Facebook Pixel Champions League: Γι’ αυτό η Ρεάλ είναι Βασίλισσα και η Σίτι... πούπουλο - ΜΥΘΙΚΗ ανατροπή και τελικό για το 14ο! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-05 00:38:00

Γι’ αυτό η Ρεάλ είναι Βασίλισσα και η Σίτι... πούπουλο- ΜΥΘΙΚΗ ανατροπή και τελικό για το 14ο! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γι’ αυτό η Ρεάλ είναι Βασίλισσα και η Σίτι... πούπουλο- ΜΥΘΙΚΗ ανατροπή και τελικό για το 14ο! (Vid)

Η Ρεάλ απέδειξε ότι η φανέλα της ζυγίζει... τόνους στο Champions League, σε αντίθεση με αυτή της Σίτι, η οποία "αυτοκτόνησε" και έχασε μέσα από τα χέρια της μια πρόκριση που έμοιαζε σίγουρη μέχρι 90'!

Με μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, που "σφράγισε" ακόμα μια τεράστια αποτυχία της Μάντσεστερ Σίτι στον θεσμό, τη νίκησε με 3-1 στην παράταση (συνολικό σκορ 6-5) και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό στο Παρίσι (28/5), όπου θα διεκδικήσει το 14ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της ιστορίας της κόντρα στη Λίβερπουλ.

Οι Άραβες ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα κατακτήσουν ούτε φέτος το πολυπόθητο τρόπαιο, καθώς παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν ξοδέψει είδαν για ακόμα μια φορά την ομάδα του Γκουαρδιόλα να λυγίζει στα δύσκολα. Η Σίτι προηγήθηκε με τον Μαχρέζ στο 73' και κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν κατέρρευσε.

Ο Ροντρίγκο έγινε ο ήρωας της Ρεάλ, σκοράροντας δύο φορές (90', 90+2') για να στείλει το ματς στην παράταση, ο Μπενζεμά ολοκλήρωσε την ασύλληπτη ανατροπή με πέναλτι στο 95', ο εκπληκτικός Κουρτουά επενέβη όποτε χρειάστηκε και οι Μαδριλένοι έριξαν νοκ άουτ και τη Σίτι, όπως ακριβώς είχαν κάνει σε Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι!

Το ματς

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε δύο φορές με τον Μπενζεμά (4', 12') που όμως δεν είχε καλά τελειώματα και έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα σουτ του Ντε Μπρόινε που μπλόκαρε ο Κουρτουά στο 15' ήταν η πρώτη φάση της Μάντσεστερ Σίτι, για να απαντήσει η Ρεάλ με τον Βινίσιους να σουτάρει ψηλά άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (18').

Μετά το 20' η Σίτι πήρε τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να σκοράρει τόσο στο 20', όταν ο Κουρτουά έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Σίλβα, όσο και στο 23', όταν ο Ζεσούς σημάδεψε ελάχιστα άουτ με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ. Ο Κουρτουά γλίτωσε ξανά τη Ρεάλ στο 40', επεμβαίνοντας σε ωραίο σουτ του Φόντεν.

Η Ρεάλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Βινίσιους δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Αντσελότι, αστοχώντας σε ανεπανάληπτη ευκαιρία προ κενής εστίας, δέκα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου.

Με εξαίρεση μια φάση με πρωταγωνιστές Μόντριτς και Βινίσιους στο 52', η Ρεάλ έμοιαζε προβλέψιμη και ανήμπορη να απειλήσει. Το παιχνίδι κυλούσε με ρυθμό που βόλευε απόλυτα τη Σίτι, η οποία άρχισε να βρίσκει χώρους. Στο 73ο λεπτό οι Άγγλοι φάνηκε να... αγκαλιάζουν την πρόκριση, καθώς ο Μαχρέζ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του στην αντεπίθεση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουρτουά στην κλειστή του γωνία για το 1-0. Η Σίτι προηγούταν πλέον με 5-3 στο συνολικό σκορ και η Ρεάλ έψαχνε δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Κοινώς... ένα θαύμα!

Ο Γκρίλις έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με διαφορά λίγων δευτερολέπτων (87') για το 2-0 και η Σίτι το πλήρωσε πολύ ακριβά. Ο Ροντρίγκο, που είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 68', ισοφάρισε σε 1-1 για τη Ρεάλ με προβολή από τη μικρή περιοχή στο 90', το ένθερμο κοινό του "Μπερναμπέου" άρχισε να πιστεύει στην ανατροπή και η Μάντσεστερ Σίτι τα είχε χαμένα. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα δύο λεπτά αργότερα, με τον Καρβαχάλ να βγάζει εξαιρετική σέντρα και τον Ροντρίγκο να πιάνει ολομόναχος την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 στο 92'!

Ο Έντερσον έσωσε τη Σίτι με μεγάλη απόκρουση στο 93' και αρνήθηκε στον Ροντρίγκο ένα τρίτο γκολ, στο 94' ο Φόντεν σούταρε ελάχιστα άουτ για τους Άγγλους και το θρίλερ του ημιτελικού συνεχίστηκε στην παράταση.

Από την αρχή του έξτρα χρόνου φαινόταν πως η Ρεάλ είχε ξεκάθαρο ψυχολογικό αβαντάζ κόντρα στη διαλυμένη ψυχολογικά Μάντσεστερ Σίτι, που ψαχνόταν στο γήπεδο. Ο Μπενζεμά σούταρε πάνω στον Έντερσον από θέση βολής στο 91', αλλά ηταν πρωταγωνιστής στη φάση που έκρινε τον ημιτελικό. Ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι από τον Ντίας και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος (95'), για το 3-1, που προκάλεσε ντελίριο στην εξέδρα!

Στο 105+2' ο Κουρτουά έκανε μια ακόμα σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Φόντεν, ενώ ο Φερναντίνιο στη συνέχεια έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή από τη μικρή περιοχή. Παρά την πίεση που άσκησε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η Σίτι δεν κατάφερε να φτιάξει ούτε μία "καθαρή" ευκαιρία για γκολ, με αποτέλεσμα το 3-1 να μείνει μέχερι τέλους και η Ρεάλ να πανηγυρίσει μια ακόμα επική πρόκριση!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags