Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πολύ προβληματισμένος ο Λουτσέσκου - Τι είπε στα αποδυτήρια - Αυτοκριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-10 17:28:00

Πολύ προβληματισμένος ο Λουτσέσκου - Τι είπε στα αποδυτήρια - Αυτοκριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Πολύ προβληματισμένος ο Λουτσέσκου - Τι είπε στα αποδυτήρια - Αυτοκριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Τέσσερις “στροφές” πριν από το φινάλε της σεζόν και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αγωνιστικό “τέλμα”. Απομένουν τρία παιχνίδια για τα πλέι οφ συν τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου η ομάδα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο, να κατακτήσει το τρόπαιο. 

ΠΑΟΚ: Τέσσερις “στροφές” πριν από το φινάλε της σεζόν και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αγωνιστικό “τέλμα”. Απομένουν τρία παιχνίδια για τα πλέι οφ συν τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου η ομάδα έχει έναν ξεκάθαρο στόχο, να κατακτήσει το τρόπαιο. Όμως το ερώτημα είναι, εάν οι παίκτες, ο προπονητής, όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των τεσσάρων αγώνων που απομένουν, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού.

Η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, ήταν αποκαρδιωτική. Ναι, απουσίαζαν 10 βασικοί παίκτες, όμως όσοι αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στην ομάδα. Έχασαν κατά κράτος από τους αντιπάλους τους, που αμείβονται σαφέστατα με λιγότερα χρήματα. Και παρότι δεν διεκδικούν την έξοδό τους στην Ευρώπη, έδειξαν πως είχαν μεγαλύτερη θέληση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στα αποδυτήρια του Δικεφάλου το κλίμα ήταν βαρύ. Το παραδέχθηκε ο Λουτσέσκου στις δηλώσεις του, προκύπτει και από το ρεπορτάζ πως έγιναν συζητήσεις για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας, ειδικά από το αυριανό ματς με αντίπαλο τον Άρη. Εννέα ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Και εάν ξεχάσουν οι παίκτες του, την νίκη, πως θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στις 21 Μαϊου; Πως θα διασφαλίσουν την δεύτερη θέση;

Ναι, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε και μαθηματικά την συμμετοχή του στην Ευρώπη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ειδικά μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα, όμως αυτό δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν. Άλλωστε εδώ και δεκαετίες, ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο βγαίνει στην Ευρώπη.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ χάρισε το Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, είναι να βγει δεύτερος. Υποτίθεται η προσπάθεια θα επικεντρώνονταν στην μείωση της διαφοράς από τον πρώτο. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Απεναντίας που η διαφορά αυξάνεται.

Πάμε και στα ουσιαστικά. Ο Λουτσέσκου ζήτησε από τους παίκτες να βγάλουν ένταση, να δείξουν στο τέλος ότι μπορούν. Είπε ξεκάθαρα πως δεν είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις ορισμένων. Όμως, τώρα στο φινάλε, μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Η αρχή πρέπει να γίνει στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ έχει 60 βαθμούς. Ο Άρης 53. Δεν έχει σημασία όμως μόνο η βαθμολογία που αναφέραμε. Ο Δικέφαλος έχει ανάγκη να κερδίσει την φετινή σεζόν τον αντίπαλό του. Μέχρι τώρα, δεν τα κατάφερε. Και αυτό συνιστά πρόβλημα.

Οι παίκτες παραδέχονται πως πρέπει να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας: “Εμείς φταίμε. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”, έλεγαν ορισμένοι.

Ένας εκ των βασικών παικτών συμπλήρωνε: “Δεν μπορώ να δεχθώ, πως μία ομάδα με τόσο ποιοτικούς παίκτες, παρά τις απουσίες, δεν μπορεί να σκοράρει. Δεν μπορεί να πετύχει γκολ. Το θεωρώ αδιανόητο”.

Ένας άλλος παίκτης έλεγε: “Δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση. Να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να πάρουμε το Κύπελλο”.

Γενικότερα το “πνεύμα” που κυριάρχησε, στις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ήταν ενωτικό, αλλά και απολογιστικό. Από το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη, πρέπει ο ΠΑΟΚ πάση θυσία να κερδίσει. Αυτό το λένε στα αποδυτήρια. Μένει να το κάνουν και πράξη.

Εκφράζεται και δυσαρέσκεια

Πρέπει να προσθέσουμε, πως αρκετοί εκ των παικτών, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται τον Ιούνιο, συζητούν μεταξύ τους και βγάζουν προς τα έξω μία δυσαρέσκεια. Κυρίως διότι δεν έχουν ούτε καν μία ανεπίσημη ενημέρωση από τους επιτελείς της ομάδας, για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει. Εάν δηλαδή θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη ομάδα το καλοκαίρι, ή εάν υπάρχει η προοπτική να παραμείνουν. Είναι σοβαρό το θέμα και επηρεάζει τα αποδυτήρια.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags