Facebook Pixel Διπλό με Άοσμαν ο Ιωνικός στο Περιστέρι! Λευκή ισοπαλία στο Παναιτωλικός-Βόλος
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-07 22:04:00

Διπλό με Άοσμαν ο Ιωνικός στο Περιστέρι! Λευκή ισοπαλία στο Παναιτωλικός-Βόλος

Sportdog Team
Διπλό με Άοσμαν ο Ιωνικός στο Περιστέρι! Λευκή ισοπαλία στο Παναιτωλικός-Βόλος

Η ομάδα της νίκης επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου, ενώ στο Αγρίνιο οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 0-0.

Με ένα υπέροχο φάουλ στο 68ο λεπτό του Αίας Αοσμαν, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, ο Ιωνικός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική των Play Out του πρωταθλήματος της Super League. Είχαν την ευκαιρία να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι του Κρις Κόουλμαν, ωστόσο το πέναλτι του Ευθύμη Κουλούρη στο 78΄ σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού της εστίας του Νέιτς Βίντμαρ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό κι εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο 11΄, μάλιστα, ακυρώθηκε - με τη χρήση του VAR - γκολ του Κουλούρη, καθώς ο φορ του Ατρόμητου χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθειά του να σκοράρει. Ο πρώην φορ της Τουλούζ απείλησε και στο 25΄ με το κεφάλι, ενώ η «απάντηση» του Ιωνικού ήταν ένα καλό σουτ του Γιώργου Μύγα στο 42΄ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ανδρέα Γιαννιώτη.

Σαφώς πιο συναρπαστικό το δεύτερο μέρος. Ένα καλό σουτ του Ντάλσιο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Γιαννιώτης στο 62΄, ενώ αυτό του Χουάν Μουνίθ τρία λεπτά μετά πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Βίντμαρ. Στο 68΄, όμως, με το υπέροχο φάουλ του Αοσμαν, ο οποίος έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και 11 ασίστ, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού άνοιξε το σκορ. Ο Ροτζέριο Τουράμ αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 74΄ και παραλίγο να το πληρώσει ο Ιωνικός, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κουλούρη από τον Βίντμαρ. Ωστόσο, ο Έλληνας επιθετικός «σημάδεψε» τη ρίζα της δεξιάς δοκού, χάνοντας την ευκαιρία να φτάσει τα 40 γκολ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ατρόμητου.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ιωνικό να φτάνει τις οκτώ νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια του και να ανεβαίνει - έστω και προσωρινά - στην πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: Καστελάνο - Κάνιας

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Κιβρακίδης, Έρλινγκμαρκ, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Σάλομον, Καρτάλης (72΄ Μπεντινέλι), Ροτάριου (72΄ Αλιμπεκ), Μουνίθ, Κουλούρης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Βίντμαρ, Τσιριγώτης (90+3΄ Βαφέας), Ντάλσιο (90+4΄ Πογκοσιάν), Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (46΄ Αοσμαν), Κάνιας, Λένις (89΄ Καμπράλ), Μάντζης (46΄ Τουράμ).

* Στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου βρέθηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μαζί με έναν εκ των βοηθών του, τον πρώην τερματοφύλακα Ντάνιελ Μάριο Βέγκα, αλλά και τον μάνατζέρ του.

Παναιτωλικός – Βόλος 0-0

Σε μία αναμέτρηση δίχως βαθμολογικό κίνητρο, Παναιτωλικός και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play Out του πρωταθλήματος της Super League. Καλύτερη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για να «νικήσει» τον Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος κράτησε το βαθμό για τους Θεσσαλούς του Κώστα Μπράτσου που παρατάχθηκαν με μόλις 15 παίκτες.

Σαφώς ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του αγώνα. Μάλιστα, στο 12΄ ο Μπόρις Κλέιμαν χρειάστηκε να κάνει εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά-ψαράκι του Νίκου Βέργου. Δέκα λεπτά μετά, ο Βέργος «νίκησε» τον τερματοφύλακα του Βόλου, ωστόσο, προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή, την απομάκρυνε ο Τάσος Τσοκάνης. Στη μοναδική καλή στιγμή των Θεσσαλών στο πρώτο μέρος, ο Τομ φαν Βέερτ σούταρε ψηλά από πλεονεκτική θέση, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κλέιμαν σταμάτησε ξανά τον Βέργο.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά του δεύτερο ημιχρόνου, με τους Ζεάν Μπαριέντος και Νικολάι Άλχο να απειλούν την εστία του Γιάννη Ανέστη. Μετά το δεκάλεπτο οι Αγρινιώτες πήραν και πάλι τον έλεγχο, ειδικά έπειτα και από την είσοδο του Νίκου Καρέλη. Φρεντερίκο Ντουάρτε (63΄) και Ντέιμπι Φλόρες (65΄) δοκίμασαν τα πόδια τους σε διάστημα τριών λεπτών, ενώ ο Κλέιμαν αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Ναντρέι Νταγκό στο 72΄. Κι αφού σταμάτησε και τον Καρέλη στο 87ο λεπτό κι αφού η σέντρα-σουτ του Ντουάρτε σταμάτησε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δυο ομάδες να παραμένουν ισόβαθμες στους 37 βαθμούς.

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Κίτρινες: Αποστολάκης - Γκουλέν, Κλέιμαν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (80΄ Λουί), Λάρσον, Αντούνες, Περέιρα, Φλόρες, Μάρτενσον (86΄ Μπαρμπόσα), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (60΄ Νταγκό), Μπελεβώνης (61΄ Καρέλης), Βέργος.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Σιέλης, Τριανταφύλλου (63΄ Ριένστρα), Γκουλέν, Αλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεταξάς (83΄ Λογαράς), Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Ροσέρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags