟΚ έμελλε να δώσει άλλο ενδιαφέρον στο ματς. Για την ακρίβεια στο 10ο λεπτό ο Δικέφαλος του Βορρά άνοιξε το σκορ, όταν ο Σοάρες πήρε από τον Λύρατζη στα δεξιά, μπήκε ωραία στην περιοχή νικώντας σε προσωπική φάση τον Μπα και στην παράλληλη μπαλιά που έκανε, ο Μουργκ βρέθηκε στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του ακινητοποιημένου Βατσλίκ! Για άλλη μία φορά φέτος εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός καλείτο να αντιδράσει σε μία εις βάρος του συνθήκη.

Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, με τον Μαντί Καμαρά στο 15' να ανεβαίνει επικίνδυνα από τα δεξιά, όμως η σέντρα που επιχείρησε δεν βρήκε τον Τικίνιο στην περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακά απειλητικός κάθε φορά που έβρισκε χώρο να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Μπα στο 20' να κόβει τελευταία στιγμή τον Τσόλακ, πριν ο Κροάτης φορ βγει σε καθαρό τετ-α-τετ απέναντι στον Βατσλίκ.

Η πιο μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 30', με τον Μαντί Καμαρά να κάνει εντυπωσιακή ατομική ενέργεια μπροστά από τη μικρή περιοχή, να εκτελεί με το κεφάλι, αλλά να αστοχεί οριακά! Γενικώς, μετά το 25ο λεπτό η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε στροφές και έδειχνε ότι ψάχνει κάπως πιο έντονα το γκολ. Το ημίχρονο πάντως ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το προβάδισμα του 1-0 από το 10' με τον Μουργκ.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους οι Πειραιώτες απείλησαν στο 46' με ένα σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες, ρίχνοντας όπως αποδείχθηκε... προειδοποιητική "βολή". Κι αυτό, διότι πέντε λεπτά μετά (σ.σ. στο 51') κι έπειτα από ωραία συνεργασία για τους "ερυθρόλευκους", ο Ρόνι Λόπες έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στην Τούμπα!



Στο 62' μάλιστα ο Ολυμπιακός πέτυχε την ολική ανατροπή! Σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Ροντρίγκες και συνεχίστηκε από τον Λαλά, ο Ρέαμπτσιουκ έγινε αποδέκτης στην αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής, κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε ιδανικά με τη μία, νικώντας τον Πασχαλάκη για το 1-2! Χρειάστηκαν 17 λεπτά στους πρωταθλητές, προκειμένου να φέρουν τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Σε μία προσπάθεια να αντιδράσει, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε από το 63' μέχρι 75' και τους δύο επιθετικούς που είχε διαθέσιμους στον πάγκο (Άκπομ αρχικά και Ολιβέιρα κατόπιν), έτσι ώστε να διεκδικήσει με ό,τι καλύτερο είχε το γκολ (τουλάχιστον) της ισοφάρισης. Οι "ασπρόμαυροι" από το 60ο μέχρι το 70ο λεπτό δημιούργησαν τρεις τελικές με σουτ των Μιτρίτσα (δις) και Ζίβκοβιτς, σε μία απόδειξη της διάθεσης που είχαν για να επιστρέψουν στη αναμέτρηση.

Στο 83' ο Ολιβέιρα έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2, καθώς η γυριστή κεφαλιά του Πορτογάλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ! Ο Ολυμπιακός βρέθηκε λοιπόν με την πλάτη στον τοίχο από το 10' και το τέρμα του Μουργκ, μπήκε ψυχωμένος στην επανάληψη και έκανε την ανατροπή μέσα σε 17 λεπτά, σφραγίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα με το τελικό 2-1 υπέρ του!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (75' Ολιβέιρα), Σοάρες (60' Α. Ζίβκοβιτς), Τσόλακ (63' Άκπομ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (64' Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Α. Καμαρά). Μ. Καμαρά, Ρόνι Λόπες (78' Βρουσάι), Μασούρας (46' Ροντρίγκες), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόσχεση Αλμέιδα σε Τσούμπερ - Γκρίνια παικτών για Γιοβάνοβιτς - Καραμπόλα 33 εκατομμυρίων για Σισέ


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags