Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ: Δεν σηκώνει... κεφάλι ο ΠΑΟΚ - "Πνίγηκε" και στα Γιάννενα και τώρα... τρέχει
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-08 19:58:00

Δεν σηκώνει... κεφάλι ο ΠΑΟΚ - "Πνίγηκε" και στα Γιάννενα και τώρα... τρέχει

Sportdog Team
Δεν σηκώνει... κεφάλι ο ΠΑΟΚ - "Πνίγηκε" και στα Γιάννενα και τώρα... τρέχει

Νέα ήττα για το σύνολο του Λουτσέσκου, αυτή τη φορά στα Γιάννενα, με την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος να είναι πλέον στον... αέρα και τον Δικέφαλο να μην μπορεί να κερδίσει για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ: Συνεχίζει να... βυθίζεται ο Δικέφαλος του Βορρά που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε στα Γιάννενα και μάλιστα οι Ηπειρώτες, που είδαν δύο γκολ του Περέα να ακυρώνονται σαν οφσάιντ, να παίρνουν τελικά τη νίκη με 1-0 με τέρμα του Σνάιντερ στο 77'.  Με αυτό το αποτέλεσμα το σύνολο του Λουτσέσκου φτάνει τα 9 παιχνίδια χωρίς νίκη, με την τελευταία να είναι στις 20 Μαρτίου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, και πλέον η δεύτερη θέση που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν... δεδομένη να τίθεται υπό αμφισβήτηση. 

Το ματς:

Ο αγώνας στα Γιάννενα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που απείλησαν πρώτοι την εστία του Πασχαλάκη από στημένη φάση, μόλις στο 4ο λεπτό. Μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Κάργας πήδηξε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν θα πάει προς την εστία περνώντας άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το πρώτο δεκάλεπτο θα ανεβάσει τον ρυθμό του και παίζοντας κατά κύριο λόγο από τα αριστερά με τον Μουργκ, προσπαθούσε να βρει χώρους στην άμυνα των Ηπειρωτών. Οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να βρουν δίχτυα στο 23', όταν μετά από σέντρα του Σάλιακα και σουτ από τους Σνάιντερ και Γκαρντάφσκι που θα κοντράρουν, η μπάλα θα φτάσει στον Περέα που θα νικήσει τον Πασχαλάκη και θα κάνει το 1-0, όμως μετά από χρήση VAR το γκολ θα ακυρωθεί για οφσάιντ του Κολομβιανού φορ.

Από την στιγμή αυτή οι Ηπειρώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν την κατοχή της μπάλας και μάλιστα στο 33' θα απειλήσουν ξανά με Ντομίνγκεθ και Σάλιακα, όμως τα σουτ τους θα κοντράρουν σε αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας θα συνεχίσει να μην έχει καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μην μπορεί, λόγω και των πολλών απουσιών να μην μπορεί να δημιουργήσει, ενώ αντίθετα όποτε οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην κόντρα οι αμυντικοί των Ασπρόμαυρων κατάφερναν να αποσοβήσουν τους κινδύνους. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Λουτσέσκου θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Σάστρε θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μιτρίτσα να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, με τον Σάλιακα να διώχνει όμως η μπάλα θα καταλήξει στον αμαρκάριστο Ολιβέιρα που θα την στείλει άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα με τους παίκτες του Δικεφάλου να έχουν την κατοχή της μπάλας και να δείχνουν διάθεση να απειλήσουν την άμυνα των Ηπειρωτών και τους γηπεδούχους να θέλουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση, στο 53',  μετά από σέντρα του Σάλιακα ο Περέα θα πάρει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Η πίεση που ασκούσαν ψηλά οι παίκτες του Μεταξά θα δυσκολέψει τους φιλοξενούμενους στην  ανάπτυξή τους κάτι που τους έκανε να παίρνουν εύκολα την μπάλα και μάλιστα στο 62΄θα καταφέρουν να βρουν δίχτυα όμως και πάλι το τέρμα θα ακυρωθεί ως οφσάιντ. Ο Σάλιακας θα βρει τον Περέα, που μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια να νικήσει με σουτ τον Πασχαλάκη, όμως μετά τη χρήση VAR και πάλι το γκολ δεν θα μετρήσει με τον Κολομβιανό να είναι εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Με την είσοδο και του Άκπομ ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει να γίνει πιο επιθτικός, όμως αυτοί που θα βρουν δίχτυα θα είναι η γηπεδούχοι. Στο 77' μετά από γρήγορη ανάπτυξη των παικτών του Μεταξά ο Σάλιακας θα γυρίσει την μπάλα στον Πίρσμαν, ο οποίος θα κάνει την παράλληλη μπαλιά με τον Πίρσμαν να βγαίνει στην πλάτη του Σάστρε και να κάνει με πλασέ το 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά ο οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν, όταν ο Μουργκ θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά, όμως την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Λοντίγκιν. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίζουν να διαχειρίζονται άψογα το υπόλοιπο του αγώνα στα Γιάννενα, μην αφήνοντας στους παίκτες του Λουτσέσκου την ευκαιρία να γίνουν απειλητικοί με 1-0 να παραμένει μέχερι το τέλος του αγώνα.

Σκόρερ: 77' Σνάιντερ

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι (46' Λιάσος), Ντομίνγκεθ (46' Κύρκος (90+2' Παντελάκης)), Περέα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (55' Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (78' Σοάρες),  Μιτρίτσα (64' Άκπομ), Μουργκ, Ολιβέιρα (55' Τσόλακ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags