Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Βούλωσε στόματα" ο Ολυμπιακός - Μαγνήτη ο Μπαγκαλιάνης, εξαιρετικός Κίτσος - Απορίες για Μαρτίνς
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-08 23:43:00

"Βούλωσε στόματα" ο Ολυμπιακός - Μαγνήτη ο Μπαγκαλιάνης, εξαιρετικός Κίτσος - Απορίες για Μαρτίνς

του Παναγιώτη Νικολάου
"Βούλωσε στόματα" ο Ολυμπιακός - Μαγνήτη ο Μπαγκαλιάνης, εξαιρετικός Κίτσος - Απορίες για Μαρτίνς

Ποιοι... κέρδισαν το στοίχημα και η κλάση που δεν κοιτάει χρόνια! Οι Πειραιώτες κόντρα σε όσους έβλεπαν... σίγουρη νίκη του Άρη, γύρισαν με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη και ο Πορτογάλος προπονητής έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια και την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από την έδρα του Άρη, ο οποίος "καιγόταν" για το τρίποντο. Αποτέλεσμα που αφενός έκανε τον Πέδρο Μαρτίνς να χαμογελά για τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι αναπληρωματικοί και νεαροί παίκτες που παρέταξε και αφετέρου... βούλωσε στόματα. Πολλοί μιλούσαν για "φιλικό" και "σίγουρο άσσο" τις προηγούμενες ημέρες, ακόμα περισσότεροι εξέφρασαν σιγουριά για αυτό μόλις έγινε η "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα, αλλά εν τέλει... πήγαν κουβά.

Στον αγωνιστικό τομέα, η νεανική και ανομοιογενής ομάδα των Ερυθρολεύκων στάθηκε εξαιρετικά στο γήπεδο και περιόρισε δραστικά όλα τα ατού των αντιπάλων της. Περισσότερο από όλους εντυπωσίασε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, αφού οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Πέτρος Μπαγκαλιάνης πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση.

Πόσοι άραγε περίμεναν ότι ο Αβραάμ θα έπαιζε 90 λεπτά και πραγματικά θα έμοιαζε να βρίσκεται... παντού στο γήπεδο. Το στατιστικά της Super League κατέγραψαν 4 κλεψίματα και ισάριθμε επεμβάσεις από τον έμπειρο αμυντικό, αριθμοί που φανερώνουν το πόσο πληθωρική ήταν η παρουσία του. Με τέτοια απόδοση, ποιος μπορεί να αδικήσει τον Πέδρο Μαρτίνς, που επιμένει να ζητά ανανέωση στο συμβόλαιο του Παπαδόπουλου; Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον έτερο "γερόλυκο", Ματιέ Βαλμπουενά, που έπαιξε ως αλλαγή και ήταν εξαιρετικός. Παρά τα 38 του χρόνια, η κλάση δεν κρύβεται.

Δίπλα στον ηγέτη Παπαδόπουλο μπορεί να μάθει πολλά ο Μπαγκαλιάνης, ένας νεαρός αμυντικός που εντυπωσιάζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού Β' και πήρε την ευκαιρία που άξιζε από τον Μαρτίνς. Όχι απλά την εκμεταλλεύτηκε, αλλά έμοιαζε να έχει... μαγνήτη στο σώμα του, αφού παρενέβη με καθοριστικά τάκλιν και προβολές σε τουλάχιστον πέντε επικίνδυνες επιθέσεις του Άρη.

Ο Τζολάκης έπαιξε μετά από καιρό και επέδειξε αξιοθαύμαστη ωριμότητα και ηρεμία κάτω από τα δοκάρια, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κίτσος ήταν εξαιρετικός στα αριστερά της άμυνας και σε καμία περίπτωση δεν θύμισε 18χρονο παίκτη. Ο Κανέ έκανε τα βασικά μεν, με ιδιαίτερη επιτυχία δε, και όσο περνά ο καιρός δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύτιμο ρολίστα στον άξονα.

Αρκετά ανεβασμένος ήταν ο Κούντε, αν και δεν έλειψαν οι επιπολαιότητες σε ορισμένες φάσεις, ενώ οι μόνοι από τους "καινούργιους" που δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν ήταν οι Φαντιγκά και Βρουσάι, δηλαδή οι δύο εξτρέμ. Έχουν βέβαια το ελαφρυντικό πως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να επιτεθεί ιδιαίτερα στο ματς, ώστε να "λάμψουν" οι μεσοεπιθετικοί του.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η αποψινή νίκη προκάλεσε και ορισμένες απορίες στους οπαδούς σχετικά με το γιατί ορισμένοι παίκτες από αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα στον Άρη ήταν... χαμένοι τόσο καιρό. Για παράδειγμα, στις λίγες εμφανίσεις του μέχρι στιγμής ο Μπαγκαλιάνης έχει αποδειχθεί πιο σταθερός από τον μέτριο φετινό Μπα, ενώ ο Κανέ εμφανίστηκε από το... πουθενά για 57 λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έκτοτε δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο μέχρι απόψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αποφάσισε ο Κλοπ για Τσιμίκα - Δεν θα τον χαρίσει η Λίβερπουλ - Ευκαιρία για τα μεγάλα κλαμπ..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags