Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ραζβάν Λουτσέσκου: Σε… απόγνωση ο Λουτσέσκου, 10 εκτός - "Δώρο" από Πάμπλο Γκαρσία - Κίνδυνος για τη νέα χρονιά!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-09 14:36:00

Σε… απόγνωση ο Λουτσέσκου, 10 εκτός - "Δώρο" από Πάμπλο Γκαρσία - Κίνδυνος για τη νέα χρονιά!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Σε… απόγνωση ο Λουτσέσκου, 10 εκτός - "Δώρο" από Πάμπλο Γκαρσία - Κίνδυνος για τη νέα χρονιά!

Ποιον Έλληνα "δεν βλέπει" ο Ρουμάνος, παρότι δεν έχει παίκτες; Ο Δικέφαλος βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και ελπίζει περισσότερα στα στραβοπατήματα των αντιπάλων του για να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Τι σκέφτεται να κάνει ο Ραζβάν μέχρι τον τελικό και το ρεπό που προκάλεσε αίσθηση.

Σε αγωνιστικό και πνευματικό αδιέξοδο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ καθώς για την ώρα οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν καθόλου ενέργεια και τα θετικά για την ομάδα είναι μόνο από τα αποτελέσματα των άλλων! Για παράδειγμα, το γεγονός ότι δεν κέρδισαν οι ομάδες που είναι κάτω από αυτόν στα παιχνίδια της Κυριακής...

Μάλιστα, έμειναν εκτός άλλοι τρεις παίκτες, οι δύο με μυϊκά (Λυρατζης και Ίνγκασον) ενώ η ίωση άφησε στα πιτς τον Ζίβκοβιτς. Συνολικά είναι 10 παίκτες εκτός, κάτι που σημαίνει ότι αφενός δεν υπολογίζονται αφετέρου επιβαρύνονται και οι υπόλοιποι. Για παράδειγμα ο Μουργκ έχει επιβαρυνθεί πολύ (άσχετα από την αξία του για την 11άδα), καθώς έχει παίξει πάνω από 40 ματς φέτος!

Τι μπορεί να κάνει τώρα ο Λουτσέσκου; Τίποτα! Μόνο να επενδύσει στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, κι αυτός ήταν ο λόγος που μάζεψε τους παίκτες του στα αποδυτήρια στους Ζωσιμάδες, για να τους τονώσει την ψυχολογία. Γιατί σωματικά δεν μπορεί να τους βοηθήσει κανείς.

Κι εδώ υπάρχει ένα ακόμα πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ: Πώς θα παρουσιαστούν μετά από τέτοια καταπόνηση οι παίκτες του την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο; Γιατί ο Ζίβκοβιτς, για παράδειγμα, που και την επόμενη σεζόν υπολογίζεται για βασικός, μετά από όλη αυτή την καταπόνηση πώς θα είναι; Το ίδιο ισχύει για Ίνγκασον, Λύρατζη, Τσιγγάρα, Κούρτιτς και μια σειρά ακόμα ποδοσφαιριστών.

Η κουβέντα που έχει ανοίξει στον Δικέφαλο τις τελευταίες μέρες αφορά πόσο αντέχουν στον πόνο οι Μπισεσβαρ και Βιεϊρίνια (καθώς τα γόνατά τους είναι επιβαρυμένα), για να φανεί ποιοι θα παίξουν στο ντέρμπι με τον Άρη.

Τι είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να κάνει ο Λουτσέσκου; Να πάρει παίκτες από τη β΄ ομάδα που θα μπορούσαν να σταθούν στην πρώτη ή, έστω, να αξιοποιήσει όσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν στο ρόστερ: Δηλαδή την εξής μία, τον Κούτσια που ακόμα δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Θα άλλαζε κάτι; Πιθανότατα όχι, αλλά θα μπορούσε να βάλει φρέσκα πόδια μεσοεπιθετικά και να έχει, αν μη τι άλλο, ενέργεια στο παιχνίδι του. Γιατί κάποια στιγμή φτάσαμε να δουμε και τον Άκπομ αριστερό εξτρέμ για στηθεί η 11άδα στη διάρκεια του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ρουμάνος προπονητής έδωσε για μια ακόμα φορά ρεπό στους παίκτες του μετά από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ (κάτι που είναι ασυνήθιστο όταν τα ματς είναι Κυριακή-Τετάρτη, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;) και ελπίζει ότι με το να τονώσει την ψυχολογία σε εκείνους που έχουν μείνει πίσω, θα καταφέρει στα παιχνίδια που απομένουν και στον τελικό του Κυπέλλου να εμφανιστεί δυνατός, με ενέργεια και χωρίς άλλα προβλήματα.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευθύνη Λουτσέσκου ο τραγικός ΠΑΟΚ - Εμπαπέ ο Περέα - Καμπανάκι για Κύπελλο και Ch. League

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags