Facebook Pixel Οριστικό: Μεγάλες αλλαγές στο Champions League - Απόφαση UEFA που φέρνει αντιδράσεις
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-10 17:57:00

Οριστικό: Μεγάλες αλλαγές στο Champions League - Απόφαση UEFA που φέρνει αντιδράσεις

Sportdog Team
Οριστικό: Μεγάλες αλλαγές στο Champions League - Απόφαση UEFA που φέρνει αντιδράσεις

Επήλθε ως φαίνεται συμφωνία της UEFA με την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) για τις δύο έξτρα θέσεις στο Champions League από τη σεζόν 2024-2025, όπου η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα έχει νέα μορφή.

Η κλασική μορφή του Champions League, με 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους, αλλάζει από τη σεζόν 2024-25. Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει 36 ομάδες, οι οποίες δεν θα συμμετέχουν σε ομίλους αλλά θα ολοκληρώνουν την πρώτη φάση της διοργάνωσης δίνοντας 8 αγώνες έκαστος σε μορφή πρωταθλήματος με βαθμολογία.

Το ζήτημα για το οποίο υπήρξε αρχικά διαφωνία μετά της UEFA και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) ήταν οι δύο μπόνους θέσεις που θα δίνονται για τη διοργάνωση κάθε χρόνο.

Αρχικά το σχέδιο της UEFA ανέφερε τα δύο αυτά εισιτήρια να απονέμονται σε συλλόγους των οποίων θα λαμβάνονταν υπόψιν οι επιδόσεις στη διοργάνωση την τελευταία πενταετία, ώστε αυτές να κερδίζουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση λόγω και των αποτελεσμάτων που θα είχαν στο πρόσφατο παρελθόν. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν δεχόταν η ECA. Υπήρξε τη Δευτέρα (9/5) συνάντησή της με την UEFA και απ' ό,τι φαίνεται θα αλλάξει το πλάνο, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Athletic» οι δύο θέσεις θα πηγαίνουν σε ομάδες βάσει της κατάταξης των χωρών τους στο σχετικό Ranking, ενώ θα υπολογίζονται κάθε φορά οι δυο αμέσως προηγούμενες αγωνιστικές περίοδοι κι όχι τα πέντε τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, με βάσει αυτό το σχέδιο οι δύο μπόνους θέσεις της φετινής σεζόν θα δίνονταν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα ή Βιγιαρεάλ, παρά το γεγονός ότι δεν εξασφάλισαν θέση στο Champions League μέσω της κατάταξής τους στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Το νέο φορμάτ έχει προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις, καθώς οι δύο μπόνους θέσεις βάσει των επιδόσεων σε προηγούμενες σεζόν δίνει ουσιαστικά το δικαίωμα στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια να μη χάσουν τη θέση τους στο Champions League, ακόμα και μετά από μια αποτυχημένη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Δεκαράκι στυλ Τσιάρτα για τον Ολυμπιακό" - Φέρνει και επιθετικό - "Καλύτερος του Ομπαμεγιάνγκ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags